Umem Beceri 10 Projesi ile Muhasebeci Olma Fırsatı - Son Dakika
Yerel

Umem Beceri 10 Projesi ile Muhasebeci Olma Fırsatı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın talebi ve işbirliğiyle açılan, "muhasebe yardımcısı" meslek kursunun başladığını bildirdi.

08.07.2015 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, Antalya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nın talebi ve işbirliğiyle açılan, "muhasebe yardımcısı" meslek kursunun başladığını bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) Beceri 10 Projesi ile 50 işsiz gencin daha muhasebe yardımcısı mesleğinde iş sahibi olacağını kaydetti.

Söz konusu proje kapsamında meslek ve iş sahibi olmayan gençleri sektörler tarafından talep edilen alanlarda mesleki bilgi ile donattıklarını belirten Çetin, meslek kurslarının teorik ve işbaşı olmak üzere iki aşamadan oluştuğunu, kurslara katılanlara teorik eğitim süresince günlük 25 lira, işbaşı eğitimi süresince de 38,48 lira ücret ödendiğini ifade etti.

Ayrıca kursiyerlerin genel sağlık sigortalarının da İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılandığını anlatan Çetin, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Proje kapsamında istihdam yaratan firmalara da önemli avantajlar sunuluyor. İşbaşı eğitimini başarılı bir şekilde bitiren kursiyerleri istihdam eden firmalara sigorta prim teşviki sağlanıyor. Ayrıca 18-29 yaş arası erkekler ve tüm kadınlar için 42 ay süreyle (3,5 yıl), 30 yaş üzerindeki erkekler için 30 ay (2,5 yıl) süreyle Sigorta Primi İşveren Payı ödemeleri İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanıyor. Önümüzdeki süreçte sektörden gelen talepler üzerine meslek edindirmeye yönelik iş garantili kursları açmaya devam edeceğiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Umem Beceri 10 Projesi ile Muhasebeci Olma Fırsatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement