Ünlülerin "Uyuşturucu" Davası - Son Dakika
Güncel

Ünlülerin "Uyuşturucu" Davası

Uyuşturucu içmek ve temin etmek suçundan haklarında dava açılan, aralarında Ragga Oktay, Yaşar İpek ve Levent Can'ın da bulunduğu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi.

23.01.2015 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uyuşturucu içmek ve temin etmek suçundan haklarında dava açılan, aralarında Ragga Oktay, Yaşar İpek ve Levent Can'ın da yer aldığı 21 sanığın yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya 8 tutuklu sanık ile Yaşar İpek ve Ragga Oktay ve Levent Can'ın da aralarında bulunduğu 9 tutuksuz sanık katıldı.

Yaşar İpek de savunmasında, kimseye uyuşturucu satmadığını ve iddianamede geçen telefon görüşmelerinin günlük hayata ilişkin, işten kaynaklı konuşmalar olduğunu söyledi. İpek, yurt dışında birkaç kez uyuşturucu madde kullandığını daha sonra bıraktığını ifade etti.

Ragga Oktay da savunmasında, yurt dışında birkaç kez deneme maksadıyla uyuşturucu kullandığını belirterek, "Telefon görüşmelerinde geçen konuşmalar kesinlikle uyuşturucu alışverişiyle ilgili değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi istiyorum" dedi. Oktay'ın avukatı Hatice Ufuk Sıtkı, müvekkilinin mesleki durumunun göz önüne alınarak duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

Oyuncu ve tiyatro sanatçısı Levent Can ise ifadesinde, Olcay Turan'dan birkaç kez uyuşturucu aldığını,  evinde yakalanan uyuşturucuyu da Bodrum'da yaz tatilinde temin ettiğini anlatarak, "Telefonla uyuşturucu madde istediğim doğrudur fakat yalnız kendim için istedim. Tedavi gördüm ve artık herhangi bir madde kullanmıyorum" diye konuştu.

Can'ın avukatı Hüseyin Kader, müvekkilinin dizi oyuncusu olduğunu, yeni bir tiyatro oyunu turnesine başlayacağını belirterek, duruşmalardan vareste tutulmasını istedi.

"Uyuşturucu satmaya teşebbüs ettiğim için pişmanım"

Tutuklu sanıklardan Kenan Yıldırım da savunmasında, evinde yakalanan uyuşturucuyu Taksim'de bir kişiden aldığını öne sürerek, "Uyuşturucu maddeyi satışa hazır hale getirdim. Ancak satmadım, evimde yakalanan hassas teraziyi, malı aldığım şahsa güvenmeyip evde tekrar tartmak için aldım. Zaten o terazide en fazla 5 kiloya kadar ürün tartar. Yaşar İpek ve Oktay Yurtalan'a esrar maddesi temin ettiğim doğrudur ancak para karşılığı satmadım ve kendilerinin satıp satmadıklarını da bilmiyorum. Uyuşturucu satmaya teşebbüs ettiğim için pişmanım" ifadelerini kullandı.

Şarkıcı Yıldız Tilbe'ye uyuşturucu madde temin ettiği iddia edilen tutuksuz sanık Muzaffer Kılıç savunmasında, uyuşturucu kullanmadığını söyleyerek, tutanaklardaki konuşmalarının resim veya albüm kapaklarıyla ilgili olduğunu savundu. Yıldız Tilbe'ye uyuşturucu madde vermediğini ve temin etmediğini ileri süren Kılıç, "Tilbe'nin telefondaki 'arpam bitti' sözü, 'esrar maddesi bittiği' şeklinde yorumlansa da 'arpam' dediği şey paradır. Kendisine de bu konuşma dinletilirse bu ortaya çıkacaktır" dedi.

Diğer sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddederek beraatlerini talep ettiler. Duruşmada cezaevindeki 2 sanığın ifadesi de Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla alındı.

Sanıkların savunmalarının ve avukatların taleplerinin dinlenilmesinin ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Yılmaz Aktaş'ın tahliyesine karar verdi. Sanıklar Ragga Oktay ve Levent Can'ın duruşmalardan vareste tutulmasına hükmeden mahkeme heyeti, tutuksuz sanıkların adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına, diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına  karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Yaşar İpek, Oktay Yurtalan, Işık İpek, Levent Can hakkında "kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak" suçlarından 10 yıldan 20 yıla kadar, diğer sanıklar hakkında ise "uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti" suçundan  22 yıla aya kadar değişen hapis istemleriyle cezalandırılmaları talep ediliyor. Şarkıcı Yıldız Tilbe hakkındaki dosya ise sadece "içici" olduğu gerekçesiyle ayrılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlülerin 'Uyuşturucu' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement