Uşak'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele

(Anadolu Ajansı - Ufuk Kırabalı, Soner Kılınç) Uşak (AA) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, orman yangınlarıyla mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerektiğini söyledi.

26.05.2013 03:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

(Anadolu Ajansı - Ufuk Kırabalı, Soner Kılınç) Uşak (AA) - Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, orman yangınlarıyla mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerektiğini söyledi. Uşak Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Erden başkanlığında toplandı. Valilik binasında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş ve kurum müdürleri katıldı.

Erden, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Uşak'ın yüzde 40'ının ormanlık alan olduğunu belirterek, orman yangınlarına karşı öncelikle halkın duyarlılığını arttırmak istediklerini ifade etti.

Orman örtüsünün yanmasının, insanlarının akciğerlerinin yanması anlamına geldiğini dile getiren Erden, şunları kaydetti:

"Orman yangınları ile mücadelede öncelikle halkın bilgilendirilmesi ve duyarlılığının artırılması gerekir. Bu bağlamda köylerimizde çeşitli eğitim çalışmaları yapacağız. Ayrıca anız yangınlarıyla etkili bir şekilde mücadele etmek hususunda da kararlıyız. Kanun, anız yakma eylemini suç olarak tanımlamış ve yasaklamıştır. Bu nedenle ekolojik dengeyi bozacak bu girişimden vazgeçmemiz, anız yakma girişiminde bulunanları uyarmamız ve hiç çekinmeden güvenlik güçlerimize haber vermemiz vatandaşlık görevidir. Halkımızın bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum." Toplantıda, Uşak Orman İşletme Müdürü Mehmet Çelik, orman yangınlarıyla mücadele için yapılan çalışmalar hakkında sunum yaptı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Orman Yangınlarıyla Mücadele - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement