Urla, Gayrimenkulün Yükselen Yıldızı - Son Dakika
Güncel

Urla, Gayrimenkulün Yükselen Yıldızı

Urla, Gayrimenkulün Yükselen Yıldızı

İzmir'in, en sakin ilçelerinden Urla'da, Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti ile Cristiano Ronaldo'nun villa aldığı söylentisi, yörede oturanlarda farklı heyecana, beklentilere neden oldu.

15.11.2015 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in, en sakin ilçelerinden Urla'da, Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti ile Cristiano Ronaldo'nun villa aldığı söylentisi, yörede oturanlarda farklı heyecana, beklentilere neden oldu. İlçenin tanıtımı için iyi olacağını düşünenler dünyaca ünlü starlarla hemşeri olacakları günün heyecanını yaşamaya başladı, bunu fırsata çevirenler de gecikmedi. Satıştaki gayrimenkullerin fiyatları artarken, konunun magazin boyutunda kalması halinde ortaya çıkacak hayal kırıklığına da dikkat çekildi.

İzmir'de özellikle de İstanbul ve Ankara'da, şehir yaşantısından uzaklaşmak isteyenlerin, doğal güzelliklerinden ve havasından dolayı tercih ettikleri Urla, kentin en popüler ilçelerinden birisi durumuna geldi. Ancak, yaklaşık bir ay önce, ünlü oyuncular Brad Pitt ve Angelina Jolie çiftinin ilçede, İtalyan bir emlak şirketi aracılığıyla 2.6 milyon dolara yazlık villa satın aldığı iddiasının yer aldığı haberleriyle, Urla'nın adı, artık uluslararası boyuta taşındı. Birçok kişi, ünlü çiftin aldığı ileri sürülen, Saklıkoy olarak adlandırılan bölgedeki 4 katlı, 7 yatak odası, 2 oturma odası, özel havuz ve spor salonunun olduğu, 2 bin 500 metrekarelik, süper lüks malikaneyi merak etmeye başladı. Adı sıklıkla duyulmaya başlanan Urla, ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun da aynı yerden ev aldığı söylentileriyle bir kez daha gündemin üst sıralarına taşındı.

İLÇEDE FARKLI HEYECANLAR

Yaklaşık 1 aydan bu yana ortaya atılan Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti ile Cristiano Ronaldo'nun villa aldığı söylentisi, ilçede oturanlarda farklı heyecana, beklentilere neden oldu. İlçenin tanıtımı için iyi olacağını düşünen yöre sakinleri dünyaca ünlü starlarla hemşeri olacakları günün heyecanını yaşamaya başladı. Ancak bu söylentileri fırsata çevirmek isteyenler de gecikmedi. Özellikle ilçede, gayrimenkulü, arazisi olanlar, ya bunları satılığa çıkardı ya da satmayı düşündükleri gayrimenkullerine zam yaptı.

"DEVİR İŞLEMİ OLMADIĞINI ÖĞRENDİK"

Villaların bulunduğu bölge olarak bilinen Saklıkoy hakkında bilgi veren ilçedeki emlakcılardan Barış Uzunerol, şöyle dedi:

"Çeşmealtı bölgesinde, denize sıfır, koy içerisinde villalar bulunuyor. Burayı karadan görmek imkansız. Sadece denizden görebilirsiniz. Biz daha önce villaların sahiplerini hiç görmedik, bilgimiz olmadı. Biz de haberlerden gelişmeleri izledik. Bunun sonrasında, kendimizce araştırma yaptık ama böyle bir tapu devir işleminin olmadığını öğrendik" dedi. Ancak bu söylentilerin gerçek olmasını istediklerinin de altını çizen Barış Uzunerol, "Açıkçası bunun gerçek olmasından yana oluruz. Hem Urla'nın tanıtımı hem de dünya yıldızlarının gelmesiyle bölgenin popüleritesi artar. Biz emlakçılar için de iyi olur. Bu konunun dedikodu mı, gerçek mi olduğu bana kalırsa yüzde 50, yüzde 50. Söylentiler, dedikodu, balon da olabilir, gerçek de olabilir. Bölge gerçekten çok özel bir alan. Avrupa standartlarında. İnşallah gerçektir. Dünyanın her tarafından yatırımcıyı çekmek için bu tür söylentiler çıkar. Urla'ya katkısı bölge fiyatlarını artırır. İlçede, esnaf da heyecanlı, 'İnşallah böyle bir olay vardır' beklentisi içerisindeler. Fiyatlar şimdiden arttı. Bazı gayrimenkul sahipleri, fiyat artışı istedi. Bizler de yeni düzenlemelere gittik. Örneğin elimizdeki 400 bin TL'lik bir arazinin fiyatı, 750 bin TL'ye çıktı."

FİATLAR ARTSA DA, KOMŞU OLMAK İSTEYEN ALICI ÇOK

İlçedeki emlakçılardan Birsen Kahyaoğlu da, bu koydaki villalarda genellikle, yurt dışından gelen yabancı kişilerin kaldığını hatırlatarak, "Türk müşteri genellikle alınmıyor ya da bizler bilmiyoruz. Dedikodular, fiyatların artmasını sağladı. Urla için güzel bir reklam oldu, fiyatların artmasını sağladı. Urla'da fiyatlar zaten hiçbir zaman düşmüyordu, çünkü bölge olarak güzel, değerli bir yer. Fiyatların artması müşterileri de engellemiyor. Çünkü ünlülere komşu olmak isteyenler, parayı verip gayrimenkulü alıyorlar" dedi.

İlçe sakinlerinden Recep Şaşmaz, gelişmeleri izlediklerini, gerçeklik payı olduğuna inandığını, bunun gerçekleşmesi durumunda ilçeleri için de olumlu olacağını söyledi. Villaların bulunduğu bölge yakınlarında kafeterya işleten Yaşar Öçalmaz da, "Brad Pitt ve Angelina Jolie çifti kesin almış. Ama Cristiano Ronaldo'nun alıp almadığı kesin değil. Ben siteyi biliyorum, genellikle yabancıların gelip kaldığı bir yer. İlçenin reklamı için iyi oldu. Emlak için kötü olur, çünkü fiyatları ikiyi katlar. Benim evim olsa memnun olurum ama yok. Fiyatlar anormal uçuyor Urla'da. Zaten hızlı bir fiyat artışı vardı. Burası artık, Çeşme'den de, Alaçatı'dan da daha pahalı oldu" dedi.

İlçeye günübirlik gezmeye gelen Hülya Adenaw ise, "Bence iyi olur. Turistik yerler daha çoğalır. Paramız artar. Turist gelir. İyi olacağına inanıyorum. Negatif tarafları da olabilir. Çok fazla turist istemeyenler, çevre kirliliğinden hoşlanmayalar olabilir. Herkesin görüş açışı farklıdır. Ama ben iyi olacağına iniyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Urla, Gayrimenkulün Yükselen Yıldızı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi
    09:46 Kayseri'deki operasyonda lav silahı ele geçirildi

    Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda lav silahı ve el bombası dahil olmak üzere 455 adet suç unsuru ele geçirildi. Operasyon sonucunda 1 kişi gözaltına alındı. Operasyonda ayrıca ruhsatsız silahlar, fişekler, tarihi eser niteliği taşıyan objeler ve iletişim cihazları da ele geçirildi. Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için suç organizasyonlarına karşı mücadelesini sürdürdüğünü açıkladı.

  • Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor
    09:42 Yüksekova'da sürü halindeki yılanlar adeta Brezilya'nın 'Yılan Adası'nı andırıyor

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan 'Yılan Pınarı' bölgesinde sürü halinde güneşlenen yılanlar, Brezilya'nın Yılan Adası'nı andırıyor. Yılanların sürü halinde görünmesi, görenleri hem korkutuyor hem de şaşırtıyor. Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yılanlara zarar verilmemesi çağrısında bulunuyor.

  • Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı
    09:42 Afyonkarahisar Belediyesi Sığınmacıların Kaçak İşyerlerini Kapattı

    Afyonkarahisar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmadığı halde faaliyet gösteren sığınmacılara ait işyerlerini denetledi ve kapatma kararı aldı.

  • Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması
    09:34 Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi'nde 23 Nisan kutlaması

    Didim Belediyesi Deniz Yıldızları Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir coşku ile kutladı. Programda çocuklar dans gösterileri sergiledi.

  • Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu
    09:31 Muğla'nın Köyceğiz ilçesindeki öğrenci güreşçi Türkiye üçüncüsü oldu

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Zeytinalanı Ortaokulu öğrencisi Zeynep Tuana Akça, Tekirdağ'da düzenlenen Yıldız Kızlar Güreş Türkiye Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak başarılı bir performans sergiledi. Akça'nın başarısı, Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da tebrik edildi.

  • Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu
    09:30 Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi Kurdu

    Afyonkarahisar Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye'nin afetlere karşı hassas konumunu göz önünde bulundurarak, Kentsel Arama ve Kurtarma Ekibi kurdu. Ekip, 15-20 Nisan 2024 tarihleri arasında verilen eğitimle arama kurtarma tekniklerini öğrendi ve pratik bilgileri pekiştirdi.

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor
    09:29 Mersin Büyükşehir Belediyesi Yeni Doğanlara Destek Sağlıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 'Hoş Geldin Bebek Yeni Doğan Paketi' projesiyle ailelere destek oluyor. Proje kapsamında 3 bin 500'den fazla yeni doğan paketi dağıtıldı.

  • Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı
    09:29 Derince Belediye Başkanı Özel Öğrencileri Ağırladı

    Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe, Özel Dost El Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi'nde eğitim gören özel öğrencileri misafir etti. Ziyarette öğrencilerle yakından ilgilenen Gökçe, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


Advertisement