Ünlü İşadamını Kaçıranlar, 'Yanlışlıkla' Öldürdüklerini İddia Ettiler - Son Dakika
Ekonomi

Ünlü İşadamını Kaçıranlar, 'Yanlışlıkla' Öldürdüklerini İddia Ettiler

İstanbul'da işadamı Mehmet Turgut'u kaçıran şüpheliler, Turgut'u eve götürdüklerinde nefessiz kalarak öldüğünü gördüklerini iddia ettiler.

17.07.2015 09:33  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şüphelilerin işadamının ağzını fazla bağladıkları için nefessiz kaldığını, bu yüzden "yanlışlıkla" öldüğünü, aynı gece ormanlık alana gömdüklerini söyledikleri belirtildi. Gözaltına alınan şüpheliler arasında ailenin yanında 10 yıldır çalışan 2 özel şoför ile eski bir milletvekilinin yeğeninin de bulunduğu öğrenildi. Dün ormanlık alanda bulunan işadamı Mehmet Turgut'un cesedinin ise ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu'nda incelemesinin sürdüğü belirtildi.

BİR KEZ FİDYE İÇİN ARANMIŞTI

İşadamı Mehmet Turgut, 26 Haziran 2015 tarihinde Zeytinburnu, Marmaray istasyonun otoparkında saat 17.30 sıralarında esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştu. Ailesinin gece saatlerinde polise bilgi vermesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma devam ederken aileyi telefonla arayan bir kişi Mehmet Turgut'un hayatı karşılığında 5 milyon Euro para istemiş ancak bu kişi bir daha aramamıştı.

7 İLDE OPERASYON YAPILDI

Asayiş Şube Müdürlüğü, Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütülen soruşturmada polis, önce işadamını kaçıranların kimliklerini tespit etti. Kaçırma olayını, halen ailenin yanında özel şoför olarak çalışan Fatih Ç. ile Serkan D. isimli 2 kişinin organize ettiği belirlendi. Bu kişiler takibe alınırken, işadamının halen sağ olma ihtimali değerlendiren dedektifler, suç ortaklarının hepsini tespit etmek için titizlikle soruşturmayı sürdürdü. Ancak yapılan telefon dinlemeleri sırasında şüphelilerin işadamını öldürdükleri belirlendi. Bunun üzerine operasyon için düğmeye basan polis dün 7 ilde eşzamanlı operasyon yaptı. İstanbul, Ankara, Van, Balıkesir, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya illerinde yapılan operasyonda toplam 19 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili bağlantısı olmadığı tespit edilen 3 kişinin serbest bırakılmasıyla geriye kalan 16 kişi Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

ÇETE ELEMANLARI ARASINDA ESKİ MİLLETVEKİLİNİN YEĞENİ DE VAR

Kayıp Şahıslar Büro Amirliği tarafından yapılan operasyonda kaçırma ve fidye isteme çetesinin elebaşı olan 6 kişinin Van'da yakalandığı öğrenildi. Bu kişiler arasında eski bir milletvekilinin yeğeni Rızgin B.'nin de bulunduğu belirtildi. Rizgin B.'nin şebekenin Van'da bulunan kolunu yönettiği tespit edildi. Bu kişilerin uyuşturucu suçundan çok sayıda sabıkaları bulunduğu öğrenildi. Polisin gözaltına alnan Fatih Ç. ile Serkan D.'nin yaklaşık 10 yıldır ailenin yanında özel şoför olarak çalıştığı belirlendi.

İŞADAMINI "YANLIŞLIKLA" ÖLDÜRDÜKLERİNİ İDDİA ETTİLER

Gözaltına alınan şüphelilerin Kayıp Şahıslar Büro Amirliği'nde sorguları devam ederken, olayın üzerindeki esrar perdesi aralanmaya başlandı. Şüphelilerin kaçırma olayının yaşandığı gün olay yerine 6 kişi olarak geldikleri ve Marmaray'ın otoparkına aracını almaya gelen işadamı Mehmet Turgut'u zorla aracına bindirdikleri öğrenildi. Aracın arka koltuğuna yatırdıkları işadamının elleri, ayakları ve ağzını koli bandıyla bağlayan şüphelilerin Şile'de saklandıkları eve doğru yola çıktıkları öğrenildi. Şüphelilerin verdiği ifadeye göre, eve vardıklarında kaçırdıkları kişinin ağzına bağlanan koli bandı yüzünden nefessiz kalarak öldüğünü anladıklarını söyledikleri öğrenildi. Bunun üzerine paniklediklerini söyleyen şüphelilerin aynı gece işadamını Pendik, Ballıca köyü, Ağva'ya giden kestirme yol üzerindeki ormanlık alana götürerek gömdüklerini söyledikleri belirtildi.

NASIL VE NE ZAMAN ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ ADLİ TIP RAPORU ÇÖZECEK

Üzerindeki kıyafetlerle gömüldüğü anlaşılan cesedin aradan zaman geçtiği için büyük ölçüde bozulduğu tespit edildi. Ceset incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Burada yapılacak incelemeyle Mehmet Turgut'un ne zaman ve nasıl öldürüldüğünün ortaya çıkacağı belirtildi.

HER İHTİMAL DEĞERLENDİRİLİYOR

Yetkililer gözaltına alınan şüphelilerle ilgili ek gözetim süresi alındığını, olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler. İlk anda fidye için kaçırıldığı düşünülen işadamının başka bir sebeple kaçırılmış ve öldürülmüş olma ihtimalinin de değerlendirildiği öğrenildi. (Kaynak:Cumhuriyet)

Ünlü İşadamını Kaçıranlar, \'Yanlışlıkla\' Öldürdüklerini İddia Ettiler

Son Dakika Ekonomi Ünlü İşadamını Kaçıranlar, 'Yanlışlıkla' Öldürdüklerini İddia Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Ayfer: Yanlışlıkla bunlarıda yardan aşşagıya atın istemeden oldu deyin 21 1 Yanıtla
  • Gerçek: 13 yıdır memleket çetelere teslim. 8 8 Yanıtla
  • MHP: AKP . Uşturucilar Çetelar Destekclarsinisın. Müdahale eden. Yok. Oyum. MHP 8 6 Yanıtla
  • ZAZA NİYAZİ: milletvekili yeğenine bak seeeeennnnn 11 0 Yanıtla
  • MHP: AKP zamanıde. Çetelar uşturucilar. Hapciler. Heryerden her. Sokak. Başıde. Satıciler. Var. Bu. Ne. 3 7 Yanıtla
  • ZAZA NİYAZİ: IŞID İLE PKK AYNI. PKK IŞID DAN DAHA ACIMASIZ.,,,,,,,,,,,IŞID İLE PKK AYNI. PKK IŞID DAN DAHA ACIMASIZ.,,,,,,,,,,,IŞID İLE PKK AYNI. PKK IŞID DAN DAHA ACIMASIZ.,,,,,,,,,,,IŞID İLE PKK AYNI. PKK IŞID DAN DAHA ACIMASIZ.,,,,,,,,,,, 6 3 Yanıtla
  • Melis: Ohaaa yinemi adana 3 2 Yanıtla
  • RUS CENGIZ: Bayramlar vanli uyusturucu kacakcisi 2 0 Yanıtla
  • Aziz: para para para para ............ 1 0 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement