Uludere'de Köylüler ile Asker Arasındaki Gerginliğin Görüntüleri - Son Dakika
Güncel

Uludere'de Köylüler ile Asker Arasındaki Gerginliğin Görüntüleri

Uludere\'de Köylüler ile Asker Arasındaki Gerginliğin Görüntüleri

Uludere'de, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında yaşanan gerginliğin görüntüleri ortaya çıktı.

29.06.2015 23:16  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Uludere İlçesi'ne bağlı Ortasu Köyü'nde, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi sırasında, yol kapatmak isteyen bir grup köylü ile askerler arasında gerginlik yaşandı. HDP'li vekil Ferhat Encü askerin bu sabaha karşın Uludere'de operasyon yaptığını ve çok sayıda katırı öldürdüğünü iddia etti. Şırnak Valiliği ise dünkü olaylarda 13 askerin yaralandığını duyurdu.

GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Yaşanan gerginlik sırasında gruptakiler değişime giden askerlerin üzerine taş atarken, askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi, 3 kişiyi gözaltına aldı. O anların görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde silahların patladığı anlar kameralara yansıdı.

BİR GRUP YOL KAPATMAK İSTEDİ, ORTALIK KARIŞTI

2011 yılında, Uludere'nin Irak sınır kesiminde düzenlenen hava operasyonunda sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiği Gülyazı ve Ortasu köylerinin yakınında, sınır bölgesinde bulunan askerlerin değişimi ve son günlerde yaşanan yoğun askeri hareketliliğe tepki gösteren bir grup köylü, yolu kapatmak istedi. Askerler ile köylüler arasında yaşanan gerginliğin artması üzerine gruptakiler, askerlere taş atmaya başladı. Askerler de grubu dağıtmak için gaz bombalarıyla karşılık verdi.

HDP'Lİ VEKİLİN İDDİASI

HDP Şırnak milletvekili Ferhat Encü Twitter hesabından paylaştığı mesajlarında askerin sabaha karşı Uludere'de operasyon başlattığını iddia etti.

Encü tweetlerinde çok sayıda katırın da askerlerin ateşi ile öldürüldüğünü belirterek fotoğraflar paylaştı. Ferhat Encü ayrıca ev ve araçlara da kurşunların isabet ettiğini öne sürdü.
"250-300 KİŞİLİK GRUP TAŞ VE SOPAYLA SALDIRDI"

Şırnak Valiliği, Uludere İlçesi Ortasu ve Gülzayı Köyü'nde köylüler ile askerler arasında yaşanan olaylarda 13 askerin yaralandığını ve 4 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, "Hudut hattında kaçakçılıkla mücadele eden birlikleri takviye etmek ve meydana gelebilecek muhtemel toplumsal olaylara müdahele etmek maksadıyla görevlendirilen, 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına görev bölgesine intikal esnasında, Uludere ilçesi Ortasu, Gülyazı köyleri mevkiinde 250-300 kişilik grup tarafından taşlı ve sopalı saldırı düzenlenmiş ve D-400 karayolu trafiğe kapatılmıştır." denildi.

VALİLİK: 13 ASKER YARALANDI, 4 KİŞİ GÖZALTINDA

Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Söz konusu olaya Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ve 1'nci Jandarma Komando Tugay Komutanlığı birlikleri müdahelede bulunmuş, kalabalık grup dağıtılmış ve D-400 karayolu trafiğe açılmıştır. Olaylar esnasında 4 şahıs gözaltına alınmıştır. Olaylara müdahele eden birliklerden 13 askeri personel vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmıştır. Halkın huzurunu can ve mal güvenliğini sağlamak maksadıyla güvenlik faaliyetleri kararlılıkla devam edecektir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uludere'de Köylüler ile Asker Arasındaki Gerginliğin Görüntüleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • selim saÄ?ın: Siz anca uykuda saldırırsız asıl hain sizsiniz 0 0 Yanıtla
  • Turk evladi: Cogunuz bu vatani kotuluyor. Ya kan dokuldugunde bu vatanda insan kalmadiginda rahat edicekmisiniz. Dusmana ne hacet biz turkler birbirimizle savasi bitirip tek yurek tek kalp sesi olmaliyir. Ama siz 3-5 teroristin sozune kaniyorsunuz yapmayin .gelecek nesle cocuklara nasıl bir dunya birakacaksiniz??? 0 0 Yanıtla

Advertisement