Vali Tekinarslan, YÖK'e seslendi - - Son Dakika
Güncel

Vali Tekinarslan, YÖK'e seslendi -

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "YÖK'e ve sayın YÖK Başkanına seslenmek istiyorum.

20.09.2014 02:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan, "YÖK'e ve sayın YÖK Başkanına seslenmek istiyorum. Lütfen ilimizde açmaya çalıştığımız yüksekokullarla ilgili katı tutumlarını bir kez daha gözden geçirsinler. YÖK Başkanını ve yönetimini bu samimi çağrımıza, şehir ve yöre şartlarına uygun yeni kriterler yürürlüğe koymaya davet ediyorum" dedi.

Tekinarslan, Ağrılı iş adamı Cemalettin Öztürk'ün Eleşkirt ilçesine bağlı Yayladüzü beldesinde yaptırdığı okulun açılış töreninde yaptığı konuşmada, devletin pek çok yerde eğitim kurumu yaptığını ancak bir vatandaşın yaptırdığı bir okulun devletin yaptığı yüz okuldan daha kıymetli olduğunu vurguladı.

Bunun Ağrı insanının vatanperverliğini, eğitime verdiği değeri, geleceğine olan inancını yansıtan bir gösterge olduğunu anlatan Tekinarslan, "Ağrı'nın her köşesinde aynı bu canlılıkla eğitim ve öğretim hayatımız başladı. Zaman zaman eksiklerimiz olmuyor değil. Öğretim personelimizden atama süreçlerinden kaynaklanan sıkıntılar derslik ve donanımdan kaynaklanan eksikliğimiz oluyor" diye konuştu.

Lise açmanın belli nüfus ve öğrenci kriterleri olduğunu söyleyen Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Hep şuna inandım gerek lise gerek yüksekokul ve gerek sağlıkevi olsun her yörenin kendi şartlarına göre kriterlerini göz önüne almak lazım. Nüfus yoğunluğu çok fazla ve ulaşım imkanları çok rahat olan bir yerde 5 bin nüfuslu kriter olması belki çok gerçekçi olabilir ama 2 bin rakımın üzerinde Yayladüzü gibi bir yerde 5 bin nüfusu arıyor olmak bence çok gerçekçi değil. Taşlıçay'da da yüksekokul açmak için 10 bin nüfus kriteri açmak bana göre yöremiz şartlarına pek elverişli değil. YÖK'e sayın YÖK Başkanına seslenmek istiyorum. Lütfen ilimizde açmaya çalıştığımız yüksekokullarla ilgili katı tutumlarını bir kez daha gözden geçirsinler. Vatandaşımız geliyor okul, yüksekokul yapıyor ancak eldeki bir şablona göre yapılan değerlendirmeler sonucu biz buraya bölüm açmakta üniversitemizin bütün çabasına, bütün uğraşısına rağmen zorluk yaşıyoruz. Değerli YÖK Başkanını ve yönetimini Yayladüzü'nde bu samimi çağrımıza ve şehir şartlarına, yöre şartlarına uygun yeni kriterler yürürlüğe koymaya davet ediyorum."

- "Ağrı insanı okul yakmıyor okul yapıyor"

Eğitime yapılan yatırımla eğitim olanaklarının kentte arttığını anlatan Tekinarslan, "Bu bir şans ve değerdir. Ağrı insanının gönlünün yüceliğini, vatanına, memleketine ve geleceğine olan bağlılığını bir kez daha gösteriyor. Ağrı insanı okul yakmıyor okul yapıyor ve bunu yürekten, içtenlikle zorluğa rağmen yapıyor. Biz bu insanlara destek vermekte bu insanları yüceltmekten başka bir şey yapmamak durumundayız diyorum. Bu tesisin değerli çocuklarımıza değerli Yayladüzü ve Eleşkirtli hemşehrilerimize, bu okulda görev yapacak öğretmenlere, idarecilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kemal Öztürk Çok Programlı Anadolu Lisesi'ni yaptıran Ağrı'lı iş adamı Cemalettin Öztürk ise bu liseyi yapmak hayali olduğunu ve açılışını gerçekleştirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

Vali Tekinarslan, YÖK\'e seslendi -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Tekinarslan, YÖK'e seslendi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement