Ünlü Yazar Ahmet Ümit'in Hikayesi Bergama'da Hayat Bulacak - Son Dakika
Güncel

Ünlü Yazar Ahmet Ümit'in Hikayesi Bergama'da Hayat Bulacak

Ünlü Yazar Ahmet Ümit\'in Hikayesi Bergama\'da Hayat Bulacak

İstanbul Hatırası, Bab-ı Esrar, Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel Vatanım, Patasana ve Kavim gibi birçok kitabın yazarı olan Ahmet Ümit, bu kez hikayesine, UNESCO Dünya Mirası listesine giren İzmir'in Bergama İlçesi'nde hayat verecek.

05.02.2016 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Hatırası, Bab-ı Esrar, Beyoğlu'nun En Güzel Abisi, Elveda Güzel Vatanım, Patasana ve Kavim gibi birçok kitabın yazarı olan Ahmet Ümit, bu kez hikayesine, UNESCO Dünya Mirası listesine giren İzmir'in Bergama İlçesi'nde hayat verecek.

İttihat ve Terakki'nin 20 yılını ele aldığı son romanı 'Elveda Güzel Vatanım'ı geçen aralık ayında okuyucuylarıyla buluşturan Ahmet Ümit, yeni romanının hazırlıkları için Bergama'ya geldi. Bergama Belediyesi'nin katkılarıyla Pupa Kitabevi'nin düzenlediği imza gününe katılan Ahmet Ümit, ilk olarak CHP'li Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç'i makamında ziyaret etti. Başkan Gönenç ile kent tarihi üzerine sohbet etti. Daha sonra Pupa Kitabevi'nde düzenlenen imza gününe katılan Ahmet Ümit, ilçenin 2 bin 500 yıllık tarihine ışık tutarak, yeni kitabında Bergama'yı anlatacağını söyledi.

ÇOK ÖZEL BİR KENT

Bergama Belediyesi UNESCO Alan Yönetimi Başkanlığı'ndan Arkeolog Bülent Türkmen'den de Bergama tarihine ilişkin bilgiler alan Ahmet Ümit, Bergama Müzesini ve tarihi ören yerlerini gezerek yaşanmış hikayeleri ve öyküleri dinledi. Bergama'nın tarihi dokusu ve birbirinden farklı özellikleriyle eşsiz bir kent olduğunu dile getiren Ümit, kentten çok etkilendiğini dile getirdi. Yeni romanı hakkında bilgi veren Ümit, "Benim romanlarımda belirgin özellik Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bulunan tarihin ve kültürün yoğun bir şekilde yer almasıdır. Bunlar bazen antik dönemi, bazen de daha yakın zamanı anlatır. Özellikle bu topraklardaki antik kültür beni derinden etkilemektedir. Antik kültürü Bergama'da çok somut görüyoruz. Yerleşim ise kesintiye uğramadan devam ediyor. 2000- 2500 yıllık kesintisiz bir tarihten bahsediyoruz. Bu çok heyecan verici. Buradaki coğrafya da çok heyecan verici. Yunanistan'a da gittim ben. Atina'da Akropolü gördüm. Hem doğa bu kadar güzel değil, bu kadar görkemli değil, hem de bu kadar çok anıt bina orada yok. Dolayısıyla ilk geldiğimden beri Bergama'yı yazmak, buradaki kültürü tanıtmak aklımda olan bir şeydi. Şimdi buna karar verdim ve yapacağım. Bunun çalışmalarına başlamış bulunuyorum. Sağolsun gerek belediye başkanımız Mehmet Gönenç, gerekse dostum Bülent Türkmen bize bu konuda çok yardımcı oldu. Çok önemli bilgiler verdi. Güzel bir roman çıkacak ve insanlar Bergama'yı daha yakından tanıyacak" dedi. Ahmet Ümit yeni romanı için Bergama'da kalacağını da belirtti.

HEYECAN VE ONUR VERİCİ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de "Ahmet Ümit gibi önemli bir yazarın yeni romanında Bergama'mıza yer verecek olması çok heyecanlandırıcı ve onur verici bir haber. Bergamalılar adına kendisine teşekkür ediyorum" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Yazar Ahmet Ümit'in Hikayesi Bergama'da Hayat Bulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement