Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı" - Son Dakika
Ekonomi

Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı"

"Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı" kapsamında şirketler Türkiye'de son teknolojilerini tanıtıyor.

27.05.2015 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı" kapsamında şirketler Türkiye'de son teknolojilerini tanıtıyor.

İstanbul Fuar Merkezi'nde bu yıl 8.'si gerçekleştirilen, Amsterdam RAI ve UBM NTSR tarafından organize edilen ve 3 gün sürecek olan "Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı"nda, ulaşım ve trafik güvenliği konusunda son teknolojiler paylaşılıyor.

Verilen bilgiye göre Türkiye'nin  başta İstanbul olmak üzere 2018-2023 arasında uygulamayı planladığı "Trafik ve Otopark" sorunlarının çözümüne yönelik 180 milyar liralık yatırım planı, Almanya, İsrail, Hollanda, Japonya, Kore, İngiltere, Fransa, Singapur başta olmak üzere birçok yabancı ülke üreticilerinin ilgisini çekiyor.

Ulaşım teknolojilerindeki son yenilikler, Türkiye'nin büyüyen kentlerini metropol kentlere dönüştürecek büyük projeler, ülkeyi bir uçtan öbür uca ve dünyaya bağlayan kara, deniz, hava ve demir yolları taşımacılığına yönelik tüm yenilikler fuarda yer alırken, konuşan yollar, akıllı trafik güvenliği ürünleri, gerçek zamanli otobüs bilgi sistemi, İETT şöförleri için şöför performans ölçüm sistemi, akilli ulaşım haritaları, gerçek zamanlı trafik bilgisi, yeni nesil LED'li sinyalizasyon direkleri, deniz taşımacılığını metro ve metrobüslerle entegre etme projesi, yeni demiryollari projeleri, yeni hava ulaşimi projeleri, Türkiye'nin ulaşım alt yapısına yönelik yeni projeler ve trafik güvenliğine yönelik son teknolojiler fuarda ilk kez tanıtılıyor.

-Fuardan notlar

Fuarda yer alan "Akıllı Ulaşım Sistemleri" alanında yaratıcı ITS sistemleri ve çevreye daha duyarlı, etkili ve güvenli ulaşım çözümlerini içeren "Smart Mobility Theatre" kapsamında Ulaştırma Bakanlığı yeni projelerini sundu. Türkiye'yi bir uçtan öbür uca bağlayan karayolları, demiryolları, havayolları ve deniz yolları alt yapı ve teknolojilerinin de görücüye çıktığı fuar, çağdaş kentlerin gündemindeki en önemli konular arasında yer alan trafik, yol güvenliği, park sistemleri ve toplu taşımacılık alanında son teknolojileri ilk kez yerel yönetimlerle buluşturdu.

Intertraffic İstanbul'da ilk kez tanıtılan Alman Kapsch'ın geliştirdiği "Erken Uyarı Sistemi", trafik kazalarını dünya genelinde yüzde 50 düşürmeyi hedefliyor. Özellikle, kavşaklara çıkışta görülemeyen hızlı gelen araçları 6 kilometre çapında tespit ederek uyaran veya öndeki 6'ıncı aracın ani fren yaptığını tespit ederek uyarıp yavaşlamayı sağlayan sistem 2017'de araçlara mobil olarak satın alınabilecek, 2018'den itibaren ise araçların üretimi esnasında araca monte edilerek araçla birlikte hazır olacak.

Görücüye çıkan bir başka yeni teknoloji ise, "Solarlı Edes Kamera" oldu. Güneş enerjisi ile çalışan Solarlı Edes Kamera, elektrik ihtiyacı duymadığı için özellikle kırsal bölgelerde, arazilerde kullanılarak suç oranlarının azaltılması, trafik yönetiminin bu bölgelerde de denetim altına alınmasını sağlayacak. Solarlı Edes Kamera, kırsal bölgelerde de hatalı sollama, aşırı hız, emniyet kemeri gibi trafik suçlarını tespit ederek ceza yazılmasını sağlayacak.

Ski-Tech Firması tarafından geliştirilen ve şu anda İngiltere, Japonya ve Azerbaycan Havalimanlarında uygulamaya konulan Yeşil Enerji ile çalışan otopark sistemleri de Intertraffic Fuarı'nda tanıtılan ilginç teknolojiler arasında yer aldı. Yeşil Enerji ile çalışan Otopark sistemleri, elektrik enerjisine ihtiyaç duymuyor, yazın güneş enerjisi ile çalışan sistem, kışın da güneş enerjisini depoluyor. İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uygulamaya konulması planlanan "Yeşil Enerjili Otopark Sistemleri"nin sadece İstanbul'da 4,5 milyar lira tasarruf sağlaması öngörülüyor.

Fuar kapsamında, İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin trafik yönetimine yönelik yeni "Akıllı Trafik Yönetimi Projesi" ve İSPARK'ın 2017'de uygulamaya koyacağı "Akıllı Otopark Sistemleri" ilk kez fuarda çekim yapılabilecek şekilde görücüye çıkarken, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 2017'de başlayacak yeni "Yol yönetimi" projesi de similasyon uygulamaları ile fuarda yerini aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Uluslararası Intertraffic İstanbul Fuarı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement