Urla'dan "BİRLİK" Aşuresi - Son Dakika
Güncel

Urla'dan "BİRLİK" Aşuresi

Urla Belediyesi Muharrem ayı dolayısıyla Urla Mini Meydanda aşure ikramı yaptı.

06.11.2015 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birlik ve beraberliği temsil eden aşure gününe birçok kesimden bürokrat, vekil, din adamı ve halk katıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'ın ev sahipliğinde gerçekleşen aşure ikramına İzmir Milletvekilleri Musa Çam, Tacettin Bayır, Özcan Purçu, Ali Yiğit, Ali Hıdır Uludağ, İzmir Ortodoks Baş Papazı Kyrillas Sykis, Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanı Remzi Akbulut, Hasan Koçak Dede, Teber Kırcan Dede, Mustafa Düzgün Dede, CHP Parti Okulu Eğitmeni Tülay Bayır, CHP Urla İlçe Başkanı Bahri Yalaz, 21. Dönem Milletvekili Ayşe Gürocak, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Ankara Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Serpil Sancar, meclis üyeleri, muhtarlar ve Urlalı vatandaşlar katıldı.

BAŞKAN UYAR; "BİR ARADA OLUNCA GÜZELİZ"

Birlik ve beraberliğin pekiştiği, farklı inanç ve kültürlere sahip insanların bir arada huzurla yaşayabileceği mesajının verildiği etkinlikte Başkan Sibel Uyar;

"Her birimiz aşureyi oluşturan tatlarız aslında. Hepimizin tadı var içerisinde. Ama bir araya geldiğimiz zaman çok daha güzel tatlar çıkarabiliyoruz. Urla'daki huzur, mutluluk, barış ortamı tüm İzmir'e oradan da ülkemize ve dünyamıza dağılsın. Bereketli ve bol huzurlu olsun." sözlerine yer verdi.

Dualar okunduktan sonra Başkan Uyar önderliğinde etkinliğe katılan vatandaşlara aşure ikramı yapıldı. Başkan Uyar'ın aşure doldurduğu kaseleri vekiller nar ve cevizlerle süsleyerek sırada bekleyen vatandaşlara dağıttılar. Hep beraber aynı kazan içinde pişmeye devam edeceğiz diyen Başkan Uyar, beraberindeki heyet ile birlikte aşure yiyerek, sohbet ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urla'dan 'BİRLİK' Aşuresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement