Urla ve Foça'da Sahiller Yenileniyor - Son Dakika
Yerel

Urla ve Foça'da Sahiller Yenileniyor

Urla ve Foça\'da Sahiller Yenileniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi’nde modern sahil düzenlemelerine başladı.

21.06.2015 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeni Foça ile Urla Kum Denizi'nde modern sahil düzenlemelerine başladı. Foça'daki çalışmalar temmuz sonunda, Urla'daki çalışmalar ise ağustos sonunda tamamlanacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik iki ilçesi Urla ve Foça'da sahil düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda yapılan çalışmalarla Yeni Foça'da 1.4 kilometrelik sahil bandı ile Urla'da Atatürk Mahallesi Kum Denizi bölgesinde 800 metrelik sahil bandı modern bir görünüme kavuşturuluyor.

YENİ FOÇA YENİLENİYOR

Düzenleme ile birlikte Yeni Foça'da sahil güzergahında yol, tretuvar ve bisiklet yolu yapılıyor. Ayrıca bölgenin en önemli çekim yerlerinden olan meydanı da yeniden düzenleniyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yürüyüş yollarında bozulmaların önüne geçmek amacıyla bu projede özel bir teknik kullanmak için çalışma yapıyor. Yürüyüş yoluna, kaplamaların daha uzun ömürlü olması için, yaklaşık 700 kilogram ağırlığında beton bloklarla kumlamalı parke döşenecek. Peyzaj düzenlemeleri ile birlikte sahil güzergahına banklar yerleştirilerek oturma alanları oluşturulacak. Bu bölgede denize girilebilmesini kolaylaştırmak için basamaklar yapılacak. Düzenleme çalışmalarının temmuz sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

URLA'YA YENİ PLAJ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla'da ise Atatürk Mahallesi Kum Denizi bölgesinde 800 metre uzunluğundaki sahil bandında da yol, tretuvar, yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yapıyor. Kum Denizi'ne gelen vatandaşların denize daha rahat girebilmesi ve sportif faaliyetlerde bulunabilmesi için plaja şezlonglar yerleştirilecek; voleybol sahaları ve tırmanma iplerinin bulunduğu alanlar oluşturulacak. Ayrıca yine bu proje kapsamında su oyunları parkı yapılarak küçük yaş grubundaki miniklerin güvenli bir şeklide havuz keyfi yaşaması sağlanacak. Peyzaj düzenlemeleri ile birlikte yeşillendirilecek sahil güzergahına banklar yerleştirilerek oturma alanları oluşturulacak, mevcutta yaya köprüleri de yenilenecek. Ağustos sonunda tamamlanması planlan çalışmalarla birlikte turistik ilçe yeni bir plaja daha kavuşmuş olacak. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla ve Foça'da Sahiller Yenileniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement