Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay Açıklaması

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay Açıklaması

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefi ile göreve geldiklerini belirterek, “Bizim bu hedefimiz sadece slogan ile kalmayacak.

19.11.2015 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefi ile göreve geldiklerini belirterek, "Bizim bu hedefimiz sadece slogan ile kalmayacak. Önümüzdeki dört yıl içerisinde hedeflerimizi gerçekleştirmiş olmak için çalışıyoruz. Yoksa üniversiteler sadece slogan ile gelişmez" dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Polonyalı heyeti makamında ağırladı. Polonya Zabrze Belediye Başkanı ve Yüksek Silesya Belediye Başkanları Konseyi Başkanı Malgorzata Manka Szulik, Zabrze Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Gabriela Pudlo Chojnacka, Polonya İstanbul Başkonsolosu Grzegorz Michalski, Silesya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ryszard Bialecki ve Polonya Bursa Fahri Konsolosu Fatma Durmaz Yılbirlik'in bulunduğu heyeti kabul eden UÜ Rektörü Ulcay, yapılacak her türlü işbirliği teklifine üniversite yönetiminin hazır olduğunu söyledi.

"ÇALIŞMALARIMIZ SEKTÖRDE KARŞILIK BULMALI"

İki devletin tarihte birbirleri ile hiç savaşmadığını ve bu yüzden de Türklerin Polonyalıları kendilerine yakın gördüklerini belirten Rektör Ulcay, heyete üniversitenin yapısı ve devam eden projeleri hakkında bilgi verdi. Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi arasında yer aldıklarını vurgulayan Ulcay, "72 bin öğrenci ve 7 bine yakın çalışanımız var. Bunların bir kısmı meslek yüksekokullarımızda ve farklı ilçelerde okuyor. Bizler de yönetime yeni geldik. Yeni yönetim olarak yeni bir slogan ile hedeflerimizi ortaya koyduk. Bunun adı da 3. Nesil Üniversite. Sanayiciler ile ilişkilerimizi arttırmaya çalışıyoruz. Bunun alt yapısını oluşturmaya çalışıyoruz. Tüm çalışmalarımızı ve projelerimizi de bu hedef içerisinde yürütüyoruz. Üniversiteleri geliştirmek ve toplumum faydasına çalıştırmak sloganlar ile olmuyor. Öğrenci, program, akademisyen ve iyi planlama gerekiyor. Bizler bu hedeflerimizi 4 yıl içerisinde büyük oranda hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için çalışacağız. Üniversite çalışmalarının sektörde karşılık bulacağı bir sistemi hayata geçirirsek hedeflerimize de ulaşmanın önünü açmış olacağız" diye konuştu.

Zabrze kenti Belediye Başkanı ve Yüksek Silesya Belediye Başkanları Konseyi Başkanı Malgorzata Manka Szulik ise yapılan ziyaretin bundan sonra atılacak karşılıklı işbirliği adımlarına zemin oluşturması temennisinde bulundu. Zabrze'nin geçmişte ağır sanayinin merkezi olduğunu açıklayan Belediye Başkanı Szulik, "Kentimiz artık bilim ve sanayi merkezi haline geldi. Üniversitelerimizin birlikte çalışma yapabileceği birçok alan var. Biz de kent olarak üniversitelerimizi ve akademisyenlerimizi ağırlamaya her zaman hazırız. Aynı şekilde öğrenci değişimleri konusunda da kapımız sizlere her zaman açık. Kent yöneticileri olarak de bu konuda destek vermek istiyoruz. Gösterdiğiniz hassasiyet ve duyarlılık için de size ve üniversite yönetimine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement