Uslu'dan CHP'ye Eleştiri - Son Dakika
Politika

Uslu'dan CHP'ye Eleştiri

Uslu\'dan CHP\'ye Eleştiri

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “1946 yılından bugüne kadar milletten 39 kez şamar yiyenlerin ne başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a nede partimize söz söylemeye hakkı yok” dedi.

13.07.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, "1946 yılından bugüne kadar milletten 39 kez şamar yiyenlerin ne başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a nede partimize söz söylemeye hakkı yok" dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığı'nda yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi belediye ve ilçe başkanları ile yapılan değerlendirme toplantısında konuşan milletvekili Salim Uslu, Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) eleştirdi. CHP ve MHP'nin tek başına iktidar olduklarının görülmediğini dile getiren Uslu, her iki siyasi partinin de milleti oyalamaktan başka işlerinin bulunmadığını savundu. CHP'nin en son 1946 seçimlerinde tek başına iktidar olduğunu hatırlatan Uslu, "Açık oy gizli tasnif nedeniyle oylama yapılmış ondan iktidar olmuş. 17 genel seçim, 17 yerel seçim, 4 reform yapılmıştır. Toplam 39 kez bu milletten şamar yediler kaybettiler. Bunların laf söylemek ya da başbakan istifa etsin gibi söz söyleme hakları da yoktur. Eğer istifa etmek erdemli bir davranışsa üst üste seçim kaybetmiş, iktidar olamamış, milletin önünde itibar kaybedenlerin istifa etmesi daha şık bir durumdur diye düşünüyorum" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu cumhurbaşkanlığı vizyonun herkesi heyecanlandırdığını dile getiren Uslu, vizyon belgesinde Türkiye'nin üç önemli hedefi gördüklerini dile getirdi.

İlkinin demokratikleşme hedefi olduğunu ve demokratik Türkiye hedeflerinin devam edeceğini vurgulayan Uslu, "Demokrasi ve insan haklarının olduğu yerde toplumsal barışı sağlamak kaliteyi, verimi artırmak mümkün yetenekleri geliştirmek daha imkanlı hale geliyor. Eski Türkiye'yi özleyenlerin, eski Türkiye'den nemalananların, orada kalmak isteyenlerin amacı yeni Türkiye'ye ilişkin bir kısım ellerindeki imtiyazların kaybolacağı endişesinden ibaret" ifadelerini kullandı.

İkinci ve üçüncü hedefin ise her alanda müreffeh ve öncü ülke olduğunu anlatan Uslu, şunları kaydetti:

"Refahın konforun yaşam standartların hayata dair her alanda tüm standartlar geliştirilecek. İnsanların keyif aldığı refah düzeninin kurulmasıdır. Refay sadece alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret değildir. Bunun içerisinde sosyal devlet anlayışı da vardır. Müreffeh ülke hedefi hırsızın, soyguncunun, vurguncunun ülkeyi semirmeye alışanların kanallarını kesecek. Buradaki imkanların milletin ve devletin emrine sunulacak. Diğer bir hedef Türkiye'yi lider ülke yapmaktır. Bu ülkede coğrafyada Türkiye'yi dışlayarak herhangi bir oyun kurgulanamaz, senaryo yazılamaz. Büyük Ortadoğu Projesi'nin eş başkanı diye suçladılar. Buradaki stratejiyi anlamadılar. Sadece duvarı gördüler. Arkasında neler olduğu görmediler. Burada bir vizyon sorunu var. Ufuk sorunu var. BOP ABD'nin ortaklığıyla başladı. Ortadoğu'daki gelişmeleri dışarıdan izlemeden masanın diğer tarafına oturdu. Derin bir strateji izlendi. İngiltere ve Rusya alındı. ABD'nin etkisi zayıflatıldı. ABD'nin etkisinin zayıflamasıyla proje rafa kalktı. Türkiye BOP'U etkisiz kıldı.

Yeni Türkiye'nin cumhurbaşkanının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını anlatan Uslu, konuşmasında şunları kaydetti: "Cumhurbaşkanlığı sıradan sembolik bir görev değildir. AB tarihinin en güçsüz dönemi yaşıyor. Ortak bir anayasa, para birimi, dış politika, savunmak paktı, güvenlik gücü oluşturamadılar. Son olarak krizi de yönetemediler. Böyle bir süreçte Türkiye AB'nin boşalttığı alanı dolduracak güce erişmesi lazım. Bunun içinde hem ekonomik sorunları çözmesi ve güçlü lidere sahip olması lazım. Başbakanımızın cumhurbaşkanı olması ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Güçlü Türkiye ve öncü Türkiye açısından son derece önemli. Meseleye uygarlık projesi olarak bakmak durumundayız." - ÇORUM

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement