Burdur'da Üniversite Öğrencisinin Boğazına Toplu İğne Kaçtı - Son Dakika
Güncel

Burdur'da Üniversite Öğrencisinin Boğazına Toplu İğne Kaçtı

Burdur'da başörtüsünü düzeltirken boğazına toplu iğne kaçan üniversite öğrencisi, hastaneye kaldırıldı.

29.05.2014 09:47  Güncelleme: 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Burdur'da başörtüsünü düzeltirken boğazına toplu iğne kaçan üniversite öğrencisi, hastaneye kaldırıldı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Ağlasun Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencisi 22 yaşındaki Rojda Boral, başörtüsünü düzeltirken üzerindeki toplu iğneyi ağzına aldı.

Bu sırada arkadaşıyla da konuşan Boral, nefes alınca toplu iğne boğazına kaçtı. Ağlasun Devlet Hastanesi'ne başvuran Boral, buradan Burdur Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Burdur Devlet Hastanesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Oktay Aslaner, genç kızın soluk borusuna yerleşen toplu iğneyi yaklaşık bir saat süren operasyonla aldı.

Aslaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplu iğnenin filmlerde soluk borusunda görüldüğünü ve bunu görür görmez hastayı hemen ameliyathaneye aldıklarını anlattı.

Dr. Aslaner, "İğne ses tellerinin altına gömülmüştü. Herhangi bir ameliyat yapılmadan endoskopik olarak çıkarttık" dedi.

"Toplu iğne ağzınızdayken konuşmayın"

Vatandaşları toplu iğne türü şeyleri ağızlarına almamaları konusunda uyaran Aslaner, "Eğer ağızlarına alıyorlarsa da ağızlarındayken nefes alıp vermemeleri, konuşmamaları ve dikkatli olmaları lazım. Yutulan toplu iğnelerin büyük bölümü başörtüsü ve türban iğnesi. Çocuklarda da daha çok yabancı cisim yutması olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Rojda Boral ise arkadaşıyla sohbet ederken ağzında bulunan toplu iğnenin boğazına kaçması sonucu büyük sıkıntı yaşadığını söyledi. Toplu iğneyi yuttuktan sonra önce ağladığını sonra hastaneye gittiğini ifade eden Boral, "İğne ilk boğazıma kaçtığında acı hissettim ama alındıktan sonra bu acı kalmadı" dedi. - Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Burdur'da Üniversite Öğrencisinin Boğazına Toplu İğne Kaçtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı
    12:29 Denizlerde 4.5 Ay Sürecek Olan Avlanma Yasağı Başladı

    Av sezonunun son günlerinde Karadeniz somonu ve istavrit balığı bol miktarda avlanırken, fiyatlar düştü. Karadeniz somonunun kilogramı 120 liraya, istavritin kilogramı ise 50 liraya kadar düştü. Deniz canlılarının popülasyonunun artması ve nesillerin korunması amacıyla konulan 4.5 aylık endüstriyel avlanma yasağı dün itibariyle başladı.


Advertisement