Uşak'ta Eğitim Yatırımları - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Eğitim Yatırımları

Uşak\'ta Eğitim Yatırımları

Uşak'ta yeni eğitim öğretim yılı öncesi eğitim yatırımlarına ilişkin değerlendirme toplantısı yapıldı.

05.09.2014 11:02  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Valisi Seddar Yavuz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda planlanan ve süren eğitim yatırımlarına ilişkin gelişmeler ele alındı. Toplantının ardından konuya ilişkin gazetecilere bilgi veren Vali Seddar Yavuz 2014-2015 eğitim ve öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala eğitim yatırımlarının son durumunu ele aldıklarını belirterek çocukların en iyi şartlarda eğitim almaları için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Bilgi ve teknoloji çağında, gençlerin milli ve manevi değerleri öğrenerek eğitim almaları gerektiğini kaydeden Vali Yavuz, "Öğrencilerimizin pırıl pırıl okul binalarında, çok daha elverişli şartlarda eğitim görmeleri en büyük arzumuzdur. Bu nedenle binaların yapımı için devlet olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Önümüzdeki süreçte ilimizin derslik sayısına cevap verecek önemli hamleler başlattık. İlimizin eğitim ve öğretim başarı sıralarında en üst seviyelerde olmasıyla birlikte, milletimize memleketimize iyi insanlar, kültürel donanıma sahip faydalı insanlar yetiştirmek de en önemli hedeflerimiz arasındadır" dedi.

İl merkezi ve ilçelerde eğitim alanında devam eden yatırımlar hakkında bilgi veren Vali Yavuz şunları söyledi:

"2014-2016 yılları arasından ilimizde toplam 350 derslik inşaatını tamamlamış olacağız. Bunun yanı sıra toplam bin kişilik 5 pansiyon inşaatı ve 2 adet spor salonunu da hizmete açacağız. 2015-2017 yılları devlet yatırımları için ise 124 derslik, 600 kişilik pansiyon binası yapmayı planlıyoruz. Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi, Zihinsel Yetersizliği Olan Çocuklar Okulu, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, Rehberlik Araştırma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi, Bilim Sanat Merkezi olmak üzere toplam 16 yatırım için teklifte bulunduk. Bu projelerin gerçekleşmesi için milletvekillerimiz ile birlikte yoğun bir mesai harcıyoruz. Amacımız ilimizde öğrencilerimizin okullarda herhangi bir fiziki sorunla karşılaşmadan eğitimlerini en iyi şekilde devam etmelerini sağlamaktır."

Toplantıya Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy, Banaz Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Eşme Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Karahallı Kaymakamı Sinan Aslan, Sivaslı Kaymakamı Serkan Keçeli, Ulubey Kaymakamı Mehmet Aksu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Ecemiş, Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ve İl Yazı İşleri Müdür Vekili Erkan Kocadaş katıldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Eğitim Yatırımları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement