Uzman Çavuş'un Kaçırılıp PKK'ya Teslim Edilmesine Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuş'un Kaçırılıp PKK'ya Teslim Edilmesine Ağırlaştırılmış Müebbet

Uzman Çavuş\'un Kaçırılıp PKK\'ya Teslim Edilmesine Ağırlaştırılmış Müebbet

Diyarbakır Lice'de 2013'te Uzman Çavuş Yetkin B.'yi kaçırıp PKK'ya teslim ettiği iddiasıyla yargılanan zanlı, ağırlaştırılmış ömür boyu ve 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

09.02.2016 09:57  Güncelleme: 10:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2013 yılında Uzman Çavuş Yetkin B.'yi kaçırıp terör örgütü PKK'ya teslim ettiği iddiasıyla tutuklu yargılanan 25 yaşındaki İzzet T., ağırlaştırılmış ömür boyu ve 31 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Lice İlçesi Kayacık Köyü'nde, Kalekol protestosu sırasında Medeni Yıldırım'ın vurularak öldürülmesinin ardından, bir grup gösterici Diyarbakır- Bingöl karayolunu trafiğe kapatarak, sivil araçla Erzurum'a giden Uzman Çavuş Yetkin B.'yi kaçırdı. PKK'lılara teslim edilen B., 4 gün sonra serbest bırakılırken, savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. Fotoğraf teşhisi yaptırılan B., İzzet T. ve Selim A.'nın kaçırma olayına katıldığını söyledi. Bunun üzerine İzzet T., başka bir olay için ifade vermeye gittiği savcılıkta, Selim A. ise operasyonla yakalanarak tutuklandı.

"ELLERİMİ KELEPÇELEYİP AYAĞIMDAN ZİNCİLERDİLER, DARP ETTİLER"

Savcıya ifade veren Uzman Çavuş Yetkin B., Teslim edildiği PKK'lı teröristlerin kendisini bir çalılığa götürdüklerini belirterek şunları anlattı:

"'Reber' kod Mehmet Şah Yıldeniz yanımıza geldi. Görevimle ilgili soru sorup, beni darp etti. Beni ağaçlık alanda yürütüp bir yere getirdiler. Gruba her katılan örgüt mensubu beni darp etti. Beni kaya içine oyulmuş bir sığınağa indirdiler. Ellerimi kelepçeleyip, ayağımdan zincirlediler.

"PKK'YA KATILMAMI İSTEDİLER, LİNÇLE TEHDİT ETTİLER"

Reber kod adlı sorumlu tarafından sorgulandım. Sorgu sonunda PKK'ya katılmamı istedi. Söylediklerini yapmazsam beni halkın eline verip linç ettireceklerini söyledi. Darp edildiğimi ve aşağılandığımı, bizim bir örgüt mensubunu yakalamamız halinde kötü muamele yapmadığımızı söyledim.

GÖZLERİ YAŞARAN PKK'LI

Sorgu bitince gelen bir kişi ile sohbet ettik. Aile konusu açılınca gözleri yaşardı. Bunun üzerine hemen gözlerimi bağladı. Akşam beni çadıra koyup ellerime kelepçe, ayağıma zincir vurdular. İstihbaratın köylerdeki bağlantılarını, köylere nasıl gidildiğini, karakollarda kaç asker olduğunu ve aile bilgilerimi sordular. Aile bilgilerimin ellerinde olduğunu anladım. Söylediklerimin tatmin etmediğini, ısrar edersem işkence ile konuşturacaklarını söylediler."

"PKK'LININ SİLAHINI ALDIM"

PKK'nın elinden kaçma girişiminde bulunduğunu ancak, başarılı olamadığını belirten Uzman Çavuş B. şöyle devam etti:

"Nöbetçi örgüt mensubu silahını kayaya dayamış, tütün sarıyordu. Uzaklaşınca ani bir hareketle silahı aldım. Emniyeti açıp sırt üstü döndüm. Silahı örgüt mensubuna çevirdim ve ateş etmek istedim. Kelepçe olduğu için hareket edemedim. Silah ateş almadı. Bu sırada arkadan biri kafama dipçik ile vurdu ve silahı elimden aldı. Üzerime ayağı ile bastığında Reber olduğunu gördüm. Ayaklarımı zincirleyip gözlerimi bağladılar. Başımdan ve vücudumdan kan geliyordu. Pansuman yapıp kayalığın içine götürdüler. Son gün sığınaktan çıkarıp gözlerimi bağladılar. Üzerimdeki kanlı elbiseleri çıkarıp yeni elbise giydirdiler. Sonra yola indirip heyete teslim ettiler" dedi.

İDDİANAME HAZIRLANDI

Hazırlanan iddianamede şüphelilerin 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozma', 'Mala zarar verme', 'Terör örgütüne yarar sağlamak amacıyla yağma', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' ve 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 60'ar yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

TANIK UZMAN ÇAVUŞ: SANIKLAR OLAY YERİNDE YOKTU

İddianamenin kabulünün ardından iki sanığın yargılamasına 2014 yılında 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk celsede ifadesi alınan tanık Uzman Çavuş Serkan A. olay günü iki araçla Erzurum'a doğru yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu:

"Yol kesilmişti. Silah ve askeri kimliğimi koltuğun altına sakladım ve aracımdan indim. İnsanların arasına karışarak ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bu sırada kargaşa yaşandı. Kendimi tarlaya attım. Uzun otların arasında yol açılana kadar saklandım. Sonra kalabalığa karışıp, aracımla karakola gidip durumu anlattım. Sanık İzzet T. olay yerinde yoktu. Selim A.'nın olup olmadığını bilmiyorum. Savcılıkta emin olmadığımı söyledim. İzzet T.'yi yüzü kapalı kişiler içinde bile benzettiğim kimse yok."

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER

Özel yetkili mahkemelerin kapatılması ile 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden yargılamada savunma yapan sanık İzzet T. olayla ilgisinin olmadığını öne sürdü. Selim A. ise olay tarihinde Bodrum'da olduğunu belirterek, askerlerin kaçırılması eylemine katılmadığını savundu. İftiraya uğradığını iddia eden A. şöyle dedi:

"Ben Bodrum'da inşaat işinde çalışıyorum.O tarihte çektiğim fotoğrafları gösterebilirim. Belgeler dahi suçsuz olduğumu gösteriyor. Benim olayla ilgim yok. Üniversite parası kazanmak için gittim. Üniversiteye gitmek istiyorum."

Sanık avukatı İmran Gökdere de, tanık Uzman Çavuş Serkan A.'nın ifadesini hatırlatarak, müvekkilinin olay yerinde olmadığını söyledi. Avukat Gökdere, "Dosyada tek delil teşhis tutanağıdır. Bunun da gerçekle ilgisi bulunmuyor" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜRBOYU VE 31 YIL

Kararını açıklayan mahkeme sanık İzzet T.'yi 'Devletin birliği ve ülke bütünlüğüne bozma', 'Kasten yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'Yağma', 'Terör örgütü propagandası' ve 'Mala zarar verme' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu ve 31 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme sanık Selim A.'nın askerin kaçırılmasına ilişkin suçlardan beraatine hükmetti. A.'ya izinsiz gösteriye katılma', 'Görevi yaptırmamak için direnme', 'Tehdit', 'Kamu görevlisine hakaret', 'Trafik güvenliğini tehlikeye sokma' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçlarından 8 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuş'un Kaçırılıp PKK'ya Teslim Edilmesine Ağırlaştırılmış Müebbet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • BİNGÖL ZAZA: HAPİSTEDE SIKIN KAFASINA BESLEMEYİN.BÜYÜK DEVLET BUNU YAPAR VEYA YAPTIRIR 54 8 Yanıtla
  • Ateist: Baksanıza öldürmediler uzmanı ??? Asker olsa ne yapardı ?? PKK burdan kaybediyor 16 19 Yanıtla
  • T.C. : müebbet ne ki!!! O vatan hainini Türk Askerine teslim edin de o halletsin 33 1 Yanıtla
  • İDAM İDAM : İDAM VERİLMELİYDİ CEZAYI AZ BULDUM 26 3 Yanıtla
  • gerçek: uzman cavuş onları o halde oldurmeye çalışmış ama onlar yınde oldurmemiş 4 20 Yanıtla
  • Ecem YILMAZ: Hey yarabbim nasil kurtulmus acaba .o gegeberesiceler,turk askerinin eline gecince yaraliysa tedavide ediliyor boylemi davranilio. 16 6 Yanıtla
  • laz: devletim biliyorumki dört bitarafla sarılmış bi memleketsin ne olur bizede yetki ver dünyayı karıştıralım kahroluyorum 16 2 Yanıtla
  • paşa paşa : idamdan daha iyidir mühebbet emin olun. Günyüzü göstermesinler hergün bir bardak su ve kuru ekmek versinler. böylesi vatan hainlerine az bile 14 2 Yanıtla
  • OSMANLI: BÖYLE VATAN HAİNLERİNİ İBRET OLSUN DİYE ÖLDÜRNEDEN İŞKENCE YAPACAKSIN 16 0 Yanıtla
  • Hayinitler: İdam idam idam idam idam 13 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.

  • Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı
    09:41 Dolar ve Euro Güne Yükselişle Başladı

    Dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan güne başladı. İstanbul Kapalıçarşı'da dolar 32,3750 liradan, euro ise 34,9800 liradan alınıp satılıyor. Önceki kapanışta dolar 32,31 liradan, euro ise 34,91 liradan satılmıştı.


Advertisement