Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Kurulu Toplandı - Son Dakika
Güncel

Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Kurulu Toplandı

Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Kurulu Toplandı

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar: "Konuları daha detaylı bir şekilde önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç başkanlığında yapılacak toplantıda değerlendirilmesi için takdim edeceğiz"

17.10.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde yürütülecek çalışmaların detaylarının, 21 Ekim Salı günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında ilgili 8 bakanın katılımıyla yapılacak toplantıda değerlendirileceğini bildirdi.

Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Kurulu, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Ünüvar başkanlığında toplandı.

Ünüvar, toplantıda yaptığı açıklamada, Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde, ilgili 8 bakanlığın müsteşar yardımcılarının katılımıyla çalışma grubu olarak 4'üncü kez bir araya geldiklerini söyledi.

Çalışma grubunun, hem Bakanlar Kurulu'nda gündeme gelen, hem de Sağlık Bakanlığında yapılan değerlendirme toplantısında müzakere edilen konuları gözden geçirdiğini anlatan Ünüvar, birtakım detaylı çalışmalar yapılması gerektiği için bazı hususların gözden geçirildiğini ve atılması gereken yeni adımların ele alındığını bildirdi.

Ünüvar, toplantıda ayrıca, 21 Ekim Salı günü Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başkanlığında, ilgili 8 bakan ve kendisinin katılımıyla yapılacak Uyuşturucu ile Mücadele Yüksek Kurulu toplantısında ele alınacak konuların gözden geçirildiğini, Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde kasım ayında yapılacak şurada ele alınacak konular, katılımcılar ve içerikle ilgili teknik çalışmalar yapıldığını ifade ederek, 2014 sonuna kadar uygulamaya geçirilmesi planlanan, kısa vadeli önlemlerin de değerlendirildiğini söyledi.

Bütçe dönemi olması sebebiyle Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde gündeme gelecek kadro ve bütçe konularının da toplantıda konuşulduğunu kaydeden Ünüvar, şunları kaydetti:

"Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde hem bütçe hem kadro konuları olacak. Yapılacak bir takım faaliyetlerle ilgili bütçeleme ve kadro durumlarını ele aldık, değerlendirdik. Konuları daha detaylı bir şekilde önümüzdeki hafta Başbakan Yardımcımız Sayın Bülent Arınç başkanlığında yapılacak toplantıda değerlendirilmesi için takdim edeceğiz."

-İletişim stratejisi

Uyuşturucuyla mücadelede iletişim stratejisi planını da gözden geçirdiklerini bildiren Ünüvar, alt teknik komitede bazı çalışmalar yapılarak ilgili bakanlara sunulacağını, daha sonra da şura gündeminde iletişim stratejisinin önemli bir konu başlığı olarak ele alınabileceğini söyledi.

Ünüvar, bütün bu konuların daha detaylı şekilde Arınç başkanlığında yapılacak toplantıda değerlendirileceğini ve toplantı sonrasında çalışmaların sonuçlarının kamuoyu ile paylaşılacağını bildirdi.

-Başbakanlık genelgesi

"Yeni adımların ne olacağı?" sorulan Ünüvar, Bakanlar Kurulu'na yaptıkları sunumda, narkotimler, okul ve çevrelerinin güvenliği, toplumun farklı kesimlerinin eğitimi, uyuşturucu karar destek sistemi, rehabilitasyon merkezleri gibi konuların gündeme geldiğini anımsatarak, bunların detaylandırılması gerektiğini, çalışma grubu olarak atılması gereken adımları değerlendirdiklerini, bunları ilgili bakanlara sunacaklarını, bakanların da bu tartışılan konuların detaylarını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Bir başka soru üzerine, Uyuşturucuyla Mücadele Acil Eylem Planı çerçevesinde Başbakanlık genelgesi yayınlanması için de taslak çalışması yürütüldüğünü bildiren Ünüvar, "Hepsini tartışıyoruz. 2014 sonuna kadar yapılması planlanan bütün hususların hepsini detaylı bir şekilde, yani 8 bakanlığımızın ilgi alanına giren bütün konuları detaylarıyla tartışıyoruz. Yapılan faaliyetlerin resmi bir mevzuat hükmüne bağlanmasını sağlayacak" diye konuştu.

Ünüvar, birtakım hususların mevzuat hükümleri çerçevesinde değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Virane mekanlar, mesela Adalet Bakanlığımız bu konuyla ilgili çalışacak. Belki başka bakanlıklarımızın çalışması gerekecek. İmar Kanunu'nun devreye girmesi veya onunla ilgili birtakım hususların değerlendirmeye girmesi gerekecek. Nihayetinde bir hüküm olarak geçen bir hususun hem uygulamada hem mevzuattaki karşılığının mutlaka olması ve yasal çerçeveye oturtulması gerekiyor. Biz aslında bütün bu çalışmalarda, yani Bakanlar Kurulu sunumundan sonra yaptığımız 4 uzun toplantının hepsinde de bütün bu konuların detaylarını çok kapsamlı bir şekilde değerlendiriyoruz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uyuşturucu ile Mücadele Çalışma Kurulu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement