Ünal Aysal: Ben Başkan Olduğum Gün Boş Bir Kasa Devraldım - Son Dakika
Spor

Ünal Aysal: Ben Başkan Olduğum Gün Boş Bir Kasa Devraldım

Galatasaray Kulübü eski başkanı Ünal Aysal, Galatasaray Divan Kurulu'nda konuştu.

28.03.2015 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşte Ünal Aysal'ın açıklamaları;

"7 genel kurul 35 divan kuruluna katıldım. Her defasından çözümleri paylaşma imkanı bulundum. Galatasaray Başkan olma kararı veridğim gün bazı kararlarım vardı. Ben Galatasaray'da bağımsız denetim sistemi için gerekenleri yaptım. KTMC'yi davet ettim ve bağımsız denetim kurulu için görevi onlar üstlendi. Şeffaflıktan bahsedersek kendi dönemime başlarken etik kontrol sistemi hazırlattım ve divana verdik.

Marka değeri yatırımı yapılmasını söyledim. Bugün 17 büyük takımından birisi olmasını sağladı Galatasaray'ın... Bugün göğsümüzü gere gere Avrupa'nın 17 büyük ekibinden birisi diyebiliyoruz. Küçülerek hiç bir kulüp büyüme istikrarı yakalayamaz. Bu rakamları büyüterek ve başarılarla ve bu başarılara yatırım yaparak büyürsünüz.

Bugün vereceğim rakamlar sizleri evlerinize rahat rahat götürecektir.

Hisse seneti değerleri neden düştü. 2010 senesinde alınan şirket birleleştirme kararı yüzünden oldu. Biz de hisse sattık. Bizimki hisse değerlerinin yüksek olduğu döneme denk geldi. Biz elimizdeki bir malın değerini kendimiz düşürmedik. Sportif A.Ş ile Futbol A.Ş'yi birleştirdiğimizde düşürdük. Bütün hisse senetlerinin değerleri 3 Temmuz yüzünden düştü. 358 milyon dolar borç alacak farkı ile bitirmişiz. Bu bir başarı hikayesidir desem güleceksiniz ama böyle... 4 milyon dolar içerde bırakarak görevenden ayrıldım. Faruk başkan ayrılırken eksi 91'le, -158'le bırakmış. Adnan Polat eksi 328'le bırakmış. Ben baktığımda -358 ile bırakmışım. İşi devraldığım 1 masa bir boş kasa aldım. Parayı yönetmek kolaydır. Borç yönetmek ise çok zordur. Biz borcu yönettik. Biz devraldığımızda hiçbir şeyimiz yoktu. Biz risk altında değiliz öyle bir şey yok tam aksine büyüyoruz. Kasada 5 kuruş olmayan bir sisteme 1.5 milyar dolar yarattım.

Transferler hakkında açıklama

Başarıya açtık bütün branşlarda ezik ve başımız yere bakarak yürüyorduk. Tarihin üzerine çizgi çizemezsiniz. 5., 3'lük ve 8.'lik geldi. Ondan sonra sadece liderliğe oynayan ve lider konumunda olan bir Galatasaray var. Bunun bir bedeli var. başarıya ve değere harcadım ben parayı...

İlk 2 senede transfere 118 milyon euro, sonra 27.6 sonra 19.4 milyon euro ödendi. Bütçemiz 200 milyon dolardı. Madem büyüğüz böyle olmalıyız.

Kulübün zararı hisse senetlerinin düşüşü yüzünden kağıt üzerinden zara ediyor. Hisse senetleri artarsa kulüp kara geçecek. Sportif A..Ş'nin zararı eğer aldığınız borçlar döviz, hammadde dövizse siz otomatik olarak Türk lirası olarak baktığınız için zarar edersiniz. Bu Allah'ın emridir. Siz sadece borçlarınızı TL'ye çevirirsiniz. Biz borçların %40'ını Türk lirasına çevirdik. Faiz oranını 8,75'ten 7,75'e indirdik.

Aynayı nereden tutarsanız traşı oradan daha net görüyorsunuz. Biz başarı için gelmiştik devam etsek bu slogan bozulmayacaktı. Bunların bir bedeli vardı bunlar ödendi.

2011 yılında 2014 yılında yarı yarıya düşmüş 2.60.. Bu kötü yönetim mi? Bunun neresi kötü. Teminatlar vardı. Bütün her şey teminat altındaydı biz bunların yarısını kurtardık. 50 milyon TL potansiyel kur farkından kurtardı. Rüzgara karşı yelkenlerimizi açmıştık, camia, taraftar herkes gördü. Play-off, yabancı sınırı, teknik direktörümüzü caydırması bunlar hep etkendi. AĞustos 2014'ten beri 5 gazetede sürdürülen, Galatasaray'da her şeyin kötüye gittiği gibi lanse edilen 'Algı operasyonu'dur. Bize hiçbir algı operasyonu işlemedi bundan sonraki yönetimlere de işlemeyecek. Galatasaray'a karşı kimsenin gücü ve yaptırımı olmayacaktır.

"En büyük hatam kurallara güvenmek"

Bu kadar 4 senelik zamanda en hakka, kurallara ve kurumlara aşırı güvenmiş olmak. 11 yaşında Galatasaray'a girdiğim vakit sporcu olarak girdim ve daha sonra yönetici olarka hizmet verdim. Edindiğim tek tecrübe kurum ve kurullara güvenmekti.

(Divan Kuruluna hitaben) Vereceğiniz karara saygım sonsuz, sizlere sevgim sonsuz.

"Basketbol artık amatör bir şube değil"

Basketbol bütün dünyada profesyonel bir branş... Bizim basketbolumuz kulübün altında... Kendi yaşam imkanını sağlayacağına böyle olmuyor. Bunu böyle şirket haline getirirseniz bunları karşılamanın imkanları var. Yurt dışına gittik, görüştük, büyük kulüplerle iş birliği yapmak için anlaştık ama bunun için basketbol A.Ş olması gerekiyor. Bunu divanda dile getiremeden uğultular yükseldik.

Riva'yı, 2011 yılında göreve geldiğimizde satın dediler. Biz satmadık ama bir şeyi satıp onunla iş yapmak çok kolay. O gün o divan kurulunda bana olan güvensizliği hiseetim ve o gün ani bir kararla istifa kararı aldım.

Hiçbir şeyden korkum olmadığını biliyorsunuz. Korkum olsa 2011'de o şartlarda görevi almazdım. 2 aylık yönetimin altında ibraya gitmek bizim için küçültücü olur.

Skorer

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Ünal Aysal: Ben Başkan Olduğum Gün Boş Bir Kasa Devraldım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • hakan: Aysal yeniden gelmelidir sürünen takımı zirveye o taşımıştır 0 0 Yanıtla
  • Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı
    12:35 Ergene'de Bocce İlçe Birinciliği Müsabakaları Tamamlandı

    Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde, Yeşiltepe Mahallesinde bulunan Deri Sanayicileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen küçük yıldızlar kız ve erkek bocce ilçe birinciliği müsabakaları tamamlandı. Müsabakalara 27 takım katıldı. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaların keyifli geçtiğini belirterek, okul takımlarını ve sporcu öğrencileri kutladı. Dereceye giren öğrencilere katılım belgesi ve hediyeler verildi.

  • Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor
    12:35 Muğla Ege Yıldızları, Süper Lig maçlarını Alanya'da oynuyor

    Muğla Ege Yıldızları Spor Kulübü, Türkiye Kadınlar Hokey Süper Ligi Salon Sezonu'nu Türkiye Süper Ligi Şampiyonu olarak tamamladı. Ancak Muğla'da sahası olmadığı için maçlarını Alanya'da oynuyor. Son maçta Denizli Acıpayam Belediyespor'u 6-1 mağlup eden takım, Süper Lig B grubunda liderliğe yükseldi. Ancak kulüp başkanı ve antrenör Serkan Şen, Muğla'dan yeterince destek alamadıklarını belirterek diğer illerden teklifler aldıklarını söyledi.

  • AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı
    12:34 AK Parti MKYK Toplantısında Seçim Analizleri Yapıldı

    Geçtiğimiz gün yapılan AK Parti MKYK Toplantısında, 31 Mart sonuçları ve sonrasına ilişkin parti içinde alınacak tedbirler ve CHP'li, YRP'li, DEM Partili adayların seçimi nasıl kazandığına dair analizler ele alındı. Toplantıda ayrıca Fenerbahçeli olduğu bilinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın artık Fenerbahçeli olmadığı ve Milli Takım'ı tuttuğu iddia edildi.

  • Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi
    12:25 Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa 2.'si olan milli boksör Emine Kılınç'ı ödüllendirdi

    Niğde Valisi Cahit Çelik, Avrupa Boks Şampiyonası'nda Avrupa 2.'si olan Niğdeli milli boksör Emine Kılınç'ı makamında kabul ederek ödüllendirdi. Vali Çelik, başarılı sporcu ve antrenörünün başarılarının devamını diledi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor
    12:23 İzmir Büyükşehir Belediyesi Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenleme yapıyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği Maraton İzmir için metro ve tramvay seferlerinde düzenlemeye gidildi. Pazar sabahı metroda seferler 05.00'te başlayacak, Konak Tramvayı ise 06.00 ile 15.00 saatleri arasında sefer yapmayacak.

  • Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek
    12:21 Gedizli Kick Boksçular Bulgaristan'da Ülkemizi Temsil Edecek

    Kütahya'nın Gediz ilçesindeki Kick Boks kurslarında eğitim gören sporcular, elde ettikleri başarılarla dikkat çekiyor. Milli Takıma davet edilen Gedizli sporcular, Bulgaristan'da düzenlenecek olan Top Ten Bulgaria Eurocup şampiyonasında ülkemizi temsil edecekler. İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Muhammed Keskin, turnuvaya hazırlandıklarını ve Türk sporcularının büyük başarılar elde edeceğine inandığını belirtti.

  • Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor
    12:09 Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlanıyor

    TFF 2. Lig Kırmızı Grupta lider olan Amedspor, şampiyonluğunu ilan edecek maça hazırlıklarını sürdürürken, maçın oynanacağı stadyumda da hazırlıklar tamamlandı. Ligin bitimine 3 hafta kala en yakın rakibine 6 puan fark atan Amedspor, bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde oynayacağı Iğdır FK maçına büyük bir kararlılıkla hazırlanıyor. Stadyumun kapasitesi olan 33 bin kişinin tamamının maça gelmesi beklenirken, taraftarlardan sahaya zarar verilmemesi ve stadyumu korumaları konusunda özellikle hassasiyet göstermeleri isteniyor.

  • Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı
    11:57 Adana Büyükşehir Belediyesi Portakal Çiçeği Karnavalı Etkinlikleri Başladı

    Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında Seyhan Nehri üzerinde tenis ve voleybol müsabakaları yapılıyor, konserler veriliyor. Amatör sporcuların da katıldığı etkinlikler, izleyenlere eğlenceli anlar yaşatıyor.

  • Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti
    11:56 Bismilli Sporcular Okul Sporları Boks Müsabakalarında Başarı Elde Etti

    Diyarbakır'da düzenlenen okul sporları boks müsabakalarında Bismilli sporcular, toplamda 7 altın ve 3 gümüş madalya kazanarak ilçelerini gururlandırdı. Sporcular ve antrenörleri, kazandıkları madalyalarla birlikte Bismil Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya'ya teşekkür ziyareti gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Tekin Kaya, sporcuları teker teker kutlayarak bu başarıların ilçedeki diğer gençlere de örnek teşkil edeceğini belirtti.

  • Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası
    11:53 Bursaspor'a Diyarbakır deplasmanında seyircisiz oynama cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, Esenler Erokspor maçında yaşanan çirkin tezahürat nedeniyle Bursaspor'a 1 maç seyircisiz oynama cezası verdi. Bu ceza, Bursaspor'un Diyarbekirspor ile oynayacağı son deplasman maçını etkileyecek.


Advertisement