Ünlülerden Wıngs For Lıfe World Run Çağrısı - Son Dakika
Sağlık

Ünlülerden Wıngs For Lıfe World Run Çağrısı

Ünlülerden Wıngs For Lıfe World Run Çağrısı

3 Mayıs'ta Türkiye saatiyle 14:00'da dünyada altı kıtada 35'ten farklı lokasyonda startı verilecek Wings for Life World Run'ın Türkiye ayağı 2014'te olduğu gibi 2015'te de Alanya'da koşulacak.

21.04.2015 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rekabetle eğlence, koşamayanlara umut olmak için buluşuyor. Tüm dünyada aynı anda başlayacak Wings for Life World Run, dünyanın dört bir yanında omurilik araştırmalarını desteklemek üzere ikinci kez hayata geçiriliyor.

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü isimler Wings for Life World Run elçisi olarak herkesi koşuya davet ediyor. Dünya çapında büyük ilgi gören etkinliğin Alanya'da gerçekleşen Türkiye ayağına ünlü oyuncu Ayşe Tolga, gazeteci Yonca Tokbaş, hiphop sanatçısı Kamufle, profesyonel Hırvat basketbolcu Dario ?ari? ve milli sporcular Naz Aydemir Akyol, Yağız Avcı ve Ahmet Arslan'ın yanı sıra pek çok profesyonel ve amatör sporcu da destek veriyor. Wings For Life World Run 2015'e özel çekilen videoda ünlü isimler yarışa destek çağrısında bulunuyor. Wings for Life World Run, profesyonel koşuculardan amatörlere kadar her yetenekten tüm sporculara açık. Herkesin katılabileceği yarışmada tekerlekli sandalye sporcuları da aynı anda yarışa başlayacak.

Wings for Life World Run, rekabete tat katan farklı koşu formatıyla dikkat çekiyor. 35 binden fazla sporcunun tüm dünyada aynı anda koşmaya başlamasından tam 30 dakika sonra, her lokasyonda sabit bir hızla ilerleyen yakalama aracı, sporcuları takip etmeye başlayacak. Yakalama aracı yarışın ilk etaplarında yavaş ilerlerken, son bölümde hızını artırarak bitiş çizgisine ulaşacak. Elektronik sensörlere sahip yakalama aracının yanından geçtiği sporcunun koşu çipi otomatik olarak okunacak. Böylece koşucunun derecesi belirlenecek ve koşucu yarışı bitirmiş sayılacak. Yakalama aracının en son yanından geçtiği sporcu global şampiyon ilan edilecek. Türkiye'de ise geçen yıl olduğu gibi şampiyon rallici Yağız Avcı Alanya'daki yakalama aracını sabırla kullanacak.

Tüm gelirler omurilik araştırmalarına

Wings For Life World Run, Wings For Life Vakfı'nın omurilik araştırmalarına dikkat çekmek için organize ettiği bir yarış olarak dikkat çekiyor. Omurilik felcinin kalıcı tedavisine yönelik araştırmalar için 2004'te kurulan Wings For Life Vakfı'nın tek amacı omurilik felciyle ilgili araştırmalara kaynak sağlamak. Vakfın topladığı bağışların tamamı, omurilik tedavisi projelerine aktarılıyor. Wings For Life World Run 2014'te 3,6 milyon ABD doları tutarında bir yardım toplanmıştı. Bu yıl yeniden rekor bağış hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Sağlık Ünlülerden Wıngs For Lıfe World Run Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli
    18:26 Kahverengi kokarcaya 'hunili tuzak' engeli

    Samsun'un Çarşamba ilçesinde kahverengi kokarca zararlısı ile ilgili mücadele kapsamında tuzak asılımı gerçekleştirildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilen proje kapsamında feromon içeren 'hunili tuzaklar' üreticilere dağıtıldı.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi
    17:53 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Hız Verdi

    Bozüyük Belediyesi İlaçlama Ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını hızlandırdı. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, parklar ve yeşil alanlarda düzenli olarak ilaçlama yapıyor.

  • Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı
    17:38 Karabük'te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı

    Karabük'ün Yeşil Mahallesi'nde oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi
    17:17 Fazla kilo takıntısı hayatını kabusa çevirdi: 1 milyon 400 bin lira ödediği ameliyatta midesi delindi

    İstanbul'da yaşayan 61 yaşındaki Sabiha Eldenüstün, kilo vermek için mide balonu ameliyatı oldu. Ancak kısa süre sonra midesinin delindiği ortaya çıktı. Eldenüstün, 2 ayrı mide ameliyatı geçirdi ve toplamda 1 milyon 400 bin lira ödeme yaptı. Şikayetçi olduğu doktor ise iddiaları reddetti.

  • Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor
    17:15 Bozüyük Belediyesi Sinek ve Haşere İlaçlama Çalışmalarına Devam Ediyor

    Bozüyük Belediyesi ilaçlama ekipleri, yaz aylarında artan sinek, sivrisinek ve karasinek gibi haşerelere karşı ilaçlama çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Ekipler, sulak alanlar, mazgallar, kanal çevreleri, yeşil alanlar ve ağaçlık bölgelerde düzenli olarak ilaçlama yaparken, ayrıca park, bahçe ve yeşil alanlarda bitki ilaçlaması ve kene ilaçlaması da gerçekleştiriyor. İlaçlama çalışmalarında çevre ve insan sağlığına zarar vermeyen ilaçlar kullanılıyor.


Advertisement