Uzayan Tatil Kırtasiyecileri Vurdu! - Son Dakika
Güncel

Uzayan Tatil Kırtasiyecileri Vurdu!

Uzayan Tatil Kırtasiyecileri Vurdu!

Okulların açılışının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesi en çok kırtasiyecileri üzdü. Tüm Kırtasiyeciler Derneği'nden "Sektör için büyük bir darbe" açıklaması geldi.

21.08.2015 14:46  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Okulların açılışının 2 hafta ertelenmesinin ardından Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TUKİD) bir açıklama yaptı. TUKİD Yönetim Kurulu Başkanı Vecdet F. Şendil, verilen kararın sektörü olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.

"KIRTASİYE SEKTÖRÜ İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR DARBE"

Okulların açılmasının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin, Türkiye'deki büyüklüğü 3.5-4 milyar dolar civarında olan ve toplam istihdamı yaklaşık 200 bin kişilik kırtasiye sektörüne büyük darbe olacağı belirtildi. TUKİD Yönetim Kurulu Başkanı Şendil, konu ile ilgili "Okulların 14 Eylül yerine, Kurban Bayramı'ndan sonraki pazartesi günü olan 28 Eylül'de açılacak olması; okul, ofis, kitap, çanta ve okul kıyafetleri gibi geniş ürün yelpazesine sahip kırtasiye sektörü için çok büyük bir darbe olacaktır." dedi.

"TURİZM SEKTÖRÜNÜN GÖRÜŞLERİ DİKKATE ALINDI"

Şendil, görüşlerinin alınmamasına vurgu yaptı: "Okulların geç açılmasıyla ilgili alınan kararda, sadece turizm sektörünün görüşleri dikkate alınmış ve bu karar alınırken kırtasiye sektörünün hiçbir şekilde görüşüne başvurulmamıştır."

"SEKTÖRDEKİ ÇEK ve SENETLER PROTESTO OLACAKTIR"

Türkiye'nin siyasi ve ekonomik bakımdan sıkıntılı günler yaşadığı bu günlerde, alınan karar sektörün çok daha olumsuz yönde etkileyeceğini belirten Şendil, "Sektörümüz on iki ayın en yoğun dönemini okul açılış döneminde yaşamakta ve en önemli cirolarını bu dönemde yapmaktadır. Okul sezonu için tüm bütçe çalışmalarını 14 Eylül 2015 tarihine göre planlayan ve tamamlayan kırtasiye sektörü, okul açılış tarihinin ertelenmesi kararıyla sekteye uğrayacak, sektör büyük bir kriz yaşayacaktır. Çünkü kırtasiyeciler bütçe ve planlamalarını bu tarihe göre yapmışlardır ve bu erteleme kararıyla birlikte sektörün ödemeler dengesi alt üst olmuştur. Sektördeki çek ve senetler protesto olacaktır. Karar sonucunda önlük, ayakkabı, spor malzemeleri satan kırtasiye yan sektörlerini de etkileyecektir ki bununla birlikte rakamlar çok daha yukarı çıkacaktır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uzayan Tatil Kırtasiyecileri Vurdu! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • ısmail: öğretmen ehli kediyi yattığı yerden maaş a devam,en büyük adaletsizlik 5 3 Yanıtla
  • selam: Bir şey öğreten öğretmenlerimiz zarar görmesinde diğerleri önemsiz 8 0 Yanıtla
  • Efe: Yattigi yerden para kazanan ogretmenler vebalini rabbim sorsun sizlerden yan gelip yatip para hibe eden devlet yetkililerinede hakkimi helal etmiorum. 3 4 Yanıtla
  • Abres : Bir hafta bekleyecekler ne duygu sömürüsü yaptınız be 4 2 Yanıtla
  • tohdi: 1 e 500 kazanıyorlar ne diye Ağlaniyor mis sanki 3 ay uzatıldı isguzarlik yapıyorlar 5 0 Yanıtla
  • bu vatan bizim: hadi lan ordan okul zamanı gelince milletin kanını emiyorsunuz, kalitesiz çin mallarından dünyanın parasını kazanıyorsunuz. sanki arada aylar var. 5 0 Yanıtla
  • mantik: merak etmeyin acindirmayin kendinizi siz o parayi 1 e 2 katlayarak halledersiniz 4 0 Yanıtla
  • ALOSSE: TURİZMCİLERİ ASKERE GÖNDERİN BİRAZ DA CEPHEYE GİTSİNLER HEP PARAYA DEĞİL 3 0 Yanıtla
  • bence: Ülkemizde en rahat is en az calisan en çok kazanan hic sukretmeyen özelde çok calisani az kazanani hic düşünmeyen devlet memurlaridir hic şükreden allah bereket versin allah olmayanada versin Rabbim diyen memur gordunuzmu ben görmedim duymadim gereksiz ağlama bağlama yapiyorlar haram olsun boyle kişilere gerçekten aldigini hakedene helal olsun hep kendini düşünme allah yedirmez egoistliye hayir 3 0 Yanıtla
  • kararli: peki n olacak cekimizi senedemizi kim odeyecek bu okul sezonu sadece turizimciler icinmi var......kaos borc sikinti tesekurler karar veren mercii.... 2 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement