Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün'e Ziyaret

Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün\'e Ziyaret

Türkiye Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklar Vakfı’nın (TÜZDEV) üstün zekâlı oldukları tanılanmış öğrencileri Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

28.01.2015 13:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Vakfı'nın (TÜZDEV) üstün zekalı oldukları tanılanmış öğrencileri Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret etti.

Vali Düzgün, TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman ile öğrencilerin ailelerinin de katıldığı ziyarette, öğrencileri Valilikte ağırlamaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başkalarının göremediğini görebilen, olaylara farklı bakış açısıyla bakabilen ve yorum yetenekleri ile olgulara zenginlik katan Üstün Zekalı ve Dahi Çocukların eğitiminin son derece önemli olduğuna dikkati çeken Vali Düzgün, farklı ve yetenekli çocukların ihtiyaçlarına yönelik eğitim sağlayan TÜZDEV ve benzeri kuruluşların bu çabasının önemli bir takdiri hak ettiğine vurgu yaptı.

Üstün zekalı ve dahi çocukların eğitimi için Kayseri merkezli kurulan TÜZDEV'in bu çocukların eğitimi için önemli bir başlangıç yaptığının altını çizen Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Türkiye'de üstün zekalı çocuklarımızın çok daha iyi yetişmesi ve geleceğe hazırlanması için TÜBİTAK ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız bazı çalışmalar yürütüyor. TÜZDEV gibi gönüllü kuruluşların dışında bunu kurumsal olarak devletin yönlendirmesiyle üstün zekalı çocuklara yönelik pilot okulların açılması gündemde. Türkiye'de ilk başta 3-4 vilayette pilot uygulama olarak başlatılması planlanıyor. Bunlardan birisinin de biz Kayseri'de açılmasını arzu ediyoruz. Öyle olursa daha kurumsal ve daha geniş donanımlı mekanlarda, ortamlarda, sınıflarda bu öğrencilerimiz eğitimlerine devam edebilecekler ve inşallah içlerinden Nobel ödülü kazanacak yetenekli gençlerimiz ortaya çıkacak ."

TÜZDEV Kayseri Şube Başkanı Fatih Duman da, kendileri ve öğrencileriyle yakından ilgilenip destek olan Vali Düzgün'e teşekkür ederek, toplamda 45 öğrenciye okul dışındaki zamanlarda ayrıcalıklı özelliklerini geliştirmeye yönelik eğitimler verildiğini, hafta sonu Teknopark imkanlarından da faydalanarak çocukların yeteneklerini ortaya çıkarmaya çalıştıkları ifade etti.

Dikkat ve düşünme eğitimi alan ve bu alanda yetenekleri bulunan öğrencilerin ziyaretinde renkli anlar da yaşandı. "Sizinle tanışmak ve sohbet etmek için geldik" diyen öğrencilerin Vali Düzgün'e zeka ve dikkat gerektiren soruları sorması, aynı şekilde Vali Düzgün'ün de öğrencilere benzer sorular yöneltmesi ve bu sırada yaşanan diyaloglar neşeli anların yaşanmasına neden oldu.

Ziyaretten dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden ve akıllarındaki bazı projeleri de Vali Düzgün ile paylaşan öğrenciler Vali Düzgün ile hatıra fotoğrafı çektirdi. Vali Düzgün de yakından ilgilendiği üstün zekalı öğrencilere günün anısına satranç takımı hediye etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üstün Zekâlı ve Dahi Çocuklardan Vali Düzgün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement