Bolu'da Üniversiteli Bigem'in Katiline Baba Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Bolu'da Üniversiteli Bigem'in Katiline Baba Tepkisi

Bolu\'da Üniversiteli Bigem\'in Katiline Baba Tepkisi

Bolu'da, Bigem Çubukçuoğlu'nu bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası Ayşe Kalkan'ın, mahkemede karıncayı bile incitemeyeceğini söylemesine Bigem'in babası tepki gösterdi.

18.09.2014 14:45  Güncelleme: 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu'da, 21 yaşındaki Bigem Çubukçuoğlu'nu bıçaklayarak öldüren şizofreni hastası 36 yaşındaki Ayşe Kalkan mahkemede karıncayı bile incitemeyeceğini söyleyince, Tarık Çubukçuoğlu kızının katiline, "Cehennem çukurunda yanacaksın" diyerek isyan etti.

GENÇ KIZI 6 YERİNDEN BIÇAKLADI

4 Haziran'da Borazanlar Mahallesi Hürriyet Caddesi'nde yaşanan olayda Bolu Defterdarlığı'nda memur olarak çalışan Ayşe Kalkan, yoldan karşıya geçen üç kızın içerisinden Abant İzzet Baysal Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Bigem Çubukçuoğlu'na saldırdı. Genç kızı altı yerinden bıçaklayan Ayşe Kalkan, daha sonra olay yerinden uzaklaştı. Olaydan kısa süre sonra genç kızı öldürdüğü yerin yaklaşık 100 metre uzağındaki evinde yakalanan Ayşe Kalkan tutuklandı. Ayşe Kalkan tedavi için İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildi. Bir süre tedavi gören Ayşe Kalkan, Ankara Sincan Kadın Tutukevi'ne koyuldu.

EN AĞIR CEZA İSTENDİ

Hakkında "Kasten adam öldürmek" suçundan dava açılan Ayşe Kalkan, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya cezasını çektiği Ankara'daki cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı. Mahkemeye Bigem Çubukçuoğlu'nun babası Tarık Çubukçuoğlu, kardeşi İrem Çubukçuoğlu ve yakınları katılırken, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan da mahkemeyi takip etti. Dava dosyasını okuyan mahkeme başkanı Ayşe Kalkan'ın 2011 yılında Düzce'de başka bir kadını yaralama olayı nedeniyle adli sicil kaydının bulunduğunu açıkladı.

"HASTALIĞIMIN ETKİSİNDEYDİM"

Mahkeme başkanının ilk söz verdiği Ayşe Kalkan cinayeti hatırlamadığını öne sürerek, "Olayla ilgili hiçbir şey hatırlamıyorum. Çok pişmanım. O an kendimi kaybetmişim. Hastalığımın etkisindeydim. Behçet isimli kişi benim hayatımı mahvetti. 2009 yılında bana tecavüz etti. İnternetten görüntü ve fotoğrafımı yayacağını söyledi. Benim hayatımı mahvetti. Bigem'i de Behçet'in çocuklarının annesi olarak algıladım. Emniyette ve savcılıkta verdiğim ifadelerin hiçbirini hatırlamıyorum" dedi.

Tarık Çubukçuoğlu ise Ayşe Kalkan'ın bir cani olduğunu ve rol yaptığını söyleyerek, "Bu kadın cani olarak lanetlenmiş birisidir. Türk Ceza Kanunu'nun en ağır cezalarından olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasını istiyorum. Şu an numara yapıyor. Bıçağını alıp kan dökmeye alışmış bir insanın ruh halidir. Bu kadının akıl ruh sağlığının yerinde olmadığına dair raporu varken, neden memur olarak çalıştırılıp insanlarla halkla iç içe duruyor. Bunun önleminin alınması için ölümle sonuçlanan bir olayın mı olması bekleniyordu?" dedi.

"CEHENNEM ÇUKURUNDA YANACAKSIN"

Tanık ifadelerinin alınmasının ardından son sözü sorulan Ayşe Kalkan ağlayarak pişman olduğunu belirtirken, karıncayı bile incitemeyeceğini söylemesi Tarık Çubukçuoğlu'nun tepkisine yol açtı. Salonda bir anda ayağa kalkan Tarık Çubukçuoğlu, "Cehennem çukurunda yanacaksın" diyerek kızının katilinin ağlamasına isyan etti.

SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ RAPOR BEKLENİYOR

Ayşe Kalkan'ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için Ankara'dan gelecek raporun beklenilmesine karar verilerek duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bolu'da Üniversiteli Bigem'in Katiline Baba Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı
    10:51 Bilecik'in İhracatı Azaldı, İthalatı Arttı

    Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı 2024 Şubat ayı dış ticaret istatistikleri verilerine göre, Bilecik'in ihracatı yüzde 17,5 azalarak 10 milyon 826 bin dolar, ithalatı ise yüzde 34,9 artarak 10 milyon 122 bin dolar olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde ise Şubat ayında ihracat yüzde 13,6 artarken, ithalat yüzde 9,2 azaldı.

  • Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı
    10:51 Ankara'da Kuyumcu Soygunu: 2 Şüpheli Tutuklandı

    Ankara'da bir kuyumcu dükkanını soyan 2 şahıs ile onlara yardım eden bir kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soygun anı güvenlik kamerasına yansıdı. Polis ekipleri, soyguncuların kimliklerini tespit ederek İstanbul'da yakaladı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çalınan takılar, silah ve uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Zanlılar mahkemeye çıkarılarak tutuklandı.

  • İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada
    10:51 İzmit'te Lokomotif Çocuk Köyü'nde Eğlence ve Eğitim Bir Arada

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit'te kurulan Lokomotif Çocuk Köyü'nde çocuklar hem eğleniyor hem de yeni bilgiler öğreniyor. Köyde düzenlenen etkinlikler arasında sahne gösterileri, yarışmalar ve atölyeler yer alıyor. Ayrıca, çocuklar ve ebeveynler için psikolojik danışmanlık hizmeti de sunulacak.

  • Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon
    10:49 Kayseri'de Kumar Oynatan İş Yerlerine Operasyon

    Kayseri'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda kumar oynatıldığı tespit edilen 4 iş yerine operasyon düzenlendi. Operasyonda 4 şahsa adli işlem yapılırken, 20 şahsa da idari işlem uygulandı. Toplamda 124 bin 900 TL idari para cezası kesilirken, kumar masalarında kullanılan 420 adet pul ve 300 TL paraya el konuldu. Ayrıca ruhsatsız faaliyet yürüten bir mekan da süresiz kapatıldı.

  • Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası
    10:49 Adana'da Kendini Polis Olarak Tanıtan Şahıslara Hapis ve Adli Para Cezası

    Adana'da kendilerini polis olarak tanıtan 2 sanık, bir kadının değerli eşyalarını ve para miktarını alarak dolandırıcılık suçundan yargılandı. Mahkeme, sanıklara 6 yıl 6'şar ay hapis cezası ve 400'er bin lira adli para cezası verdi.

  • Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi
    10:49 Samsunspor Kulübü, Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi

    Samsunspor Kulübü, Türkiye Sigorta Basketbol Süper Lig'de mücadele eden Reeder Samsunspor'a maddi destek istedi. Kulüp yönetimi, şehirden yeterli desteği alamadıklarını ve bütçede açık oluştuğunu belirtti. Borçların ödenmesi için lige katılma hakkının devri veya şubenin kapatılması seçenekleri üzerinde duruldu.

  • Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi
    10:48 Kızılay Kulu Şubesi, Kulu ilçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi

    Konya'nın Kulu ilçesinde bulunan Kızılay Kulu Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da Camikebir Mahallesinde bulunan Kızılay Şubesi binası bahçesinde 150 kişiye iftar yemeği verdi. Kulu Müftüsü Muhsin Yıldız'ın duasının ardından oruçlar açıldı. Kızılay Kulu Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, 'Kızılay Şube Başkanlığında görevli bulunan personel tarafından hazırlanan 150 kişilik iftar yemeği ikramında bulunduk' dedi.

  • Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi
    10:47 Aydın'da Bağımlılıkla Mücadele Faaliyetleri Toplantısı Gerçekleştirildi

    Aydın Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2018-2023 Uyuşturucu Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı doğrultusunda yapılan faaliyetler değerlendirildi. Toplantıda, kurumların 2022-2023 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler sunuldu ve kurul üyelerinin görüşleri alındı.

  • Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı
    10:46 Devrekani'de yapılan yatırımlar tersine göçü başlattı

    Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç, göreve geldikleri 5 yıl içinde ilçeye 1 milyar liranın üzerinde yatırım kazandırdıklarını belirtti. Yapılan yatırımlar ve doğalgazın ilçeye gelmesiyle birlikte göç veren ilçeye tersine göç başladı.


Advertisement