Vali Düzgün: Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir - Son Dakika
Güncel

Vali Düzgün: Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir

Vali Düzgün: Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal ve önemli olduğunu belirterek, "Öğretmenler, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir" dedi.

24.11.2015 13:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal ve önemli olduğunu belirterek, "Öğretmenler, hayatı ve dünyayı değiştirme gücü taşıyan rehberlerdir" dedi.

24 Kasım Öğretmenler Günü, Kayseri'de de kutlandı, Atatürk anıtına çelenk sunulması ve  ardından saygı duruşunda bulunan öğretmenler, İstiklal Marşı'nı okudu. Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda Melikgazi ilçesindeki Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği programa Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Murat Eskici, kaymakamlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Vali Düzgün, burada yaptığı konuşmada, öğretmenlerin dünyayı ve hayatı değiştirme gücünü taşıyan rehberler olduklarını bildirdi. Düzgün, "Öğretmen, sadece öğreten kişi değildir, öğretimden ziyade yetiştiren, eğiten, terbiye eden, kendisindeki cevheri öğrencilerine aktaran, kendisindeki ışığı paylaşan, insanın içindeki cevheri sabırla işleyen, açığa çıkaran kişidir. Öğretmen, sadece bilen ve bildiğini aktaran değil, hayatıyla, yaşam tarzıyla, ruhunda bir araya getirdiği güzel hasletleriyle örnek olan kişidir" diye konuştu.

Vali Orhan Düzgün, konuşmasının ardından emekli öğretmenler Mikail Karaköse ve Ayşe Özer'e, çiçek ve hediye verdi. Programda daha sonra formasyonlarını tamamlayıp, mesleğe yeni atılan öğretmenler, Türk bayrağı açarak yemin ettiler. 24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi ve Öğretmenler Günü oratoryosu seslendirildi. Öte yandan, Kayseri'nin Tomarza ilçesinde de 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Tomarza Fen Lisesi Kız Yurdu Salonu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Engin Uysal, Belediye Başkan Vekili Yakup Höbek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Öztürk, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Düzgün: Öğretmenler, Dünyayı Değiştirme Gücü Taşıyan Rehberlerdir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.

  • Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı
    02:30 Ankara'da Alkollü Sürücüden Trafik Kazası: 3 Kişi Yaralandı

    Ankara'nın Sincan ilçesinde alkollü bir sürücü, trafik ışıklarında bekleyen araçlara arkadan çarptı. 3 aracın karıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Olayın ardından kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement