Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi 2014 - Son Dakika
Teknoloji

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi 2014

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi 2014

Siber Güvenlik Uzmanı Blogu olarak "siber güvenlik" adına tüm haber ve yenilikleri paylaşmaya aralıksız devam ediyoruz.

12.09.2014 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siber Güvenlik Uzmanı Blogu olarak "siber güvenlik" adına tüm haber ve yenilikleri paylaşmaya aralıksız devam ediyoruz. Şimdi sizlere ülkemiz adına hazırlanmış "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi" ve "Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi Eylem Planı"nı paylaşacağım. Kaynak, TUBİTAK.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında 14 Ağustos 2012 günü imzalanan sözleşme kapsamında "Ulusal Siber Güvenlik Yönetim Danışmanlığı" projesi başlatılmış ve bu proje kapsamında Ulusal Siber Güvenlik Strateji ve Eylem Planı Önerisi dokümanı hazırlanmıştır. Dokümanın bakanlığa teslimine müteakip kamu kurumlarının görüşlerine açılmış; dokümanda görüşler uyarınca güncellemeler yapılmış ve Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı 20 Haziran 2013 günü Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planında 7 ana başlık altında toplam 29 adet eylem maddesi yer almaktadır. Eylem planında toplam 31 adet kurum, kuruluş ve organizasyonun sorumlu veya ilgili olarak görevi bulunmaktadır. TÜBİTAK'ın 6 eylem maddesinde sorumluluğu bulunmaktadır. TÜBİTAK, 19 eylem maddesinde ise ilgili kuruluş olarak yer almıştır. Eylem maddeleriYasal Düzenlemelerin YapılmasıAdli Süreçlere Yardımcı Olacak Çalışmaların YürütülmesiUlusal Siber Olaylara Müdahale Organizasyonunun OluşturulmasıUlusal Siber Güvenlik Altyapısının GüçlendirilmesiSiber Güvenlik Alanında İnsan Kaynağının YetiştirilmesiSiber Güvenlikte Yerli Teknolojilerin GeliştirilmesiUlusal Güvenlik Mekanizmalarının Kapsamının Genişletilmesibaşlıkları altında oluşturulmuştur.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve 2013-2014 Eylem Planı'na ulaşmak için buraya tıklayınız.http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2013/06/20130620-1-1.pdf

Kaynak: Siberguvenlikhaberleri.blogspot.com.tr

Son Dakika Teknoloji Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement