Urla 1920'li Yılların Modasıyla Tanıştı - Son Dakika
Yerel

Urla 1920'li Yılların Modasıyla Tanıştı

Urla Belediyesi'nce düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk Günleri" kapsamında, "Genç Cumhuriyet’in Kadınları Defilesi" yapıldı.

16.11.2014 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Belediyesi'nce düzenlenen "Cumhuriyet ve Atatürk Günleri" kapsamında, "Genç Cumhuriyet'in Kadınları Defilesi" ile 1920'li yılların kadın modası sergilendi.

Urla Belediyesi'nin Türk Kızılay Derneği Urla Şubesi, Ege Üniversitesi (EÜ) Emel Akın Meslek Yüksek Okulu ve Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı işbirliğiyle düzenlenen "Genç Cumhuriyet'in Kadınları Defilesi", Urla Hakan Çeken Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Defilede, EÜ Emel Akın Meslek Yüksek Okulu öğrencileri tarafından 1920'li yıllarda Türk kadının giyim anlayışını yansıtan kıyafetler, "Değişen Türk kadını", "Renklenen hayatlar", "Türk kadınının cumhuriyetle kazanımları", "Kordonboyu çay keyfi", "Sosyal hayatta Türk kadını", "Modern Türk kadını, balo ve davetlerde yerini alıyor" ve "Cumhuriyetin güzelleri" başlıkları adı altında hazırlanan özgün koreografiyle yine öğrenciler tarafından sunuldu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de canlandırıldığı defilede, Atatürk'ü canlandıran mankenin zeybek oyunu, izleyicilerden alkış aldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urla 1920'li Yılların Modasıyla Tanıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement