Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Basına Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Basına Tanıtıldı

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Basına Tanıtıldı

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinin basın toplantısı üzüm bağları arasında yapıldı.

06.08.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Geleneksel Bağbozumu Şenliklerinin basın toplantısı üzüm bağları arasında yapıldı.

Urla'da her yıl Ağustos ayında yapılan geleneksel Bağbozumu şenlikleri bu yıl 14-17 Ağustos günlerinde yapılacak. Festival süresince ünlü sanatçı ve orkestraların yer alacağı şenlikte, ürün, yemek ve yelken yarışları da yer alacak. Urla Şarapçılık Uzbaş Çiftliği'nde festival programı basına tanıtıldı.

Urla üzüm bağları manzarasında gerçekleşen toplantı da davetlilere şenlik programın da neler yapılacağı açıklandı. Buna göre; 12 Ağustos günü Ali Rıza Mete Yelken Kulübü'nde, Bağbozumu Yeleken yarışları start alacak. 14 Ağustosta Jandarma kavşağından Cumhuriyet Meydanı'na kortej yürüyüşü yapılacak. Aynı gün ürün yarışması gerçekleşecek. Akşamına Büyükşehir Halk Oyunları gösterisi ve Klasik Türk Müziği konseri ile devam edecek.

NECATİ CUMALI ANI EVİNDE ŞİİR DİNLETİSİ

İkinci günü yemek yarışı ile3 devam edecek şenlikte Necati Cumalı Anı Evinde şiir dinletisi kokteyl ile sona erecek. Akşamına Blue İn Green topluluğu konseri olacak. Ali Rıza Mete Yelken Spor Kulübünde düzenlenen Bağbozumu Şenlikleri Yelken yarışması ödülleri dağıtılacak akşamına burada Aslı Kement& So Soul Band ve Grubal Enfeksiyon konser verecek. Şenliğin son günü İskele Mahallesinde briç turnuvası ve Özbek Köy meydanın da Türk Halk Müziği konseri ile sona erecek.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar Bağbozumu şenlikleri için yaptığı konuşmada; "Zeytine yağın, üzüme balın düştüğü gündür, Bağbozumu. Bu geleneksel bayram 22 yıldır Urla Belediyesi ve Ziraat Odası önderliğinde 'Bağbozumu Şenlikleri' adı altında kutlanmaktadır. Ünlü seyyah Evliya Çelebi seyahatnamesinde; Urla'da bulunan Malgaca Pazarındaki bir asmayı uzun uzun anlatmış, gördüğü asmanın o güne kadar gördüklerine hiç benzemediğin, tüm çarıyı kaplayan asmaya çeşit çeşit aşı yapıldığını bu nedenlede asma üzerinde çok değişik üzmler olduğunu söylemiş. Bağbozumu şenlikleri 2600 yıl öncesine dayanmaktadır. Urla şarapları 1920 yılı öncesi Almanya, İngiltere ve Hollanda gibi ülkelere ihracat yapılmış. Deniz yolu ile yapılan ihracat Urla İskele limanına büyük yararlar sağlamıştır. Urlamız o günden beride 14 Ağustosu bağbozumu olarak kutlamaktadır."dedi.

Tanıtım sonrası misafirlere siyah ve beyaz şarap ikramı ile toplantı sona erdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Geleneksel Bağbozumu Şenlikleri Basına Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement