Uyuşturucu Kuryesi: Kız Kardeşimin Dershane Parası İçin Yaptım - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu Kuryesi: Kız Kardeşimin Dershane Parası İçin Yaptım

Uyuşturucu Kuryesi: Kız Kardeşimin Dershane Parası İçin Yaptım

Hakkari'den Antalya'ya getirdiği valizde uyuşturucu madde olduğunu bilmediğini öne süren İshak Yardımcı, "Tek amacım kardeşimin dershane parasını temin etmekti." dedi.

24.01.2015 12:37  Güncelleme: 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'den Antalya'ya getirdiği valizde uyuşturucu madde olduğunu bilmediğini öne süren tutuklu sanık 24 yaşındaki İshak Yardımcı, "Tek amacım kız kardeşimin dershane parasını temin etmekti" dedi.

Antalya'da narkotik polisin geçen 25 Kasım'da bir oteldeki odaya düzenlediği operasyonda, bir valizin gizli bölmelerine yerleştirilmiş 1 kilo 750 gram metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili Hakkari'den içinde uyuşturucu olan valizi Antalya'ya getiren İshak Yardımcı ile bu uyuşturucuyu İngiltere'deki bir adrese götürmeye hazırlanan Slovak 21 yaşındaki Tomas Pallai tutuklandı.

Uluslararası uyuşturucu çetesinin kuryeliğini yaptığı iddia edilen iki sanık, Antalya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Haklarında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan dava açılan iki sanık, beraatlerini istedi.

"KIZ KARDEŞİMİN DERSHANE PARASI İÇİN"

Sanıklardan İshak Yardımcı, gizli bölmelerinde metamfetamin bulunan çantanın İranlı Abdül Gaffari'ye ait olduğunu belirtti. Hakkari Yüksekova'da bir otelde garsonluk yaparken Abdül Gaffari ile tanıştığını anlatan Yardımcı, şöyle konuştu:

"Bu kişi arada sırada otelde müşteri olarak kalıyordu. Geçen ağustos eylül aylarında otelin sahibi benim yerime birini işe alınca işsiz kaldım. Paraya ihtiyacım vardı. Kız kardeşimin dershanesi için para gerekiyordu. İşsiz kalınca otelin yakınlarındaki bir parkta Abdül Gaffari ile karşılaştım. Durumumu anlattım. Gaffari de bana Antalya'da birine çanta göndereceğini söyledi. Bu çantayı götürürsem, ihtiyacım olan parayı vereceğini söyledi. Ben de kız kardeşimin dershane parası için bu teklifi kabul ettim. Bana teslim edilen çantanın içi boş görünüyordu. Bu çantaya bir miktar giysiyi koyup Hakkari'den Van'a, Van'dan da Antalya'ya geldim. Konyaaltı'nda bir otele yerleştim. Sonra da bana verilen çantayı teslim etmek üzere kent merkezindeki otele gittim. Otel dışında beni bekleyen Tomas Pallai'ye kendimi tanıtıp çantayı getirdiğimi işaret ettim. Sonra odasına çıkmak için resepsiyondan izin istedik. Resepsiyon görevlisi müşteriler dışında yukarı kimsenin çıkmasına izin verilmediğini söyleyince, ben de kimliğimi ve oda parası verip yukarıya çıktım. Bana verilen valizin içindeki eşyalarımı çıkarıp bir başka çantaya doldurduktan sonra Tomas ile birlikte dışarı çıktık. Bir müddet sonra ayrıldık. O sırada polis gelip yakaladı. Ben içinde uyuşturucu olduğunu bilmediğim bu çantayı kız kardeşimin dershane parasını karşılamak için getirdim."

"ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİYİM"

Slovak Tomas Pallai ise tercüman eşliğinde verdiği ifadesinde, kendisinin dolandırıldığını iddia etti. Slovakya'da özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını anlatan Pallai, "Benim uyuşturucuyla işim olmaz" dedi.

Pallai, Türkiye'ye gelmeden 1.5 ay kadar önce gittiği Çek Cumhuriyeti'nde kendisi gibi Slovak Ludovid Sovça ile tanıştığını söyledi. Bu kişiye özel güvenlik görevlisi olduğunu söyleyince, 'Benim Türkiye'den getirilecek dokümanlarım var. Bunları güvenebileceğim birinin getirmesini istiyorum. Bunu getirirsen iyi para veririm' dediğini belirten Pallai, şöyle devam etti:

"Ludovid Sovça 'Antalya'daki otele evrakın olduğu bir çantayı getirecekler. Bu evrakı getiren kişi sana 200 sterlin verecek. O evrakı İngiltere Manchester'a getireceksin. Sonra da sana memnun olacağın bir para vereceğim' dedi. Ben de Viyana üzerinden İstanbul'a, İstanbul üzerinden de Antalya'ya gelip otele yerleştim. Sonra Ludovid beni telefonla arayıp 'Otelde bekle seni biri arayacak' dedi. Söylendiği gibi ben otelde bekledim. Dışarı çıkınca İshak adlı kişi geldi. Çantayı işaret etti. Birlikte odaya çıktık. Bana çantayı verdi. Polisle karşılaşınca ne olduğunu anlayamadım. Ben de dolandırıldım."

Mahkeme, 2 sanığa ait telefonlarla ilgili arama kayıtlarının incelenmesine, Abdül Gaffari adlı İranlının Hakkari Yüksekova'daki otelde kaldıysa açık kimlik bilgilerinin istenmesine, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı 19 Şubat'a erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu Kuryesi: Kız Kardeşimin Dershane Parası İçin Yaptım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ahu dede: Hz. Ömer e bir gün bir hırsızı getirmişler , hırsız vallahide bu bu bnm ilk işimdi affedin der Hz. Ömerde hayır ilk işin olsaydı Allah afferderdi demiş 0 0 Yanıtla

Advertisement