Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı - Son Dakika
Yerel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı, Vali Mehmet Oduncu başkanlığında yapıldı.

29.08.2014 18:04  Güncelleme: 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı, Vali Oduncu başkanlığında yapıldı. Valilik Rahime Hatun Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Sabri Ulukanlı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Tayfun Dündar, İl Emniyet Müdür Vekili Ahmet Yüreklier, Yurtkur Müdürü Ersin Soytorun, Güvenlik Şube Müdür Vekili İbrahim Çağrı Şentürk katıldı.

Toplantının başında konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, "Üniversitemizde eğitim gören gençlerimizin eğitimlerini güvenlik içinde sürdürebilmeleri için almamız gereken tedbirler var. Bu toplantımızda, var olan riskler ve bunları önlemek için almamız gereken tedbirleri görüşeceğiz" dedi. Toplantının devamında, Güvenlik Şube Müdür Vekili İbrahim Çağrı Şentürk yaptığı sunumda; güvenliğin devamlılığının sağlanabilmesi, üniversite öğrenci yurtlarında ve yakın çevresinde meydana gelebilecek olayların önlenmesi maksadıyla Fakıuşağı Mahallesinde şahıslar ile araçlar üzerinde ve Korkut Ata Üniversitesi çevresinde bulunan umuma açık yerlere Şubat ve Temmuz ayları arasında denetimler yapıldığını ve bu denetimler sonucunda herhangi bir suç ya da ihlal unsuruna rastlanmadığını ifade etti.

Toplantıda üniversite ve yurt civarında sürat yapan araç ve motosikletlerin tehlike oluşturduğunun gündeme gelmesi üzerine yola kasis yapılması, hız düşürme levhaları konulması; yurt ve TOKİ konutları arasındaki bölgede aydınlatmanın yetersiz olması nedeniyle tedbirler alınması; Yurtkur civarına yapılacak olan karakolun en kısa süre içerisinde yapılması, apart evler konuları gündeme geldi. Vali Oduncu, toplantıda konuşulan tüm maddelerin karar altına alınması ve eğitim-öğretim yılı başlamadan önce güvenlik tedbirlerinin hayata geçirilmesi talimatını verdi.

"ÜNİVERSİTEMİZE ŞEHİR DIŞINDAN GELEN ÇOCUKLARIMIZ OSMANİYE'MİZE EMANETTİR"

Toplantının sonunda konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu, gerek Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinde eğitim gören gerekse yurtta kalan gençlerin güvenli bir şekilde eğitimlerine devam edebilmeleri için tüm güvenlik tedbirlerinin alınacağını ifade ederek, "Üniversite bölgesinde rahatsız edici ortamların ve herhangi bir gayrimeşru ortamın oluşmaması için gerekli tedbirleri alıyoruz. Maddi yetersizlik nedeniyle bu tür ortamlara girmek zorunda kalan gençlerimiz varsa, biz onlara kesinlikle sahip çıkarız, çocuklarımızın herhangi bir yanlışlığa düşmelerine engel oluruz. Yeter ki haberimiz olsun, haberimiz olmadığı müddetçe bir şey yapma şansımız yok. Bu nedenle her kurum, gençlerimize, çocuklarımıza, kendi görev alanı açısından, duyarlı bir şekilde yaklaşmalı. Bu yaklaşımda, "Eğer onlar bizim kendi evladımız olsaydı, devletin nasıl yaklaşmasını isterdik?" mantığı hakim olmalı" diye konuştu.

Çocuklara ve gençlere sahip çıkacaklarını belirten Vali Oduncu, "Özellikle şehir dışından gelen çocuklarımız Osmaniye'mize birer emanettir. Bu çocukların başına herhangi bir hadise gelmemesi, huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmeleri noktasında üzerimize düşeni yapacağız. Görevli arkadaşlarımızı belirlerken 'şefkat' duygusunu ön planda tutarak görevlendirme yapacağız. Tedbirlerimizi de bu çerçevede alacağız" diyerek sözlerine son verdi. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Güvenlik Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement