Uluslararası 2'nci Kabartma Kur'an-ı Kerim Konferansı Başladı - Son Dakika
Güncel

Uluslararası 2'nci Kabartma Kur'an-ı Kerim Konferansı Başladı

Görme engelli Müslümanların dinin kaynağına ulaşmada karşılaştıkları sorunların ele alınacağı "Uluslararası 2’nci Kabartma Kur’an Konferansı", Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın katılımıyla başladı.

25.08.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görme engelli Müslümanların dinin kaynağına ulaşmada karşılaştıkları sorunların ele alınacağı "Uluslararası 2'nci Kabartma Kur'an Konferansı", Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın katılımıyla başladı.

Uluslararası 2'nci Kabartma Kur'an Konferansı başladı. İslam Araştırma Merkezleri (İSAM) Konferans salonunda gerçekleştirilen konferansa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam'ın yanı sıra Uluslararası Kabartma Kur'an Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aydın, AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı ve 18 ülkeden temsilciler katıldı. Görme engelli Müslümanların dinin kaynağına ulaşmada karşılaştıkları sorunların tartışılacağı konferans, görme engelli bir katılımcının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Konferansta bir konuşma yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Türkiye'de kabartma harflerle yazılmış Kur'an-ı Kerim'e ihtiyacı olan birey sayısının nüfusun 1.4'ü olduğunu ifade ederek, "TÜİK verilerine göre nüfusumuzun yüzde 1.4'ü görme zorluğu yaşıyor. Görme engelli değiller tamamen ama görme zorluğu yaşayan vatandaşlarımız mevcut. Tahminen bu vatandaşlarımızın 216 bin kişi ise görme engelliler. Yani bizin bugün üzerinde tartıştığımız Kur'an-ı Kerime ihtiyacı olan vatandaşlarımız. Elbete engelli hakları sözleşmesi milletler arası sözleşemeye uygun olarak bizim bu alanda çok tatminkar girişimlerimiz oldu. Çünkü engelli hakları uluslar arası sözleşmesi fiziksel sosyal ekonomik kültürel çevreye sağlıklı eğitim hizmetlerinin bilgiye ve iletişime erişimin, engellilerin tüm insan haklarından ve temel özgürlüklerden tam yararlanmasını sağlamaktaki öneminden bahseden bir sözleşme. Bizler Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bu kabulden yola çıkarak hizmetlerimizi düzenliyoruz. Tüm engellilerimizin önündeki engelleri kaldırarak onların hayata aktif katılımını sağlayabilmek için çok çeşitli çaba içindeyiz. Biraz önce Selahattin kardeşiminde söylediği gibi Emirgan'da ve Ankara'da 2 görme engelli için rehabilitasyon merkezimiz var. Bu merkezlerde görme engellilerimizi eğitiyoruz, onlara iş ve meslek kazandırmaya çalışıyoruz. Bir çok manada onları hayata hazırlıyoruz bakanlığımızla ulaştırma bakanlığı arasında bir sözleşme var. Gören göz cihazını Türkiye'ye getirdi Ulaştırma Bakanlığımız ve onu 10 bin vatandaşımıza dağıtmak üzere gayretlerimiz var bunun 26 ilde dağıtımı tamamlanmış durumda. Bunların dışında eğitim ve tedavi amaçlı cihazların gümrük vergisinden muaf olmasını sağladık. KDV'den muaf olmasını sağladık bunlar engellilerimize çok ciddi bir destek kabilinden çalışmalardı. Kabartma Kur'an konferansında görme engellilerin ilahi ışığa kavuşmaları anlamında çok önemli görüyoruz" dedi.

Konuşmasının ardından Başkan Aydın tarafından Bakan İslam'a plaket takdim edildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uluslararası 2'nci Kabartma Kur'an-ı Kerim Konferansı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement