Uyuşturucuya Karşı Sporla Mücadele - Son Dakika
Spor

Uyuşturucuya Karşı Sporla Mücadele

Uyuşturucuya Karşı Sporla Mücadele

DUMESF Başkanı Ilıcak: "Federasyonumuzun ana gayesi uyuşturucunun ve dopingin ne olduğunu anlatmak"

24.10.2014 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Uyuşturucu ile Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu ile mücadelenin en etkili yolunun spor olduğunu ve federasyonlarını bu amaçla kurduklarını söyledi.

Güngören Erdem Bayazıt Anadolu Lisesi'ndeki "Uyuşturucuyla mücadelede tek yol spor", "Bir kereden bir şey olur", "Uyuşturucu ve dopinge yaklaşma" konularından oluşan farkındalık konferansına, DUMESF Başkanı Ilıcak'ın yanı sıra federasyonun üyelerinden milli judocu Feyyaz Yazıcı, milli karateci ve milli takım antrenörü Hakan Kara katıldı.

DUMESF Başkanı Ilıcak, uyuşturucunun zararlarını anlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Federasyonumuzun ana gayesi uyuşturucunun ve dopingin ne olduğunu anlatmak. Sizlere ne kadar zarar veriyor? Onları anlatmak. Bonzai çok ucuz. Sigaradan bile ucuz. Ama insanı öldürebiliyorsa, ölümcül etkiye sahip olabiliyorsa, bonzai öldürmeye devam edecek demektir. İki ile 2,5 ay içerisinde de 3. kullanımda öldürüyor. Bu federasyon Türkiye'de ilk defa kuruldu. Dünyada da böyle bir federasyon yok. Bizim 70-80 tane kulübümüz var. İsteyen kulüpte katılabiliyor. Okullarda, ilkokul, ortaokul ve liselerde mücadele sporları dersleri veriyoruz."

Güngören İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ise uyuşturucuyla mücadelede en etkili ve en kolay yolun spor yapmak olduğunu vurguladı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Uyuşturucuya Karşı Sporla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement