Uysalcumhurbaşkanlığı Seçimi Türkiye'nin Yeniden Fabrika Ayarlarına Dönebilmesi Adına Önemli - Son Dakika
Güncel

Uysalcumhurbaşkanlığı Seçimi Türkiye'nin Yeniden Fabrika Ayarlarına Dönebilmesi Adına Önemli

Uysalcumhurbaşkanlığı Seçimi Türkiye\'nin Yeniden Fabrika Ayarlarına Dönebilmesi Adına Önemli

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir.

21.07.2014 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir. Bu da Cumhurbaşkanlığı seçimidir dedi.

Ankara'dan Eskişehir'e gelen DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin il binasını ziyaret etti. Uysal DP İl binasında düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye için önemli olduğunu belirtti. Uysal konuşmasını şöyle sürdürdü

Türkiye'nin yeniden fabrika ayarlarına dönebilmesi adına önemli bir manivela milletimizin önündedir. Bu da Cumhurbaşkanlığı seçimidir. Türkiye'nin yeniden doğru bir iklime çevrilebilmesi adına, kendi gerçeklik gündemiyle meşgul olabilmesi adına, milletimizin müşterek değerlerde yeniden buluşabileceği bir zemini bu cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Türkiye'mizin ve insanımızın yakalayabileceğine inanıyoruz. İşte bu noktada sorumlu bir anlayışın sahibi olarak DP olarak hiçbir kompleks duymadan, iktidarın oyunu aldığı kitlelerin rızasının ötesinde alamadığı kitlelerin de rızasını gözeten bir üslupla bu büyük ülkeyi yönetmesi gerekirken, geçen yıl Mayıs ayından itibaren bu ülkenin Başbakanı maalesef neredeyse bu ülkede yüzde 50'nin yarısından fazlasının başbakanlığından istifa eden noktadan tavrı sahibi olmuştur. İnsanlarımızı kamuoyu önünde acılarını paylaşacağına hakaret ettirir noktasına getirmiştir. DP Genel Başkanı Gültekin Uysal iktidarın tavırları karşısında çatı adayı teklifi ile siyasi aktörlerin bir uzlaşma arayışına girdiğini söyledi. Uysal şu şekilde konuştu

Arayışın neticesinde bugün Ekmeleddin İhsanoğlu'nun şahsında Türkiye yeniden, nasıl bir Türkiye'de yaşayacağını tayin edecek bu cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir tercih yapacaktır. Bu noktada tercihimizi bir ucube anlayış içerisinde, Türkiye'ye giydirilmeye çalışılan ve bu coğrafyada olduğu kadar kendi içerisinde de bir çok problemi derinlerde barındıran bu siyasetin dışında makul bir siyasetin, Türkiye'de makul bir çoğunluğun sesi olacak, yeniden milletimizin müsterih haline getirdiği dini, milli, cumhuriyetin ve demokrasinin bütün değerlerini yeniden inşa edecek bir mantığı milletin önünde ayağa kaldırmak gibi bir mesuliyetimiz vardır. Hak ve özgürlüklerin adeta bir padişah tarafından ulufe olarak, onun keyfince millete dağıtıldığı iklim içerisinde yeniden gasp edilen haklarımızı hukukumuzu, demokrasimizi yeniden millet eliyle tutabilmek adına bir tavrın sahibi olarak hiçbir kompleks duymadan olumlaştırıcı, olgunlaştırıcı tavrımızı bu süreç içerisinde gördük. Açık yüreklilikle ifade edebilirim ki; eğer Türkiye bugün, bu seçimlerde 12 yıldır demokratik modelimiz içerisinde dengeleme ve denetleme mekanizmalarını meşru yollardan işletemediği bu iklim içerisinde bu iradeyi gösterebildiği takdirde Türkiye'ye deli gömleği olarak giydirilmek istenen sınırsız yetki, sıfır denetim mantığı içerisinde keyfi bir iradeyle beraber bu elbise benim üzerimde iyi duruyor diyerek dayatılan bu anlayışı geçmişte Sevr'i nasıl yırtmış atmışsa yeniden yırtıp atacak milletin hakiki iradesinin temsili olarak demokrasiyi de ayağa kaldıracaktır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uysalcumhurbaşkanlığı Seçimi Türkiye'nin Yeniden Fabrika Ayarlarına Dönebilmesi Adına Önemli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı
    17:50 Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolunda Zincirleme Kaza: 4 Yaralı

    Diyarbakır-Şanlıurfa karayolunda meydana gelen zincirleme trafik kazasında 7 araç karıştı ve 4 kişi yaralandı. Kazada, bir otomobilin ani fren yapması sonucu arkasındaki araçlar birbirine çarptı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı ve durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı
    17:49 AKP Milletvekili Faruk Çelik, Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı

    AKP Artvin Milletvekili Faruk Çelik, Artvin'in Ardanuç ilçesinde düzenlenen mitingde Artvin-Ardahan yolunun bitirilmemesiyle ilgili tepki aldı. Bir yurttaşın hatırlatması üzerine Çelik, yolun sağlıklı bir şekilde bağlanacağını söyledi.

  • ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı
    17:49 ERÜ ve TÜZDEV Arasında Akademik İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) arasında akademik iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, eğitim, sertifika programları, öğretim, akademik ve kültürel iş birliği usul ve esaslarını kapsamaktadır. ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, TÜZDEV Genel Başkanı Op. Dr. Kemal Tekden ile birlikte protokolü imzaladı. Altun, üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimine dikkat çekerek, bu öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak için üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerini belirtti.

  • Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti
    17:49 Muş Valisi, Üçevler grup köy yolunda karla mücadele ekiplerini ziyaret etti

    Muş Valisi Avni Çakır, Üçevler grup köy yolunda çalışma yürüten karla mücadele ekiplerini ziyaret etti. Kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu bölgede, İl Özel İdaresi ekipleri yolun açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Vali Çakır, ekiplerin çalışmaları hakkında bilgi aldı ve iş makinesi operatörlerine kolaylıklar diledi. Çakır, Muş'ta 368 köy ve 217 mezra bulunduğunu belirterek, kar yağışının azalmasına rağmen ekiplerin üstün çalışmasıyla vatandaşlara mağduriyet yaşatılmadığını ifade etti.


Advertisement