Vali Düzgün'den Sarıkamış Yürüyüşüne Davet - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün'den Sarıkamış Yürüyüşüne Davet

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sarıkamış destanının 100. yılı anısına pazar günü Erciyes’te düzenlenecek yürüyüşe halkı davet etti.

01.01.2015 12:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Sarıkamış destanının 100. yılı anısına pazar günü Erciyes'te düzenlenecek yürüyüşe halkı davet etti.

Vali Düzgün, yaptığı yazılı açıklamada, Sarıkamış destanının 100. yılında gençlere tarihi ve kültürel mirasın daha iyi tanıtılmasının yanı sıra Sarıkamış ruhunun canlılığının sürdürülmesi ve manevi ikliminin toplumun tüm bireyleri tarafından yaşanabilmesi maksadıyla Erciyes'te anma yürüyüşü düzenlendiğini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığının öncülüğünde Kayseri Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde "Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde Erciyes'te Buluşuyor" başlığıyla yürüyüş gerçekleştirileceğini ifade eden Düzgün, şunları kaydetti:

"Erciyes Dağı'nın beyaz gelinliğiyle, şanlı bayrağımızın al rengi ve ay yıldızı bütünleşerek Sarıkamış ruhu yeniden yaşatılacak. Sarıkamış ruhunun yaşatılması ve unutulmaması gerekir. Sarıkamış şehitlerinin evlatları ve torunları olarak toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Bu kapsamda tüm Kayserilileri pazar günü Erciyes'teki yürüyüşe bekliyoruz."

Vali Düzgün, saat 10.00'da başlayacak yürüyüşe katılmak isteyenler için 08.30'dan itibaren valilik önünden servislerin kaldırılacağını da sözlerine ekledi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün'den Sarıkamış Yürüyüşüne Davet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement