Vali Güzeloğlu Veda Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Vali Güzeloğlu Veda Ziyaretlerine Devam Ediyor

Vali Güzeloğlu Veda Ziyaretlerine Devam Ediyor

Valiler Kararnamesi ile Mersin Valiliği’nden Kocaeli Valiliği’ne atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, veda ziyaretlerine devam ediyor.

22.09.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Valiler Kararnamesi ile Mersin Valiliği'nden Kocaeli Valiliği'ne atanan Vali Hasan Basri Güzeloğlu, veda ziyaretlerine devam ediyor. Vali Güzeloğlu, bu kapsamda Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) Teknik Endüstri Meslek Lisesi ile Akdeniz Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu'nun MTOSB Teknik Endüstri Meslek Lisesi'ne veda ziyareti kapsamında okulun konferans salonunda tören düzenlendi. Törene, Mersin Vali Yardımcısı Nihat Karabiber, MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli, sanayiciler, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Toplantıda konuşan Tekli, sanayi bölgesinin bugünlere gelmesinde Güzeloğlu'nun katkılarının ölçülemeyecek kadar büyük olduğunu ifade ederek, "İlimize ve bölgemize katkılarından dolayı yöneticilerim ve bölgem adına Sayın Valimize teşekkür ediyorum. Sayın Valim, Bölgemizin marka Organize Sanayi Bölgesi olma yolunda engin tecrübenizle yanımızda olarak, içimizden biri olarak kamu hizmetlerinden yararlanma noktasında verdiğiniz katkılarla çıtamızı ikiye, bölgemizi üçe katladınız. Son 2,5 yıl içerisinde mal varlığı açısından OSB'miz 3 katı zenginliğe kavuştu. Çevre ödülü almamız, 2'inci sanayi bölgesinin teknolojik altyapı ile hizmete geçmesi, özellikle en önemli projelerden biri olan geldiğiniz günden itibaren 120 öğrenci ile başlattığımız mesleki eğitim çalışmaları gurur kaynağımız oldu. 120 öğrenci ile başlayan bu serüvende 450 öğrenciye ulaştık. Bu projenin temelinde sizler vardınız. Elinize, emeğinize sağlık. Yolunuz açık olsun" dedi.

Değerlendirmeleri için Tekli'ye teşekkür eden Vali Güzelolu da bugünkü konuşmasının en duygusal konuşması olacağını söyledi. "Günü gelip ayrıldığında hoş bir sada bırakmak, gönüllerde olmaktır önemli olan" diyen Güzeloğlu, 4,5 yılda hiç gitmeyecek gibi Mersin'e hizmet noktasında iç içe gönül gönüle bir çalışmayı gerçekleştirdiklerini kaydetti. Güzeloğlu, "Hamdolsun, Allah bize hayırlı ve güzel işler yapmayı nasip etti. Şüphesiz ben diye çıkılan yolda başarıya ulaşılamaz. Biz demedikten, birlikte çalışılmadıktan sonra hedefe yürümek olmaz. Biz, Mersin'de iş, güç ve gönül birliği üzerinde buluştuk. Çok güzel anılar var. Bir düşünce olarak bir hayal olarak ortaya çıkan okul projemiz, hiç olmadık kadar hızlı bir şekilde onayı alınarak, karar birliği yapılarak ve sonuç alınarak meydana getirildi. Burada üretim yapan kardeşlerimizin inancının ve güveninin eseridir" diye konuştu.

28 yıllık devlet hizmeti ve 13 yıllık Valilik hizmetinde hem hizmet hem de gönül yapmayı amaçlayan hizmet anlayışında olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Çok şükür tayin haberinden sonra Mersinlilerin bizlere duydukları sevgilerini yansıttıklarını gördük. Buradan sevgiyle ayrılmak bize nasip oldu ve bu, bundan sonraki hizmetlerimizde bize güç verecek. Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan, çalışan tüm sanayicilerimiz olarak bize hakkınızı helal etmenizi diliyorum. Bizler hakkımızı helal ettik" ifadelerini kullandı.

Tören sonunda Başkan Tekli, Güzeloğlu'na Fatih Sultan Mehmet Han'ın bastırdığı ilk altın paranın bulunduğu vazo ve altın paranın anlatıldığı kitap takdim etti.

Törenin MTOSB Merkez Binası'nda verilen yemeğe katılan Güzeloğlu'na MTOSB yönetimi tarafından doğum günü sürprizi yapıldı. Bugün aynı zamanda doğum günü olan Güzeloğlu, yemekte doğum günü sürprizi olarak hazırlanan pastayı keserek, tebrikleri kabul etti ve kutlamayı hazırlayanlara teşekkür etti.

Güzeloğlu, daha sonra da MTOSB içinde bulunan Akdeniz Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi. Öğrenciler ve okul idarecileri tarafından çiçeklerle karşılanan Güzeloğlu'na burada da öğrenciler doğum günü sürprizi yaparak, alkışlar eşliğinde doğum gününü kutladılar. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Güzeloğlu Veda Ziyaretlerine Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement