Urfa'ya Deniz Uçağıyla Turist Taşınacak! - Son Dakika
Yerel

Urfa'ya Deniz Uçağıyla Turist Taşınacak!

Urfa\'ya Deniz Uçağıyla Turist Taşınacak!

AK Parti Urfa Adayı Güvenç, seçilmeleri halinde kent merkezinde yapılması planlanan 'Kent Parkı'na deniz uçağıyla turist taşıyacaklarını söyledi.

20.03.2014 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanlığı tarafından "Yeni Türkiye Yolunda Yeni Şanlıurfa İçin" şiarıyla belediye başkan adaylarının proje tanıtım toplantısı düzenlendi. Mehmet Akif İnan Kültür Salonu'nda düzenlenen 763 proje tanıtım programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanı sıra, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Abdülkadir Emin Önen, Mehmet Kasım Gülpınar ve Mehmet Akyürek, Şanlıurfa eski Milletvekilleri İbrahim Halil Çelik ve Müfit Yetkin, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç, ilçe belediye başkan adayları, partili yöneticiler ve STK temsilcileri katıldı.

ÇELİK: SÖZ VERİYORSAK ARKASINDAYIZ
AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez'in açış konuşmasının ardından konuşan Bakan Faruk Çelik, ülkede ve Şanlıurfa'da yeni bir dönemin başladığını kaydetti. Bu yeni dönemde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Güvenç ve diğer belediye başkan adaylarının işinin çok zor olduğunu belirten Çelik, "Ama zor dememize bakmayın, biz uykumuzu terk ederiz, söz verdiklerimizden vazgeçmeyiz, onu mutlaka yerine getiririz. Eğer burada bir şey söz veriliyorsa, takım olarak 10 Milletvekili olarak, arkasındayız. Buradaki imkânlarımızı, potansiyelimizi, rasyonel bir şekilde kullanınca, biraz sonra size takdim edilecek, geleceğin Şanlıurfa'sını oluşturacağımıza inanıyorum. Hayal değil, gerçek. Bunlar olacak. Ben her yerde söylüyorum, hedefimiz, kısa zamanda Gaziantep ama orta vadede Konya'yı Kayseri'yi yakalamaktır. Allah'ın izniyle yakalayacağız. Az önceki sunumda gösterilen potansiyel, hiçbir şehirde yok. Hiçbir ilimizde böyle bir potansiyel yok. Bu potansiyel, yeter ki iyi kullanılsın. Yeter ki, karar alma mekanizmalarında birlikte hareket edebilelim. Birbirimizin kıymetini bilelim. Birbirimizin değerini bilelim. Türkiye'nin 500 milyarlık ihracat hedefini gerçekleştirecek illerin başında Şanlıurfa gelmektedir. Bu gece iyi bir başlangıç gecesi, önemli bir gece. Sizler yalnız değilsiniz, 1 milyon 800 bin nüfuslu Urfa arkanızda. Hükümet arkanızda. Başbakan arkanızda. Hepimiz arkanızdayız" diyerek, Güvenç ve 13 ilçe belediye başkan adayına başarılar diledi.

GÜVENÇ: MUTLULUĞUMUZDAN RAHATSIZ OLAN DIŞ GÜÇLER VAR
Celalettin Güvenç ise, AK Parti'nin büyükşehir belediye başkan adayı olarak Şanlıurfa'da gerçekleştirmeyi planladıkları 763 projenin tanıtımını slayt eşliğinde anlattı. Tanıtım öncesi ulusal gündemdeki konulara da değinen Güvenç, "Halkımız mutlu, ancak bundan rahatsız olan bir sürü dış güç var. Topraklarımızda ve Ortadoğu'da, önemli emelleri olan, bu coğrafyayı yüzyıldır istedikleri gibi şekillendirenler, oyunun kuralını istediği gibi koyup, istediği gibi oynayanlar, elbette rahatsızlar. Bu coğrafyada onlara halk nezdinde ve kamu vicdanında yer olmadığı için dün olduğu gibi, bugün de kirli entrikaların peşindeler. İşte 30 Mart, bu entrikalara dersini verileceği bir gündür. 30 Mart, güvendiğimiz sizlerin, bu milletin, bunlara bir kere daha ders verip, bu coğrafyadaki emellerinin sona erdirilmesi günüdür. İnşallah bunu 30 Mart'ta bu millet başaracak. Meydanların dili bunu gösteriyor. Urfa'nın, Batman'ın, Bitlis'in Muş'un, İzmir'in meydanı bunu gösteriyor. Halk tünelin ucundaki ışığı gördü, ışığına sahip çıkıyor. Ben Tayyip Erdoğan'a sahip çıkıyor demiyorum. Halk, geleceğine, umuduna, demokrasisine, toprağına, imanına sahip çıkıyor. Onun için 30 Mart'ta da eminim ki, ümitleriniz yeniden yeşerecek" dedi.

'ŞANLIURFA'YA 18 MİLYAR TL'LİK YATIRIM YAPILDI'
Güvenç, ülke genelindeki değişim ve gelişimden Şanlıurfa'nın da 18 milyar TL'lik yatırımla hissesine düşen payı aldığını belirterek, yeni projelerin de hayata girmesi için Şanlıurfa'nın büyükşehirde ve 13 ilçede AK Partili belediye başkan adaylarının kazanması gerektiğini ifade etti.

Gerçekleştirmek istedikleri projeleri anlatmaya başlayan Güvenç, "Yeni eklenen merkez ilçelerimizle, yeni dönemde, bir plan bütünlüğü, bir şehir bütünlüğü içerisinde çalışma zorunluluğumuz var. Şanlıurfa büyükşehri parçacı, bölük pörçük planlarla, asla yönetilemez. Bu kentin bir vizyonu olmalı. Bu kentin bir misyonu olmalı. Şanına yakışır, ufku, ileriye bakışı olmalı. 13 ilçede üst ölçekli planlamalar çerçevesinde, bir şehircilik yaklaşımını mutlaka kuracağız. Urfa'yı geleceğe taşımak için, Urfa'yı tanımak, potansiyellerini bilip, değerlendirme zorunluluğu var. Tüm amacımız, gayretimiz bu yönünü bulup ileriye taşımaktır" diye konuştu.

'LÜTFEN HAYALCİ DEMEYİN'
Halen 20'nci Mekanize Zırhlı Tugay Komutanlığı olarak kullanılan 4 bin 200 dekar alanda, Tugayın şehir dışına taşınması ile yerine kent parkı yapacaklarını kaydeden Güvenç, "Ortadoğu'nun en büyük botanik parkı burada yer alacak. Kent parkı içinde eğlence alanı, spor tesisleri yer alacak. Dünyadaki parkların üç katı büyüklüğündeki bu parkın içerisinde Çavsak deresi geçiyor. Devasa bir park Allah izin verirse orada bir gölet oluşturarak, İskenderun'dan, Mersin'den buraya yüzen deniz uçaklarıyla turist taşıyacağız. Bize lütfen hayalci demeyin Şanlıurfa bu vizyonu hakkediyor. Bir başka büyük projemiz sayın Faruk Çelik'indir. Fikir babası kendisidir 'neden Ortadoğu'nun gezip eğleneceği bir eğlence merkezi yok' diyerek, Urfaland yapılmasını önerdi. Yaptığımız araştırmalarda Bozova'da Çatak Mevkii'nde 2 bin dekar araziye tüm bölgede ses getirecek bir merkezi Şanlıurfa'ya kuracağız." dedi.

Proje tanıtımının ardından ilçe adayları ile birlikte hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program son buldu. Programa katılanlara 763 projenin yer aldığı birer katalog da dağıtıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfa'ya Deniz Uçağıyla Turist Taşınacak! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement