Üretici Kadınların Kooperatifleşme Çalışmaları - Son Dakika
Yerel

Üretici Kadınların Kooperatifleşme Çalışmaları

Üretici Kadınların Kooperatifleşme Çalışmaları

Urla Belediyesinin gerçekleştirdiği ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfının desteklediği kooperatifleşme çalışmaları "Kadın Üretici Kooperatifi Eğitimi" ile başladı.

23.09.2014 12:26  Güncelleme: 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urlalı kadınları sosyal ve ekonomik hayata kazandırmak amacıyla Urla Belediyesi'nin gerçekleştirdiği ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı'nın desteklediği kooperatifleşme çalışmaları "Kadın Üretici Kooperatifi Eğitimi" ile başladı.

Nasıl kooperatifleşilmesi gerektiği hakkında bilgilendirmenin yapıldığı ve 5 gün sürecek eğitimin ana konularının anlatıldığı eğitimin ilk gününde drama yöntemiyle kendilerini tanıtan üretici kadınlar eğitime keyifli başladılar. Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş'ın verdiği eğitime; Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, CHP 22. Dönem İzmir Milletvekili Türkan Miçooğulları, CHP Parti Okulu Eğitmeni Tülay Bayır, Urla Belediye Başkan Danışmanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, Urla Belediyesi Meclis Üyesi Fatma Gürsoy, Urla Kadın Üretici Pazarı, Sanat Sokağı ve Özbek Köy Pazarı'nın emektar kadınları ve Urlalı kadınlar katıldı.

"YEREL KALKINMAYI HEP BERABER SAĞLAYACAĞIZ"

2009 yılında Meclis Üyesiyken Kadın Üretici Pazarı kurulmasıyla bu yolculuğa başladığını belirten Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, bugün kooperatif kurma çalışmalarıyla yolculuğa devam ettiğini söyleyerek, "Urla'daki tüm kadınlarımızı ekonomik hayata katılmaya çağırıyoruz. Kadınlar güçlüdür ama örgütlenirsek daha güçlü oluruz. Ne üreteceğimizi, ne satacağımızı bilmemiz gerekiyor. Ev ekonomisi ve yerel kalkınmayı hep beraber sağlayacağız. Burada çok çalışkan kadınlar var, bu oluşuma öncü olmak beni çok mutlu ediyor" dedi. "Sosyal ve ekonomik açıdan güçlenen kadınların çoğaldığı bir Urla istiyoruz" diyen Başkan Uyar "Yerel kadınların kooperatifleşme hareketini güçlendirme yolunda bizlere yoldaş olan Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı Ege Bölge Koordinatörü Ayşe Temiztaş'a ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Eğitim, URİT Sosyal Hizmetler Salonu'nda cuma gününe kadar devam edecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üretici Kadınların Kooperatifleşme Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement