Vali Orhan Düzgün Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Vali Orhan Düzgün Açıklaması

Vali Orhan Düzgün Açıklaması

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Özçekiç ile birlikte Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğünü ziyaret etti.

22.09.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Özçekiç ile birlikte Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğünü ziyaret etti. Ziyarette Kurum Müdürü Osman Başeğmez'den bilgiler alan Vali Düzgün, "Basınımız kamu hizmetlerimizin halka aktarılmasında önemli bir köprü vazifesi görüyor. "dedi.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik ziyaretlerine bir yenisini daha ekleyerek Basın İlan Kurumu Kayseri Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Şube Müdürü Osman Başeğmez tarafından karşılanan Vali Düzgün'e Kayseri basını hakkında bilgiler verildi. Kayseri merkezde 15 yerel gazetenin günlük, Develi İlçesi'nde de üç yerel gazetenin haftalık olarak okuyucuya ulaştığını hatırlatan Başeğmez, gazeteleri düzenleyen, denetleyen ve destekleyen bir kurum olarak amaçlarının okuyucuların daha kaliteli, içeriği daha zengin gazeteler sunulmasına katkı sağlamak olduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıllara göre, Kayseri gazetelerinin bugün çok daha iyi olduğunu, gelecekte bu kalite çıtasının daha da yükseleceğini belirten Başeğmez, "Gazetelerin kalitesinin yükselmesi için mevzuatta önemli değişikler yapıldı. Örneğin, özel haber üreten gazeteler daha çok ilan alıyor. Bu durum gazeteler arasında rekabeti artırdı. Gazetelerin özel haber üretme çabası içerikleri zenginleştirdi. Resmi ilanları gazetesinin internet sitesinde de yayınlayan gazetelere ek göstergeler verilerek, basılı yayınının yanında internet haberciliği de teşvik edilir hale geldi. Artık okuyucularımız farklı gazetelerde aynı haberleri değil, farklı farklı haberleri bulur hale geldi."diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de basının önemli bir kamu hizmetini yerine getirdiğini ifade ederek, "Özellikle yerel gazetelerimizin yayın hayatını sürdürmesi ve sektör içerisindeki istihdamın devamı için gazetelerde resmi ilanların yayınlanması önemli. Basın İlan Kurumu aracılığıyla eşit şartları yerine getiren gazetelere eşit olarak ilanlardan pay veriyor. Kurum sayesinde ilanların dağıtımları bir düzen, kural ve kriterler üzerinden gerçekleşmesi sayesinde adalet sağlanıyor. Özellikle mahalli basının en önemli gelirlerinden birini resmi ilan ve reklamların oluşturduğu düşünüldüğünde, kurumun önemli bir fonksiyonu yerine getirdiği anlaşılmaktadır "dedi.

Kayseri gazetelerini takip ettiğini, kamu hizmetlerinin halka aktarılmasında gazetelerin önemli bir köprü vazifesi gördüğünü anlatan Vali Düzgün, "Kayseri'deki gazeteci arkadaşlarımızla bir ve beraberiz. Onların doğru bilgiye, doğru zamanda ulaşması için biz valilik olarak gereken kolaylığı sağlıyoruz. Basınımızın kamu hizmetlerinin halka duyurulmasında gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Basın İlan Kurum Müdürü Osman Başeğmez ziyaretin anısına Vali Orhan Düzgün'e 6 ciltten oluşan Mesnevi kitabı ve Kuruma ait koleksiyon yayınlarından hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Orhan Düzgün Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement