Ünlü Türk Teknoloji Şirketinin 100 Yıllık Planı - Son Dakika
Ekonomi

Ünlü Türk Teknoloji Şirketinin 100 Yıllık Planı

Ünlü Türk Teknoloji Şirketinin 100 Yıllık Planı

1991 yılında kurulan yerli teknoloji markası Casper'ın Amerikalı CEO'su Charlotte Lamprecht, "25 yıldır buradayız, 25 yıl ve hatta 100 yıl daha burada olacağız" dedi.

05.02.2016 09:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bundan tam 25 yıl önce 3 bilgisayar mühendisi Türkiye'de daha düşük fiyatla bilgisayar satışı gerçekleştirmek için bir şirket kurdu. Şirketin adı bugün bilgisayarın yanı sıra tablet ve akıllı telefon markalarıyla da anılan Casper. Yerli bir teknoloji şirketi olarak İstanbul'daki merkezinde faaliyetlerini sürdüren Casper, bugün çeyrek asırlık bir teknoloji şirketi oldu. Şirketin CEO koltuğunda da daha önce Intel ve Qualcomm gibi teknoloji şirketlerinde çalışan Amerikalı Charlotte Lamprecht var.

ŞİRKETİN BAŞARISININ SIRRI

Şirketin kuruluşundan bu yana geçen zamanda insanların ihtiyaçlarını karşılayan cihazları en iyi fiyatla sunduklarını ifade eden Lamprecht, şirketin felsefesi haline dönüştürülen bu anlayışın 25 yıldan beri sürdürüldüğünü ifade etti. Lamprecht, "Bu anlayışı başarıyla uygulayan şirketler sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada 25 yıl boyunca ayakta kalabiliyor. Başarılması oldukça zor. Bu süreçte teknolojideki değişime başarılı bir şekilde ayak uydurulması gerekiyor. Masaüstü bilgisayardan laptoplara, buradan da akıllı telefonlara başarılı geçiş yapmak gerekiyor. Biz de bunu başardık. Güçlü bir oyuncu olduk. Şimdi ise yeni cihaz segmentlerine geçişte aynı iddiayı sürdürüyoruz" dedi.

İKİNCİ 25 YIL STRATEJİSİ

Casper'ın yeni bir yıl 25 yıl için daha stratejilerini belirlediklerini belirten Lamprecht, şunları söyledi: "Önümüzdeki 25 yılda aynı başarıyı sürmenin en önemli yolu muhteşem servis deneyiminden geçiyor. Markanın müşteri tarafında görülebilir ve sevilmiş olması gerekiyor. Buradaki modeli kazan-kazan üzerine kuruyoruz. Olay sadece satmak değil, memnun etmek. Servise gelen cihazları teslim etme hızımızı her geçen gün arttırıyoruz. Müşteriyi satış sonrası hizmetlerle desteklemek gerekiyor. 25 yıldır buradayız, 25 yıl ve hatta 100 yıl daha burada olacağız. Geri dönüp servisimiz neden kötü deme şansımız yok. İki kişiden birine Casper ürünü satmayı hedefliyoruz. Ancak önemli olan bu servis ve satış sonrası hizmetleri düşünerek plan yapmamız gerekiyor."
Lamprecht, müşteri memnuniyetini arttırmak için şirket içerisinden birçok yenilik yaptıklarını belirtti. Şirket merkezinin altında bir servis kuran Casper, servise gelen akıllı telefonları 48 saat içerisinde müşterilerine teslim ediyor. 2015 yılında AR-GE ve servis ağlarına toplam yaklaşık olarak 1 milyon dolar yatırım yaptıklarını dile getiren Lamprecht, "Bu tutar katlanarak devam ediyor olacak. Çin'de kalite kontrol anlamında bir ekibimiz var. Servis sürelerini en kısa sürede tamamlamak için bu çok önemli. Aynı şekilde Çin işbirliği yaptığımız şirketlerden de mühendisler burada yer alıyor. 2017'deki ürünlerimiz için bile şu anda çalışmalarımız başladı" diye konuştu.

'CEP'TE HEDEF İKİ KAT BÜYÜME

2015 yılında 280 bin akıllı telefon, 535 bin tablet ve bilgisayar, toplamda 815 bin adet ürün sattıklarını söyleyen Lamprecht, "Bu yıl akıllı telefon satışlarını ikiye katlamayı hedefliyoruz. Yarım milyona yakın akıllı telefon satmayı hedefliyoruz. Dizüstü segmentinde ikisi bir arada (two-in-one) diye bir yeni bir alan oluştu. Yeniden 535 bin satış gerçekleştirmek istiyoruz. Önümüzdeki yıllarda artık niş segmentler daha fazla öne çıkacak. Oyun bilgisayarları, ikisi bir arada ve hepsi bir arada gibi bilgisayar modellerin adetsel olarak satışları artacak. Kurumsal kategoride de büyüme bekliyoruz" şeklinde konuştu. (Kaynak:Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ünlü Türk Teknoloji Şirketinin 100 Yıllık Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • grlcn : Türk malı olsun. sen kötüsü nü kullan çocukların ilerde iyisini kullansın. Diğer ülkelere muhtaç olmadan 2 0 Yanıtla
  • demir: casper tablet aldik dokunmatik ekrani en pahalisi 100 tl istiyolar sadece ekrana 0 1 Yanıtla
  • kimi kandiriyorsunuz.: yakindan bildiğim bu firma tam bir balon. teknoloji firmasiymış, komik olmayin 0 0 Yanıtla
  • ggercekk: 100 yil geriden giden turkiye :))) 0 0 Yanıtla
  • muhabir: Neresi yerli o zaman??? Hepsini amerikalilar yapiyor, bizim ki ler sadece ordan oraya taşiyarak hamalliğini yapiyorlar... 0 0 Yanıtla
  • Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor
    15:32 Bitlis'te Uçkun Bitkisi Yetişiyor

    Bitlis'in Güroymak ilçesinde yetişen ve yayla muzu olarak da bilinen uçkun bitkisi, pazarda satılmaya başlandı. Uçkun toplayanlar, bu bitkinin ilçedeki işsizler için bir umut kaynağı olduğunu belirtiyor. Uçkun, kanser, sarılık, şeker, tansiyon, mide rahatsızlıkları ve diyabet gibi hastalıklara iyi geldiği bilinen bir bitkidir.

  • Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi
    15:23 Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 Yılı Faaliyet Raporu Kabul Edildi

    Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği'nin 2023 yılı mali genel kurul toplantısında, 2023 yılı faaliyet raporu oybirliği ile kabul edildi. Birliğin 2023 yılında gerçekleştirdiği kuru meyve ve mamulleri ihracatının detayları da açıklandı. Rapora göre, Birliğin kuru meyve ve mamulleri ihracatının Türkiye genelindeki payı yüzde 18,6 olarak gerçekleşti ve en fazla ihracat yapılan ülkeler arasında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya ve Irak yer aldı.

  • Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı
    15:19 Muğla Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi vatandaşlara maddi destek miktarını arttırdı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz ekonomik şartlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara sağlanan maddi destek miktarını yüzde 110 arttırdıklarını söyledi. Halk Kart desteği ile ihtiyaç sahibi ailelerin banka kartına aylık yüklenen miktar ile temel ihtiyaçlarının karşılaması sağlanıyor.

  • Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı
    15:07 Batman Havalimanında Mart Ayında 45 Bin 466 Yolcu Havayolunu Kullandı

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Batman Havalimanında Mart ayında 45 bin 466 yolcunun havayolunu kullandığını açıkladı. Ayrıca, Mart ayında Batman Havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 322, yük trafiği ise 479 ton olarak gerçekleşti. Ocak ve Mart aylarında ise toplamda Batman Havalimanında 151 bin 998 yolcu, 986 uçak ve bin 620 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer gemisi 180 yolcu getirdi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer gemisi 180 yolcu getirdi

    Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, Kuşadası Limanı'ndan Bodrum'a gelerek 180 yolcu getirdi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptıktan sonra gemi, akşam saatlerinde Rodos Limanı'na hareket etti.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı
    14:54 MEÜ'de Sosyal Girişimcilik Projesi Tanıtıldı

    Mersin Üniversitesi'nde (MEÜ) Sosyal Girişimcilik, Güçlendirme ve Uyum Projesi (SEECO) projesi tanıtıldı. Projenin amacı, ana bileşenleri ve temel çıktıları hakkında bilgi verildi. Proje, kadınların ve gençlerin sosyal ve ekonomik yönden güçlendirilmesine ve toplumsal uyumunun sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyor.

  • Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı
    14:46 Contitech Lastik A.Ş. İşçileri, İşten Çıkarılan Arkadaşları İçin Eylem Başlattı

    Alman Continental Grup bünyesinde faaliyet gösteren Contitech Lastik A.Ş. işçileri, arkadaşlarının keyfi uygulama sonucu işten çıkarıldığını öne sürerek fabrika önünde eylem başlattı. Petrol-İş Bursa Şube Başkanı Ersin Birgül, yapılan haksızlığın herkese tehdit olduğunu belirtti.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.


Advertisement