Vali Düzgün'den 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı - Son Dakika
Yerel

Vali Düzgün'den 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Vali Düzgün\'den 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı

Kayseri Valisi Orhan Düzgün yayımladığı mesajında, “2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile birlikte ilimizde yaklaşık 17 bin öğretmen, eğitim yöneticilerimiz ve 285 bin öğrenci ile onların aileleriyle birlikte büyük bir mutluluk ve heyecan içinde yeni döneme başlıyoruz” dedi.

13.09.2014 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kayseri Valisi Orhan Düzgün yayımladığı mesajında, "2014-2015 eğitim-öğretim yılı ile birlikte ilimizde yaklaşık 17 bin öğretmen, eğitim yöneticilerimiz ve 285 bin öğrenci ile onların aileleriyle birlikte büyük bir mutluluk ve heyecan içinde yeni döneme başlıyoruz" dedi.

Vali Orhan Düzgün, 2014-2015 eğitim-öğretim yılının başlayacak olması ile ilgili olarak, yayımladığı mesajında, "Geçmişimizi bugüne bağlayan bir köprü olmasının yanı sıra geleceğin temellerini atan bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimi içeren "Eğitim-öğretim", üzerinde titizlikle durulması gereken ve çok sağlam adımlarla birlikte kararlılık isteyen bir süreci içine almaktadır. Beklentilerin, taleplerin ve mesleklerin büyük bir hızla sürekli bir değişim içinde olduğu günümüzde, eğitim konusunda fiziki imkanlarımızı sürekli gözden geçiriyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın en önemli varlıklarımız olduğunun bilinciyle hareket ediyoruz. Kuşkusuz, toplumun eğitimini daha ileri düzeye çıkarmak ve eğitim kalitesini artırmak noktasında hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Eğitim-öğretim camiası ile birlikte ülkemizi bu alanda çok daha üst noktalara taşımanın gayretinde olmalıyız" ifadelerini kullandı.

Düzgün ayrıca, "İlimizin sanayi, ticaret ve turizm gibi pek çok alanda ilerlemesinin yanı sıra eğitim alanında da üst sıralarda yer alma gayreti ve çabasına hep birlikte ortak olmalı, geleceğimizin teminatı yavrularımızın başta aileleri olmak üzere ülkemize faydalı bireyler olması için inancımızı hep diri tutmalıyız. Eğitim meşalesini taşımanın onuruyla ve daha yükseklere ulaştırabilmenin azim ve kararlılığıyla Kayseri'deki çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Kayseri genelinde 965 okulumuzdaki derslik sayımız bu yıl yeni ilavelerle 9 bin 964'e yükselmiştir. Yine bu dönemde eğitim öğretim görecek öğrenci sayımız da yaklaşık 285 bin civarındadır. Yeni eğitim öğretim döneminde ilimiz genelinde görev yapacak öğretmen sayımız da yeni atamalarla 16 bin 416'ya yükselmiştir" açıklamalarında bulundu.

Sözlerini sürdüren Vali Düzgün, "'Uyum Eğitimi' kapsamında bir hafta önce 18 bin civarında yavrumuz anaokulu ve kreş eğitimine başlarken, ilkokul 1. Sınıfa başlayan yaklaşık 26 bin öğrencimiz de okul sıraları ile ilk kez tanışmanın heyecanını yaşadı. Yavrularımızın kaliteli ve sevgi dolu bir eğitimle, geleceğe adım atarken her daim ellerinden tutacağız.Bu duygu ve düşüncelerle, yeni eğitim ve öğretim yılında tüm yönetici, öğretmen, anne, baba ve sevgili öğrencilerimize başarılar diliyor, eğitim kalitesinin ve başarının artırılması için çaba gösteren kurum ve kuruluşlarımıza, eğitime destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Düzgün'den 2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement