Üniversite Tanıtım Fuarı'nda UKÜ'ye ilgi - Son Dakika
Güncel

Üniversite Tanıtım Fuarı'nda UKÜ'ye ilgi

Üniversite Tanıtım Fuarı\'nda UKÜ\'ye ilgi

Şanlıurfa'da düzenlenen 'Üniversite Tanıtım Fuarı'na katılan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi'ne (UKÜ), öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

01.12.2015 12:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da geleneksel hale gelen 'Üniversite Tanıtım Fuarı' Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda açıldı. 23 özel ve devlet üniversitesinin katıldığı fuar, 2 gün sürdü.

Şanlıurfalı öğrenciler, fuara katılan UKÜ standına büyük ilgi gösterirken, UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım'dan üniversite hakkında bilgi aldılar.

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, öğrencilerin ilgisinden çok memnun olduklarını gerek Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı, gerekse Rektör Prof. Dr. Halil Nadiri'nin Şanlıurfa'ya özel bir ilgi gösterdiğini söyledi.

Bölge Temsilcisi Yıldırım, üniversitelerinde büyük çoğunluğu Türkiye'den olmak üzere 75 farklı ülkeden öğrencinin öğrenim gördüğünü belirterek, ''Yaklaşık 12 bin dolayında öğrencimiz bulunuyor. Bu öğrencilerin yüzde 80'i Türkiye'den geliyor. Üniversitemize Güneydoğu'dan ilgi çok büyük. Şehir olarak da Şanlıurfa da ilk sırada yer alıyor'' dedi.

DOLULUK ORANINDA KKTC'DE İLK SIRADA

UKÜ Güneydoğu Anadolu Bölge Temsilcisi Adalet Yıldırım, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından açıklanan 2015 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) yerleşme sonuçlarında UKÜ'nin yüzde 74,59 doluluk oranı ile KKTC üniversiteleri arasında birinci sırada yer aldığını ifade ederek, ''Üniversite olarak 2015 ÖSYM yerleştirme sonuçlarına göre, 2015 yılında yüzde 44'lük bir artış ile önemli bir başarıya imza attık. Elde edilen uluslararası akreditasyon ve üyelikler, zenginleşen akademik kadro, kampüs altyapısındaki yatırımlar ve uluslararası standartlarda öğrenci odaklı eğitim ve doğru tanıtım stratejileri ile UKÜ istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor '' şeklinde konuştu.

ÇİFT DİPLOMA İMKANI

Diplomalarının uluslararası alanda tanındığını kaydeden Yıldırım, ''Üniversitemiz İngiltere'nin önde gelen üniversitelerinden University of Sunderland ve University of Wolverhampton'dan çift diploma imkanı sunmaktadır. Eğitim dili İngilizce olan bölümlerimizde öğrenim gören öğrencilerimiz son yılında söz konusu üniversitelerden birine gönderiyoruz. 1 yıl İngiltere'de öğrenim gören öğrencilerimiz çift diploma sahibi oluyorlar'' diye konuştu.

HAM PUAN BURSU

Yıldırım, üniversitelerinde çok çeşitli burs imkanı bulunduğunu ve yüzde 25 ile yüzde 50 oranında ham puan bursu imkanı sunan tek üniversite olduklarının altını çizerek, üniversitelerinde eğitimin yanısıra renkli bir sosyal hayat imkanı da bulunduğunu sözlerine ekledi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Üniversite Tanıtım Fuarı'nda UKÜ'ye ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement