Ünlü İsimler, Down Sendormlu Çocuklara Destek İçin Objektif Karşısına Geçti - Son Dakika
Güncel

Ünlü İsimler, Down Sendormlu Çocuklara Destek İçin Objektif Karşısına Geçti

Ünlü İsimler, Down Sendormlu Çocuklara Destek İçin Objektif Karşısına Geçti

Down Sendromu Derneğince "Bizi Havalara Uçurun!" sloganıyla başlatılan farkındalık kampanpası kapsamında, 23 ünlü isim down sendromlu fotoğrafçılara poz verdi.

19.02.2014 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Down Sendromu Derneğince "Bizi Havalara Uçurun!" sloganıyla başlatılan farkındalık kampanpası kapsamında, 23 ünlü isim down sendromlu fotoğrafçılara poz verdi.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, dernek önderliğinde, down sendromlu çocukların ihtiyaçlarına dikkati çekmek için "Bizi Havalara Uçurun!" sloganıyla başlatılan farkındalık kampanyasına, Ayşe Arman, Bahadır Efe, Bülent Şakrak, Begüm Birgören, Burçin Terzioğlu, Cem Hakko, Power FM Cenk&Erdem, DJ Funky C, İnci Türkay, Faruk Süren, Gözde Kansu, Hazar Ergüçlü, Leyla Alaton, Mustafa Üstündağ, Menderes Samancılar, Nail Kırmızıgül, Nebahat Çehre, Saba Tümer, Selim Erdoğan, Selim Bayraktar, Özge Uzun ve Yusuf Çim destek verdi.

Kampanya için down sendromlu çocukların fotoğrafladığı ünlülerin pozları ve arka plan görüntülerinin yer aldığı bir sergi açıldı.

Fotoğraf sanatçısı Berkant Çolak'ın, asistanlık yaptığı etkinlik kapsamında çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, 23 Şubat'a kadar Forum İstanbul, 24 Şubat-1 Mart arasında Carrefour İçerenköy, 2-8 Mart arasında Akmerkez, 9-15 Mart arasında Pendik Via Port, 16- 21 Mart arasında ise İstinye Park'ta gezilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğünün de destek verdiği kampanyanın devamında da down sendromlu çocuklar için ücretsiz etkinlikler düzenlenecek.

Kampanyayla down sendromlu bireylerin ihtiyaçlarına dikkati çekerek, eğitimlerine ve tıbbi ihtiyaçlarına destek sağlamak amaçlanıyor.

Down sendromlu birey ve ailelerin farklı yaş dönemlerinde yaşadıkları eğitim ve sosyal kabul süreçlerindeki sorunları sonucunda ortaya çıkan kampanya sonucunda çeşitli alanlarda burslar sağlanacak.

"Limitimiz gökyüzü"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Down Sendromu Derneği Başkanı Gün Bilgin, down sendromlulara ön yargılarla yaklaşıldığını, daha tanı konar konmaz "Bu çocuklar şunu yapabilir, bunu yapamaz" şeklinde limitler konulduğunu kaydetti.

Hiç bir çocuğun gelişimine limit koyulamayacağını vurgulayan Bilgin, "Büyüyünce nasıl olacağını sadece bir kromozom fazlasına bakıp tahmin edemezsiniz. Eğitimle sağlıklı her down sendromlu bireyin limitleri, becerileri, yapabilecekleri birbirinden farklı. Gelecekleri noktalar da öyle. O yüzden kampanya teması olarak balonu seçtik. 'Limitimiz gökyüzü' diyoruz ve balonlarımızı gökyüzüne bırakıyoruz. Bizi sınırlandırmayın. Fırsat ve imkan verin, biz de gelebileceğimiz en üst limite ulaşabilelim" ifadelerini kullandı.

"Eğitimde ciddi sıkıntıları var"

Bilgin, down sendromluların eğitimiyle ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu belirterek, en temel problemin "eğitimdeki ayrımcılık" olduğunu kaydetti. Yasalarda düzenlemelerin olduğunu ancak bunların uygulamada yapılmadığını aktaran Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

"Aileler çeşitli yöntemlerle yıldırılarak çocukların diğer çocuklarla aynı sınıflarda okumaları engelleniyor. Öğretmenler, okul yönetimleri farklı gelişim gösteren çocukları sınıflarında, okullarında istemiyorlar. Kadro yetersizliği nedeniyle bu konuda eğitimi, bilgisi olmayan eğitimciler çocuklarımıza faydadan çok zarar veriyor. Özel alt sınıflarda okuyan çocuklar sadece zaman doldursun diye okullarda yer alıyor. İkincisi ise sorun yaşandığı zaman bunun hızla ve engelli çocuk lehine çözülebilmesi için bir takım yöntemler olmalı. Yani aile çocuğunu kabul etmeyen okulu nereye şikayet edeceğini bilmeli ve şikayeti sonucunda da çocuğun üstün yararı gözetilerek, 10-15 gün içerisinde bu şikayet karara bağlanmalı. Aynı şekilde mahkemeler de bu konulardaki davaları hızla sonuçlandırmalı ve emsal teşkil edecek, caydıracak cezalar vermeli." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ünlü İsimler, Down Sendormlu Çocuklara Destek İçin Objektif Karşısına Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor
    11:15 Galatasaray, Pendikspor'u ağırlıyor

    Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasında Pendikspor'u konuk edecek. Ligde liderlik koltuğunda bulunan sarı-kırmızılılar, evindeki son maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Ayrıca, Galatasaray'ın kalecisi Muslera, gol yememe rekorunu kırma şansına sahip. Mauro Icardi ise son 4 maçta 5 gol atarak etkili performansını sürdürdü.

  • Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor
    11:15 Şırnak'ta Yer Fıstığı Üretimi Destekleniyor

    Şırnak'ın Silopi ilçesinde başlatılan 'Şırnak yer fıstığıyla şahlanıyor projesi' kapsamında çiftçilere sertifikalı tohum dağıtıldı. Projede 30 yer fıstığı üreticisine 2 milyon 250 bin TL değerinde tohum verildi. Dağıtım töreninde konuşan Şırnak Valisi Cevdet Atay, tohumların üreticilere bol ve bereketli kazançlar getirmesini diledi.

  • İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı
    11:15 İstanbul Valisi Yıldıztabya'daki Toprak Kaymasıyla İlgili Açıklama Yaptı

    İstanbul Valisi Davut Gül, Yıldıztabya'da meydana gelen toprak kaymasının ardından bölgede incelemelerde bulundu. 30 evin boşaltıldığını ve tahliye edilen kişilerin otellere yerleştirildiğini açıklayan Vali Gül, ev sahipleri ve kiracılar için kalıcı çözümler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

  • Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor
    11:13 Bursa'da İznik Gölü'nden avlanan gümüş balıkları yurt dışına gönderiliyor

    Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde yapılan gümüş balıkçılığında avlanan balıklar, cips haline getirilerek Yunanistan başta olmak üzere yurt dışına satılıyor. Gümüş balıkçılığı sezonunun başlamasıyla birlikte balıkçılar ağlarını İznik Gölü'ne bırakmaya başladı. Balıkların öncelikli olarak Yunanistan'a ihraç edildiği ve burada cips haline getirilerek satıldığı belirtiliyor. Ancak İznik Gölü çevresinde soğuk hava depo yapılması halinde balıkların Türkiye'de işlenip paketlenebileceği ve yurt dışına gönderilebileceği ifade ediliyor.

  • MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi
    11:12 MSB: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi

    Milli Savunma Bakanlığı, Fırat Kalkanı bölgesinde tespit edilen 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütleriyle mücadelesi devam edecek.

  • Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi
    11:12 Adıyaman'da depremde hayatını kaybeden KKTC'li öğrenciler için adalet talebi

    Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği, Adıyaman'da 6 Şubat 2023 depreminde yıkılan İsias Otel'de yaşamını yitiren 35 KKTC'li öğrenci için 'Adalete ışık tut' yürüyüşü düzenledi. Depremde kızı Selin'i kaybeden Ruşen Yücesoylu Karakaya, 'Bizim tek dayanağımız bilimin gösterdiği doğrular ve hukukun üstünlüğüdür. Türkiye Cumhuriyeti adaletinden de tek beklentimiz bu yöndedir.' dedi. Kahramanmaraş merkezli depremlerde KKTC'li öğrencilerin ve tur rehberlerinin de aralarında bulunduğu 72 kişiye mezar olan Adıyaman'daki Grand İsias Otel davasının ikinci duruşması 26 Nisan'da Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.


Advertisement