Urla Sokaklarında Artık Felsefe Konuşulacak - Son Dakika
Yerel

Urla Sokaklarında Artık Felsefe Konuşulacak

Urla Sokaklarında Artık Felsefe Konuşulacak

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi’nin Nörofelsefe-Mantık Çalışmaları Topluluğu ile birlikte düzenlenen “Urla Felsefe Günleri I” toplantıları Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

27.10.2014 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi ve Urla Kent Konseyi'nin Nörofelsefe-Mantık Çalışmaları Topluluğu ile birlikte düzenlenen "Urla Felsefe Günleri I" toplantıları Urla Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

'Felsefenin İşlevi Nedir?' konu başlığıyla gerçekleşen toplantıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, 22. Dönem CHP İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, Başkan Danışmanı Belgin Hoşsu, Atatürkçü Düşünce Derneği Urla Şube Başkanı Ali Yanar, yurt içinden akademisyenler ve Urla halkı katıldı. Felsefenin kültür için vazgeçilmez bir yere sahip olduğunu göstermek için düzenlenen Felsefe Günleri'nin koordinatörlüğünü İstanbul Üniversitesi yürüttü.

Açılış konuşmasını yapan İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı ve İstanbul Üniversitesi Mantık Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şafak Ural felsefenin doğduğu topraklarda olmaktan heyecan duyduğunu belirterek, günlük yaşamın içinde felsefeyi keşfetmek gerektiğine değindi.

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Üsküdar Üniversitesi Felsefe Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Ustaoğlu ise "Dogmatizmden, fanatizmden kurtulmak ve şiddeti önlemek, daha iyi bir dünya ve Türkiye'de yaşamak için felsefeye ihtiyacımız var. Felsefe kahveleri ve merkezleri oluşturmak gerekiyor" dedi.

"URLA SOKAKLARI'NDA FELSEFE KONUŞULMASINI İSTİYORUZ"

"Urla Felsefe Günleri" toplantısının Anaksagoras'ın memleketi Urla'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Uyar şunları söyledi: "Anadolu Medeniyetlerinin birçoğunun hayat bulduğu yer burası. Anaksagoras, Hermotimos gibi filozofların yaşamı anlamlandırmaya çalıştıkları Klazomenai toprakları. Tarihi 8 Bin yıl öncesine uzanan Urla'mızda yaşamı sorguluyor olmak, bizleri de özel kılıyor. Çocuklar sonu gelmeyen sorularıyla dünyayı keşfetmeye çalışırlar. İlk yıllarda masanın ne olduğunu sorarken, sonraki yaşlarda, ağaçtaki yaprakları kimin yere düşürdüğünü merak ederler. Zaman geçtikçe bu sorgulamalar, olayların amaçlarını öğrenmeye gider. ve böylece devam eder. Yani; sormakla başlar her şey. Bu yüzden hayatın her alanındadır felsefe. Bizler de Urla sokaklarında felsefe konuşulmasını istiyoruz."

Ural, toplantının anısı olarak Uyar'a plaket takdim etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Sokaklarında Artık Felsefe Konuşulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement