Üniversitede Tehlikeli Gerginlik! - Son Dakika
Güncel

Üniversitede Tehlikeli Gerginlik!

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde karşıt görüşlü öğrenci ve tarafları arasında çıkan kavga polisin müdahalesi ile önlenirken, kavga eden taraflardan biri ile polis müdürleri arasında geçen ilginç diyalog şaşırttı.

30.09.2014 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis müdürü olayın tarafları ile görüşürken, dağılma kriterlerini açıklayan tarafın temsilcisi arkadaşlarının başına bir şey gelmesi durumunda polisi Avrupa İnsan hakları Mahkemesi’ne şikayet edeceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre, gündüz saatlerinde karşılıklı laf atışan karşıt görüşlü öğrenciler, akşam hava karardıktan sonra taraflarını da toplayarak üniversitede düello yapmaya kalkıştılar. Tarafların toplandığını gören polis herhangi bir olay çıkmaması için bölgede tedbir aldı. Bir ara ortamın gerginleşmesi üzerine bölgedeki tüm ekipler üniversiteye sevk edilirken, çevik kuvvet şubesinde hazır bekletilen kuvvet de Üniversite yurdu önünde tedbir aldı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan polislerin taraflarla görüşmesi sonucu karşıt görüşlü öğrencilerin kavgası önlendi. Çıkan olaylarda polis müdürleri ile olaya karşına öğrencilerin diyalogları dikkat çekti. 

“AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE BAŞVURURUZ”

Olayların büyümemesi için kavgaya karışan taraflarla görüşen polis müdürleri ile öğrenci grupları arasında geçen diyalog duyanları şaşırttı. Polisin kendilerini korumakla vazifeli olduğunu belirten öğrenci grubunun temsilcisi, polis müdürüne dağılmak için kriterlerinin olduğunu belirtti. Öğrencilerin sert çıkışlarına rağmen sakinliği elden bırakmayan polis müdürlerine hitaben konuşan tarafın temsilcileri, “Burada bir topluluk var. Ben bu insanların sessiz durması konusunda mesuliyeti alıyorum. Siz bu arkadaşların güvenliğini alacağınız yolunda mesuliyeti alabiliyor musunuz? Net konuşalım. Lütfen net konuşun. Ben arkadaşlarımı alıp götüreceğim. Eğer tahrik ederlerse bu arkadaşlarımızın başına bir şey gelirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağım. Savcılığa başvuracağım ve bu mesuliyetin sahibi sizsiniz. Oldu mu?” diye sordu. Polis müdürünün “İstediğini yasal olarak yapmakta serbestsin” deyince “Sizin işiniz biz korumak” diye cevap verdi. Uzun süren diyolagların ardından taraflar olaysız olarak bölgeden ayrıldı.

İBRAHİM KILINÇ

 

Üniversitede Tehlikeli Gerginlik!
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üniversitede Tehlikeli Gerginlik! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement