Uyuşturucuyla Mücadelede Hedef Sosyallaşme ve Meslek Edindirme - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucuyla Mücadelede Hedef Sosyallaşme ve Meslek Edindirme

Uyuşturucuyla mücadelede, bağımlı olanların sadece tedavi edilmeleri değil bunun yanı sıra sosyal hayata karışmalarını ve meslek edindirilmelerini sağlayacak çalışmaların yapılması planlanıyor.

28.01.2016 12:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucuyla mücadelede, bağımlı olanların sadece tedavi edilmeleri değil bunun yanı sıra sosyal hayata karışmalarını ve meslek edindirilmelerini sağlayacak çalışmaların yapılması planlanıyor.

Uyuşturucuyla Mücadele Koordinasyon Kurulu toplantısı, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vural Kavuncu başkanlığında Hekimevinde yapıldı.

Toplantıda bugüne kadar uyuşturucuyla mücadelede "Acil Eylem Planı" kapsamında yapılan çalışmaları anlatan Kavuncu, yeni dönem için hedefleri değerlendirdi.

Bağımlı kişilerin tedavi edildikten sonraki aşamaların da önemli olduğuna vurgu yapan Kavuncu, şunları kaydetti:

"Sorun uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin bir müddetliğine zehirden arınmış olması, bir müddet tedavi olmasıyla tamamlanmış olan bir süreç değildir. Buradan çıkan kişiyi tekrar aynı ortama koyduğunuz zaman aynı sorun geri dönecektir. Bu nedenle Sosyal Uyum Merkezlerine, meslek edindirme, sosyal hayatta rol alma aşamalarına ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde uğraşacağımız anahtar noktalardan bir tanesi sosyal uyum merkezlerinin veya rehabilitasyon merkezlerinin oluşturulması, bunun yapısının belirlenmesi ve hızla hayata geçirilmesi olacaktır. Buralarda bağımlılıktan arınmış olan, tedavi olmuş olan kişiler, bu merkezlerde dikkat ve enerjilerini farklı noktalara çekebilmeyi, sosyalleşmeyi, grup içinde yer almayı öğrenecekler. Çeşitli beceriler öğrenecekler. Sağlıklı bir ortamda yaşama becerisini elde edecekler."

Uyuşturucu bağımlısı olan kişilerin tedavi oldukları ve sosyal yaşama karıştıkları takdirde topluma yararlı bir birey olmaları için ellerinden tutulacağını söyleyen Kavuncu, "Yani meslekleri olacak. Aile yaşamları düzene girecek, yeni bir yaşama kavuşacaklar. İkinci bahar gibi normal bir yaşamı devam ettirecekler" dedi.

Uyuşturucuyla mücadelede taşraya çıkmak istediklerini bildiren Kavuncu, toplumun kılcal damarlarına kadar bu mücadeleyi iletmek istediklerini kaydederek bu noktada da belediye ve sivil toplum kuruluşlarının desteklerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Talep ve arz noktasında uyuşturucu kullanımını kolaylaştıran unsurların da ele alınacağını bildiren Kavuncu, özellikle metruk binalarla ilgili hızlı kararlar alınması gerekeceğine dikkati çekti.

Kavuncu, bilişim alanında da önlemler alınması gerektiğine işaret ederek, bilgi ağlarının koordine edildiğini, ulusal ve uluslararası sunucular ile web sağlayıcılarla temas içerisinde olunduğunu ifade etti.

Kavuncu, uyuşturucu ile mücadele kapsamında kurulan narkotimlerin önemli çalışmalara imza attığını dile getirdi.

Kavuncu'nun ardından konuşan Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Çelik ise son yıllarda yapılan çalışmaların uluslararası kuruluşların da dikkatini çektiğini söyledi.

Konuşmalar sonrasında basına kapalı devam eden toplantıya İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aziz Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Serhat Ayrım ile ilgili bakanlıkların temsilcileri ve kurul üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uyuşturucuyla Mücadelede Hedef Sosyallaşme ve Meslek Edindirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement