Vali Düzgün: Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün: Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır

Vali Düzgün: Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bütün şehit yakınlarımız ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır.

18.09.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bütün şehit yakınlarımız ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır. Şehitlerimizin emaneti değerli yakınlarına ve gazilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunma amacıyla devletimiz tarafından şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sorunları ile iş ve işlemleri takip edilmektedir" dedi.

Vali Düzgün, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Türk milletinin, bağımsızlık tutkusunun, vatanına ve milli değerlerine gönülden bağlılığı gibi nitelikleriyle, tarihi boyunca vatan toprağını canından üstün tuttuğunu, varlığına yönelen tehditlere, her türlü güçlüğe göğüs gererek, kararlılıkla karşı koyduğunu bildirdi.

Mesajında, "Türk Milleti bunun en güzel örneğini Atatürk'ün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşı'nda yaşamış, 'Ya istiklal, ya ölüm' demiştir" ifadelerine yer veren Düzgün, şunları kaydetti:

"Türk tarihi böylesine 'kahramanlık günleri' ile doludur. Destanlar yazan şehit ve gaziler tek tek birer onur abidemizdir. Ülkemizin gelişip büyümesinden, demokratikleşmesinden rahatsız olan çevreler huzurumuzu bozmaya çalışmaktadırlar. Fakat her zaman olduğu gibi güvenlik güçlerimiz bu çevreler ve onların içteki işbirlikçilerine karşı şerefle vatanını korumaya devam etmekte ve bu uğurda gerekirse canlarını vererek şehitlik mertebesine ulaşmakta veya kahraman bir gazi olmaktadırlar. Ülkemizin hangi köşesinde olursa olsun bütün şehit yakınlarımız ve gazilerimiz hepimizin baş tacıdır. Şehitlerimizin emaneti değerli yakınlarına ve gazilerimize hak ettikleri yaşam koşullarını sunma amacıyla devletimiz tarafından şehit ailelerimizin ve gazilerimizin her türlü sorunları ile iş ve işlemleri takip edilmektedir. 19 Eylül 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e 'Mareşallik' rütbesi ile 'Gazilik' unvanının verildiği tarihin 94'üncü yıldönümünü kutladığımız bu anlamlı gün dolayısıyla, şahsım ve tüm Kayseri halkı adına, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, asil kanlarını vatan uğruna akıtan şehitlerimizi rahmetle anar, kahraman gazilerimize de sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim." - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Düzgün: Şehit Yakınlarımız ve Gazilerimiz Baş Tacımızdır - Son Dakika


Advertisement