Mersin'de Usulsüz Kullanılan 12 Yabancı Plakalı Araç Yakalandı - Son Dakika
Güncel

Mersin'de Usulsüz Kullanılan 12 Yabancı Plakalı Araç Yakalandı

Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışından yasal yollarla getirildikten sonra usulsüz kullanıldığını belirlediği 12 araca el koydu.

18.11.2014 12:55  Güncelleme: 13:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usulsüz kullanılan 12 yabancı plakalı araç yakalandı- Yurt dışından yasal yollarla getirilen ancak usulsüz yollarla farklı kişilerin kullanımına sunulan 12 yabancı plakalı araç, trafikten men edilkdikten sonra Mersin Gümrük Müdürlüğü'ne teslim edildiMERSİN (AA) - Mersin Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri yurt dışından yasal yollarla getirildikten sonra usulsüz kullanıldığını belirlediği 12 araca el koydu.Yabancı plakalı araçlar üzerinde denetim yapan trafik ekipleri, mal sahipleri tarafından kullanılmadığını belirledikleri 12 lüks araca el koydu. Daha önceki denetimlerde de 28 araca el koyan ekipler, bugüne kadar toplam 40 aracı Mersin Gümrük Müdürlüğü'ne teslim etti.Mersin Trafik Büroları Amiri Ali Özkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasalara uygun şekilde Türkiye'ye getirilen araçların, yasal ilgileri olmayan kişiler tarafından kullanıldığını söyledi. Yaptıkları son denetimde toplam 12 lüks araca el koyduklarını ifade eden Özkan, şöyle konuştu: "Gümrük Kanunu'na muhalefetten bu araçlara el koyuyoruz. Kurallara uygun olarak yurda girdikten sonra bu araçları kullanması gereken kişiler kullanmıyor. Örneğin Gürcistan vatandaşı, aracı ülkeye getiriyor. Ancak araç Türk vatandaşı tarafından uzun süre kullanılıyor. Bu da Gümrük Kanunu'na aykırı olduğundan geçici olarak araçları trafikten alıkoyup Gümrük Müdürlüğü'ne teslim ediyoruz. Bu güne kadar uygulamalarımızda 40 lüks araca el koyduk."Mevzuata göre aracın turistik amaçla getirildiğinde 6 ay yurt içinde kullanılabildiğini belirten Özkan, aldıkları araçların asıl sahiplerinin sözde vekaletnameyle araçlarını Türkiye'de bıraktıklarını, bildirdi.Bugün el koydukları lüks bir otomobilin Almanya'dan getirildiğini aktaran Özkan, "Almanya'dan nişanlısı tarafından getirilmiş, nişanlısı tekrar Almanya'ya gitmiş. Aracı kullanan kişinin araçla hiç alakası yok. Biz de araca el koyduk" dedi.Özkan, denetimlerde el koydukları araçların her türlü sorgusunu yaptıklarını, daha sonra Gümrük Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini sözlerine ekledi. .

Mersin\'de Usulsüz Kullanılan 12 Yabancı Plakalı Araç Yakalandı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mersin'de Usulsüz Kullanılan 12 Yabancı Plakalı Araç Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı
    18:38 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; CHP’nin Zeytinburnu, Esenler, Beyoğlu, Eyüpsultan ve Fatih belediye başkan adaylarıyla seçim turu yaptı. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında geçen turda, seçim otobüsünün önünü kesen yurttaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu, Eyüpsultan Rami’deki konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet etti; bundan sonra yine eşit hizmet etmeye devam edecek. Ekrem İmamoğlu'nun arkasında kabine yok, Ekrem İmamoğlu'nun arkasında 16 milyon İstanbullu var. Ekrem İmamoğlu'na talimat veren yok. Ekrem İmamoğlu’na talimat veren, fikrini söyleyen 16 milyon İstanbullu var. İstanbullu ne derse, İstanbul'u ne isterse onu yapar” ifadelerini kullandı.


Advertisement