Ürdün IŞİD'le Değiş Tokuşa Hazır Olduğunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Ürdün IŞİD'le Değiş Tokuşa Hazır Olduğunu Açıkladı

Ürdün, IŞİD'in rehin aldığı Ürdünlü pilot el Kesasibe'ye karşılık, terör suçundan tutukladığı Iraklı Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu açıkladı.

28.01.2015 14:19  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ürdün hükümeti, IŞİD'in alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe'ye karşılık, Ürdün'de terör suçundan tutuklu Sacide er-Rışavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirdi.

İLK RESMİ AÇIKLAMA

Terör örgütü IŞİD, Ürdün'de terör suçlamasıyla tutuklu bulunan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi'nin 24 saat içinde serbest bırakılmaması durumunda, alıkoyduğu Ürdünlü pilot Muaz Safi el-Kesasibe ile Japon rehine Kenji Goto'nun öldürüleceğini açıklamasının ardından, Ürdün hükümetinden ilk resmi açıklama yapıldı.

Takas şartını öne sürdüğü videodan görüntü

"TAKASA HAZIRIZ"

Ürdün Hükümet Sözcüsü ve Medyadan Sorumlu Devlet Bakanı Muhammed el- Mumani, Ürdün resmi televizyonuna yaptığı açıklamada, Ürdün hükümetinin IŞİD ile IŞİD'in elindeki Ürdünlü Pilot Kesasibe'ye karşılık, terör suçundan tutuklu Rişavi'nin takas edilmesine hazır olduğunu bildirdi.

"LÜTFEN BİZİ ÖLÜME TERK ETMEYİN"

Terör örgütü IŞiD tarafından yayımlanan görüntülerde Japon rehine Gato eşine seslenerek, "Japonya hükümetinden Ürdün'e her türlü siyasi baskıyı yapmasını iste. Vakit hızla daralıyor. Ürdün hükümeti biraz daha gecikirse Ürdünlü pilotun ölümünden sorumlu olacaktır. Tabii arkasından benim de. Benim hayatta kalmak için 24 saatim var. Pilotun şansı ise bundan daha az. Lütfen bizi ölüme terk etmeyin. Herhangi bir gecikme ikimizin de ölümüne neden olacak. Top şu an Ürdün hükümetinde" demişti.

IŞİD'in fidye istediği videodan görüntü

FİDYE ŞARTI DEĞİŞMİŞTİ

IŞİD, 20 Ocak'ta internet üzerinden, Haruna Yukava ve Kenji Goto adlı iki Japon rehinenin görüntüsünü yayımlayarak, rehinelerin hayatlarına karşılık Japon hükümetinden 72 saat içinde fidye olarak 200 milyon dolar istemişti. İstekleri yerine getirilmeyen örgüt, Haruna Yukava'nın öldürüldüğünü duyurmuş, Kenji Goto için ise 2005'te Amman'da 57 kişinin öldüğü "Kara Çarşamba" saldırılarına canlı bomba olarak katılan Irak uyruklu Sacide er-Rışavi ile takas şartı öne sürmüştü.

Suriye'nin Rakka kentinde Aralık ayında ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçağın düşürüldüğü belirtilmiş, Ürdün ordusu, uçağın kendilerine ait olduğunu ve pilot Muaz Safi el-Kesasibe'nin de terör örgütü IŞİD tarafından rehin alındığını doğrulamıştı.

Ürdün IŞİD\'le Değiş Tokuşa Hazır Olduğunu Açıkladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ürdün IŞİD'le Değiş Tokuşa Hazır Olduğunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ALİ: bunlar kadar cahil bırçi insan yoktur acımayın bu kürdolara 2 13 Yanıtla
  • Esra: Işid eğer sana ,her kim yardım ediyor muvaffak olamasın inşallah 10 2 Yanıtla
  • kuscali: Bu haberin kürtlerle alakasi ne anlamadim millet kafayi kürtlerle siyirmiş oğlum git tedavi ol alimisin ne haltsan..... 7 0 Yanıtla
  • hakan: bu görüntüler ve resimler fotomontaj gölgelere bakmak yeterli. . Büyük devletler algılarımızla oynamaya çalışıyor. İşid olmazsa onca silahlanma ekonomik bunalım nasıl açıklanır. amerikanın soğuk savaş zamanı aya çektiğini iddia ettiği sonrasında stüdyoda yaptığını kabul ettiği görüntüler gibi. . bölgeye gelebilmeli müdahil olabilmeleri için bölgede suni de olsa bir düşman olmalı. . El kaide balonu sönünce şimdi de ne hikmetse bir anda İŞİD çıkageldi. . bizde yedik 3 3 Yanıtla
  • Kerten: Eğer takas gerçekleşirse umarım japon arada kaynamaz , ışid her türlü pisliği yapıp takas ürdünlüler arasındaydı diyip japonu katledebilir.. 3 2 Yanıtla
  • trayko: Kurt turk çanakkalede beraber vatani kurtardi bu kin niye yasasin turk kurt kardesligi aramiza nifak sokamazlar edebiyete kadar kardes yasayacagiz 3 1 Yanıtla
  • ÜLKÜCÜ MUALLA: BEN ÜLKÜCÜ MUALLA. OH NE ALA NE ALA. . YAKIŞIKLI KÜRT DELİKANLILARINDAN SEVGİLİ İSTİYORIMDIR 1 2 Yanıtla
  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.

  • Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı
    22:01 Mersin'de Drift Atan Sürücüye 50 Bin 541 TL Cezai İşlem Uygulandı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bir sürücü, güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilerek drift attığı için 50 bin 541 TL ceza kesildi. Polis, sürücünün ehliyetsiz, aracın sigortasız ve muayenesiz olduğunu belirledi. Araç 2 ay trafikten men edildi.

  • Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı
    22:00 Kayserispor, Trabzonspor maçı için hazırlıklarını tamamladı

    Kayserispor, yarın oynayacağı Trabzonspor maçının hazırlıklarını tamamlayarak galibiyet hasretine son vermek istiyor. Sakatlıkları bulunan oyuncular dışında eksik oyuncu bulunmayan Kayserispor, maç saatini beklemeye başladı.


Advertisement