Urla Kum Denizi'ndeki Yıkım Sosyal Projeye Takıldı - Son Dakika
Yerel

Urla Kum Denizi'ndeki Yıkım Sosyal Projeye Takıldı

Urla Kum Denizi\'ndeki Yıkım Sosyal Projeye Takıldı

Urla Belediyesi'nce Kum Denizi mevkisindeki bazı işletmeler hakkındaki yıkım kararı, Konak Belediyesi'nin bölgeye düzenlediği gezi nedeniyle uygulanamadı.

19.08.2014 15:10  Güncelleme: 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR - Urla Belediyesi'nce Kum Denizi mevkisindeki "kaçak inşa edildikleri" ve "fuzuli işgale yol açtıkları" gerekçesiyle bazı işletmeler hakkındaki yıkım kararı, Konak Belediyesi'nin yürüttüğü sosyal projesi kapsamında bölgeye düzenlediği gezi nedeniyle uygulanamadı.

Kum Denizi mevkisinde Urla Belediyesi'nce ihale edilerek işletmeye açılan ancak daha sonra belediye encümen kararıyla kira ihaleleri ve ruhsatları iptal edilen işletmelerin yıkılması kararını uygulamak üzere belediye fen işleri, zabıta ve emniyet ekiplerinin bölgeye geldi.

Bu sırada, Konak Belediyesi'nin dar gelirli kesimlere yönelik uyguladığı "Güneş, Kumsal, Deniz. Konak'ta Yaz Keyfi" adlı sosyal proje kapsamında 4 otobüsle kadın ve çocuklardan oluşan grup sahile gelince, yıkımın uygulanması sırasında bölgede olası gerginliğin yaratacağı olumsuz sonuçları dikkate alarak yıkım kararı ertelendi.

Yıkımın ertelenmesini memnuniyetle karşılayan işletme sahipleri, topladıkları malzemelerini yeniden açarak hizmet vermeye devam etti.

İşletmeciler mahkemeye başvurdu

İşletmecilerden Bekir Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediyenin aldığı yıkım kararının haksız olduğunu savundu.

İşletmelerini, belediyenin açtığı 3 yıllık ihaleyi kazanmaları sonucu kurduklarını ancak ihalenin daha süresi dolmadan iptal edildiğini ifade eden Doğan, "Biz çok mağdur olduk. Şu anda belediyeye kira borcumuz yok ama bize 'borçlarınızı ödeyin yeniden ihaleye çıkaracağız' dediler. Yıkım kararına karşısında da idare mahkemesine başvurduk ve yürütmeyi durdurma kararı istedik. Kararın dosya numarasını da belediyeye verdik" dedi.

Metin Durmaz adlı işletmeci de belediyenin hiçbir haklı gerekçe göstermeden yıkım kararı almasının kendilerini mağdur ettiğini söyleyerek belediyeden mağduriyetlerini gidermesini istediklerini belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla Kum Denizi'ndeki Yıkım Sosyal Projeye Takıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement