Üniversitede Öğrenci Kavgası - Son Dakika
Güncel

Üniversitede Öğrenci Kavgası

Samsun'da demokratik Öğrenci Derneği'ne bağlı bir grup öğrenci, Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimini'nin Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan 'Rojava' olarak nitelendirilen bölgede sınırına kaçakçılığın önlenmesi için hendek kazmasını protesto etti.

22.04.2014 17:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'da demokratik Öğrenci Derneği'ne bağlı bir grup öğrenci, Irak'taki bölgesel Kürt Yönetimini'nin Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan 'Rojava' olarak nitelendirilen bölgede sınırına kaçakçılığın önlenmesi için hendek kazmasını protesto etti. Karşıt görüşlü öğrencilerin müdahale etmesi üzerine çıkan kavgaya güvenlik güçleri müdahale ederek her iki gruptan 47 kişiyi gözaltına aldı.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi bahçesinde stand açan kendilerini 'Demokratik Öğrenci Derneği' üyesi olarak nitelendiren bir grup öğrenci, Kuzey Irak yönetiminin Suriye'de Kürtler'in denetiminde bulunan Rojava bölgesi sınırına kaçakçılığın önlenmesi için hendek kazmasına tepki göstermek amacıyla açlık grevi başlattı. 2 günden bu yana süren açlık grevi yapan öğrenciler ile dersten çıkan karşı görüşlü bir grup öğrenci arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine kampuste hazır bekletilen Çevik Kuvvet ekipbi müdahale etti. Polis olaylara karışan her iki gruptan da 47 kişiyi gözaltına aldı. Soruşturmanın sürdüğü belirtildi. - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üniversitede Öğrenci Kavgası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement