Urfa'nın Yeni Vekiller Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Urfa'nın Yeni Vekiller Belli Oldu

Urfa\'nın Yeni Vekiller Belli Oldu

Dün yapılan seçimlere göre AK Parti vekil sayısını 7'den 9'a yükseltirken, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise 3 vekil aldı.

02.11.2015 11:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İŞTE URFA'NIN YENİ VEKİLLERİ

ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN MİLLETVEKİLLERİ
FARUK ÇELİK
17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi.
21, 22 ve 23. Dönemde Bursa Milletvekili seçildi. 60. Hükümette Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevine getirildi. 61. Hükümette yeniden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak atandı. Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

MEHMET KASIM GÜLPINAR
20 Eylül 1969'da Şanlıurfa Siverek'te doğdu. Kamu Görevlisi; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. TÖMER'de öğretmenlik yaptı. Dış Ticaret Müsteşarlığı İGEME'de Mütercim olarak çalıştı. Samanyolu Televizyonunda Diplomasi Muhabirliği yaptı. Devlet Bakanlığında Özel Kalem Müdürlüğü ve Siyasi Danışmanlık, Sanayi ve Ticaret Bakanlığında Siyasi Danışmanlık görevlerinde bulundu. 24. Dönemde Akdeniz İçin Birlik Parlamenter Asamblesi (AİBPA) Türk Grubu Üyesi oldu. Çok iyi düzeyde Fransızca ve İngilizce, iyi düzeyde Arapça ve Farsça bilen Gülpınar, evli ve 3 çocuk babasıdır.

HALİL ÖZCAN
1 Ekim 1964'te Şanlıurfa'da doğdu. Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ünvanı alan Halil Özcan, Kral Suud Üniversitesi Eğitim Fakültesi İslami İlimler Bölümünü bitirdi. Yüksek lisansını Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümünde, doktorasını Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde yaptı. Bir süre Suudi Arabistan'da öğretmenlik yaptı. 1993'te Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalında Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. İngiltere'de dil eğitimi gördü. Harran Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri Bölümünde yardımcı doçent olarak görev yaptı. Arapça Dil Merkezi kurdu. Aile vakfına ait Salih Özcan Öğrenci Yurdu ve Hilal Eğitim Vakfının yöneticiliğini yaptı. Şanlıurfa'nın Rakka, Halep, Haseki ile kültür köprülerinin koordinatörlüğü görevini üstlendi. Çok iyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Özcan, evli ve 6 çocuk babasıdır.

AHMET EŞREF FAKIBABA
1951 yılında Şanlıurfa'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Birecik Devlet Hastanesinde başhekimlik görevi yaptı. 2004 ile 2013 yılları arasında Şanlıurfa Belediye Başkanlığı görevini yaptı. İngilizce bilen Fakıbaba evli ve 3 çocuk babasıdır.

MEHMET ALİ CEVHERİ
Şanlıurfa Lisesi 1980 mezunu. 1985'te Uludağ Üniversitesi Maliye Bölümü'nü bitirdi. 1987-1994 yılları arasında Doğru Yol Partisi Şanlıurfa Merkez İlçe 2. Başkanlığı yaptı. 1994-1996 yılında Harran Üniversitesi Hilvan Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü, Harran Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 1997 yılında Kahta Meslek Yüksek Okulu Kurucu Müdürlüğü'ne atandı ve 10 yıl boyunca bu göreve devam etti.

MEHMET AKYÜREK
20 Kasım 1950'de Şanlıurfa Viranşehir'de doğdu. Babasının adı Taceddin, annesinin adı Zülfiye'dir.
İş Adamı ve Çiftçi. Lise mezunudur. Aile şirketi Akyürek Kardeşler grubuna dâhil 1700 çalışanı olan, 13 şirkette yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Viranşehir Bölgesinde çiftçilik yaptı ve bu esnada bölgesine ilklerin gelmesine öncülük etti. Viranşehirliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurucusudur. Çok iyi düzeyde Arapça ve Kürtçe bilen Akyürek, evli ve 6 çocuk babasıdır.

İBRAHİM HALİL YILDIZ
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 11 Eylül 1976 tarihinde doğdu. İlkokulu ve ortaokulu Suruç'ta tamamlayıp liseye Suruç'ta başladı fakat 1997 yılında Şanlıurfa Lisesi'nden mezun oldu. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesini okuyan İbrahim Halil Yıldız 2004 yılında mezun olmuştur. 2011 yılında evlendi ve 2 çocuk sahibi oldu.

MAHMUT KAÇAR
10 Ekim 1975'te Şanlıurfa'da doğdu. Babasının adı İbrahim, annesinin adı Fatma'dır.
Çevre Mühendisi; Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünü bitirdi.
1993'te memuriyet hayatına başladı. 1996'da Sağlık Sen'in Şanlıurfa Kurucu Şube Başkanı oldu. 2002'de Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcılığına, 2008'de Genel Başkanlığına seçildi. Memur Sen Genel Sekreterliği görevini yürüttü. İyi düzeyde Arapça ve orta düzeyde İngilizce bilen Kaçar, evli ve 1 çocuk babasıdır.

KEMALETTİN YILMAZTEKİN
1980 Akçakale doğumlu. Av. Kemalettin Yılmaztekin ilk, orta ve lise tahsilini Şanlıurfa'da tamamladıktan sonra 1999 Yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazandı ve 2003 yılında mezun oldu. Halen; Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Medeni Hukuk Ana Bilim Dalında yüksek lisans eğitimine devam eden Yılmaztekin evli ve bir çocuk babasıdır.

HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ'NİN MİLLETVEKİLLERİ
OSMAN BAYDEMİR
1 Ocak 1971 tarihinde Diyarbakır'da doğdu. 7 dil bilen Osman Baydemir, 2005 yılında İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile evlendi ve 2 çocuk babasıdır. 25 Aralık 2013 tarihinde partisi BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) tarafından Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak gösterildi. Ancak kazanamadı.2015 seçimlerinde HDP Şanlıurfa 1. sıra Milletvekili adayı olmuş ve HDP'nin seçim barajını aşması sonucu Milletvekili seçilmiştir.

DİLEK ÖCALAN
Dilek Öcalan 7 Haziran 2015 genel seçimleri öncesinde Halkların Demokrat Partisi'nden milletvekili adayı oldu. HDP'nin barajı aşmasının ardından TBMM'de 80 milletvekili hakkı kazanırken bu vekillerden biri de Dilek Öcalan oldu.3 Ekim 1987 doğumlu olan yeğen Öcalan, Mersin Üniversitesinde okudu.

İBRAHİM AYHAN
10 Şubat 1968'de Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde doğdu. Ziraat Mühendisi ve Öğretmen; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zoo Teknik Bölümü mezunudur. Öğretmenlik yaptı. İngilizce ve Kürtçe bilen Ayhan, evli ve 2 çocuk babasıdır. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü
    17:53 Ahmet Davutoğlu Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da seçim çalışmalarını sürdürdü. Davutoğlu, çeşitli temaslarda bulunduğu kentte, seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin siyasi haritasının yeniden şekilleneceğini savunan Davutoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi eleştirerek, milli iradeyi milli beka sorunu olarak görmek demokrasiyi anlamamaktır dedi.

  • Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı
    17:53 Çin Yapımı Elektrikli Otobüsler Ruanda'da Popülerlik Kazandı

    Ruanda'nın başkenti Kigali'de toplu taşımacılığın yenilenmesini sağlayan Çin yapımı elektrikli otobüsler, çevre dostu ve konforlu sürüş deneyimi sağlayarak bölge halkının kalbini kazandı. Kenya merkezli BasiGo şirketi, Ruanda'da bu elektrikli otobüslerin popülerliğinin artmasıyla siparişlerde büyük artış yaşadı. Şirket, önümüzdeki 12 ay içinde 100 otobüs, iki yıl içinde ise 200 otobüs çıkarmayı hedefliyor.

  • AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı
    17:52 AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu ve Özkan Alp, Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü'ne katıldı

    AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nebi Hatipoğlu, Odunpazarı Belediye Başkan adayı Özkan Alp ve partililerle birlikte Odunpazarı Cumhur Yürüyüşü gerçekleştirdi. Hatipoğlu, Han ilçesinde vatandaşlarla buluştu ve daha sonra 71 Evler Mahallesi'nde yürüyüşe katıldı. Yürüyüş sırasında Hatipoğlu, kentimizin tamamında yapacakları zafer turunun bir provası olduğunu belirterek, Eskişehir'i kalkındırmak için çıktıkları yolda desteklerini esirgemeyen tüm hemşehrilerine teşekkür etti.

  • İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı
    17:51 İskenderun'da evde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirildi, şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, evinde 4 ruhsatsız tabanca ele geçirilen şüpheli gözaltına alındı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli O.B'nin ikametinde arama yaptı. Adresteki incelemede 4 ruhsatsız tabanca ve 23 fişek bulundu. Gözaltına alınan zanlı, emniyete götürüldü.

  • Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi
    17:51 Trabzon'da göçükte hayatını kaybeden işçi toprağa verildi

    Trabzon'un Hayrat ilçesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden işçilerden biri olan Mehmet Sultan Allahverdi, memleketi Rize'nin İyidere ilçesinde defnedildi.

  • Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız
    17:49 Polonya Başbakanı Tusk, Rusya ve Belarus'a yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına yakınız

    Polonya Başbakanı Donald Tusk ve Ukrayna Başbakanı Denis Şmihal, Polonya'da bir araya geldi. Tusk, Ukrayna'ya mali, diplomatik yardım, askeri teçhizat sağlanması, bu ülkenin AB'ye katılım süreci, NATO'ya üye olması konularının tartışılmaz olduğunu belirtti. Tusk ayrıca, Rusya ve Belarus tarım ürünlerine AB tarafından yüzde 50 gümrük vergisi konulmasına bir adım mesafede olduklarını ifade etti.

  • İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü
    17:47 İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Ödülleri'nden iki ödülle döndü

    İstanbul Devlet Tiyatrosu, Direklerarası Seyirci Topluluğu tarafından düzenlenen yarışmada iki ödül kazandı. Nişan Şirinyan 'Sürekli Mükemmeliyet' ödülünü, Can Atak ise 'Çarpışma' oyunuyla 'Tek Kişilik Performans (Erkek)' ödülünü aldı. Ödüller, 25 Nisan'da Kozyatağı'ndaki Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi'nde düzenlenecek törenle takdim edilecek.

  • Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti
    17:46 Bakan Bayraktar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti

    Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraklar, Uşak'ta esnafı ziyaret etti. Bakan Bayraktar, esnafın sıkıntılarını dinledi ve belediye başkanlarıyla buluşmak için Uşak Belediyesi'ne geçti.

  • Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak
    17:45 Antalya, Yeni Toplu İş Yerleriyle Tanışacak

    Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan Tütüncü, Antalya'nın önümüzdeki dönemde yeni toplu iş yerleriyle tanışacağını söyledi. Tütüncü, esnaflarla yaptığı görüşmelerde, pek çok sektörün toplu iş yerleri içerisinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. Antalya'nın ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Tütüncü, yeni sanayi siteleri, esnaf siteleri ve toplu iş yerlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, Antalya'nın ekonomisine can veren, fırsatlar sunan bir belediye ile karşılaşacaklarını söyledi.


Advertisement