Urla Bademler Çiçek Açtı - Son Dakika
Yerel

Urla Bademler Çiçek Açtı

Urla Bademler Çiçek Açtı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında düzenlenen ‘Yazlık-kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya Alım Sözleşmesi’ imzalandı.

13.07.2014 03:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi arasında düzenlenen 'Yazlık-kışlık Mevsimlik Çiçek ve Sardunya Alım Sözleşmesi' imzalandı. Bademler'de Köy Tiyatrosu bahçesinde gerçekleşen, 770 bin TL bedelle 1 milyon 200 bin adet mevsimlik çiçek ve 20 bin adet sardunya alımı için yapılan imza törenine Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, Alaattin Yüksel, 22. Milletvekili Türkan Miçooğulları, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, Bademliler ve çiçek yetiştiricileri katıldı. İmza töreni, Bademler Kültür Sanat Derneği'nin düzenlemiş olduğu Semah gösterisi ile can buldu.

İmza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ana vizyonlarının yerelden kalkınma olduğunu ve amaçlarının top yekün İzmir'i kalkındırmak olduğunu söyledi. Kocaoğlu, köylerin mahalle olmasına da göndermede bulundu, "Tabelayı kaldırıp da Bademler köyü yerine mahalle yazmakla köy köylükten çıkmıyor" dedi.

Yerelde kalkınma modellerini özetleyen Kocaoğlu, "İzmir Türkiye'nin büyüme hızının 2 buçuk kat üzerinde büyüyor. Giderek de bu büyüme trendi yükselecek. Çünkü İzmir'de her şey var. İzmir'de eksik olanları, İzmir'deki motivasyonu, birlik beraberliği, küllenmiş dayanışma vurgusunu ve yatırım, bilişim aşkını hep birlikte İzmirli kanaat önderleriyle birlikte ayağa kaldırdık. Bugün İzmir'i kimse geri götüremez."

Prof. Dr Riya Gökalp Mülayim Hoca'nın "Atatürk'ten Bu Güne Kooperatifçilik" adlı kitabından alıntı yaparak konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Atatürk'ü anlamak onun ilke ve inkılaplarına sahip çıkmak lafta olmaz. Onun gibi özü sözü bir olmak gerekir. Bu anlamda kooperatifi kuranlara, bugüne getirenlere, bugünü yaşatmaya çalışanlara ve Kooperatiflere sözde değil özde sahip çıkan Aziz başkanımıza çok teşekkür ediyoruz " diye konuştu.

Bademler Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanı Mehmet Sever; "İlk fidanın can suyunu beş yıl önce veren Aziz Kocaoğlu ile tekrar bu heyecanı yaşıyoruz. Daha örgütlü olarak yolumuza devam edeceğiz. Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'da bu konuda sadece düşüncesini değil iradesini ortaya koydu. Tüm yöneticilerimizi kooperatiflerde örgütleyerek organizasyonu sağlayan Urla Belediyesi Başkanlığına teşekkür ediyoruz" dedi. Sever, doğal yaşam projesinin ilk adımını atacaklarını belirtti. Bu proje ile Ülkemizde yeni bir öncülük olacağını söyledi.

Törenin ardından doğal yaşam projesinin gerçekleşeceği alan ziyaret edilerek, seralar gezildi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Bademler Çiçek Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement